«Δεν φοβάμαι πια, κουράζομαι να φοβάμαι» – Asu Maro

Σε μια εποχή που ο Hazar Ergüçlü άφησε τις ανησυχίες και τις ανησυχίες του στη ζωή του … “Η ευτυχία, η χαρά και η χαρά της ζωής μας είναι πιο σημαντικά από οποιαδήποτε δουλειά που θα προκύψει”, λέει.

Ο Hazar Ergüçlü είναι ένας λαμπρός νεαρός ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα του στην ηλικία των 16 ετών, κάνοντας γρήγορα και μόνιμα βήματα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην ηλικία των 16 ετών, είμαστε στη ζωή μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόλις 28 ετών. Ωστόσο, αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για να καλύψουν μια καριέρα, ακόμη και το “Ahlat Tree” του Nuri Bilge Ceylan και το Φεστιβάλ των Καννών ταιριάζουν σε αυτήν την περίοδο. Τώρα άφησε πίσω την περίοδο κατά την οποία έκανε πολλές εργασίες ταυτόχρονα και έτρεξε από το σετ στο άλλο, δεν κοιμάται σωστά, πόσο μάλλον αφιερώνοντας χρόνο για τον εαυτό του. μια πιο χωρίς ανησυχία, πιο χαλαρή και πιο ευτυχισμένη νεαρή γυναίκα.

Πώς πηγαίνει η ζωή, πανδημικά πλάνα μαζί;

Η εργασία είναι πολύ καλή αυτή την περίοδο. Είμαι σε μια δουλειά που μου αρέσει. Αλλά η οικογένειά μου είναι στην Κύπρο και δεν τους έχω δει εδώ και μήνες. Βάζω παλιές φωτογραφίες, ψάχνω. Ευτυχώς, η μητέρα, ο πατέρας, η γιαγιά και ο παππούς μου εμβολιάστηκαν. Έτσι, το άγχος μου για αυτούς έχει μειωθεί.

Πώς περάσατε την καραντίνα;

Ο άνθρωπος είναι ένα τόσο εγωιστικό πλάσμα που, όπως πολλοί άνθρωποι, ήμουν αρχικά ευχαριστημένος. Επειδή δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε όταν δεν μας αγγίζει άμεσα. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία που δεν μπορούσα να διαβάσω. Έκανα πολλά πράγματα όπως μαγείρεμα, πίνοντας καφέ το πρωί στο μπαλκόνι και απολαμβάνοντας τον ήλιο. Στην αρχή ήταν πολύ καλά. Τις προάλλες, είχαμε ένα πυροβολισμό στο νεκροταφείο, είδα το μέρος όπου έθαψαν εκείνους που πέθαναν από το covid. Βλέποντας ότι η γη, που ήταν άδεια πριν από δύο μήνες, είναι τώρα εντελώς γεμάτη, μου έκανε μια απίστευτη εντύπωση.

Είπατε σε μια παλιά συνέντευξη ότι μισώ το μαγείρεμα. Από όσο καταλαβαίνω, έχει αλλάξει.

Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο άλλαξα αυτά τα τρία ή τέσσερα χρόνια. Νομίζω ότι είναι η δεκαετία του ’20, όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Δούλευα πάντα πριν από τρία χρόνια. Δεν είχα ποτέ διακοπές. Όταν πήγα στις Κάννες, συνειδητοποίησα πώς φαινόμουν μεγαλύτερος από ότι είμαι τώρα. Επειδή εκείνη τη στιγμή, έπαιζα σε δύο τηλεοπτικές σειρές, από τη μία πλευρά, προσπαθούσα να ορίσω το πρόγραμμά μου και να πάω στις Κάννες, και ήμουν σε πνευματική και εξαντλημένη κατάσταση λόγω οιδήματος, δυσκαμψίας, που δεν μπορούσα να ελευθερώσω χρόνος για τον εαυτό μου και να αγνοώ τις κρέμες, την παραμέληση. Φυσικά, μισώ το μαγείρεμα. Όταν άρχισα να εργάζομαι στο “Hakan Guard”, μπήκα σε ένα σοβαρό σύστημα. Άρχισα να περνάω ελεύθερο χρόνο και βρέθηκα να μαγειρεύω.

Είπατε ότι ήσασταν παθιασμένοι με την απώλεια βάρους.

Ναι, εδώ είναι ένα είδος «διατροφικής διαταραχής» που προκαλείται από την ένταση που ανέφερα. Δεδομένου ότι δεν είστε γεμάτοι πνευματικά, δεν υπάρχει χρόνος για τον εαυτό σας, οπότε τι κάνετε; Καθώς ξεκίνησα αυτές τις μέρες, είπε, «Άξιζα ένα βραβείο, είχα μια πολύ δύσκολη σκηνή, ήρθα το πρωί, τότε καλύτερα να φάω πίτα ως παπούτσια μεγέθους 55 σήμερα το απόγευμα και μετά να πίνω τριπλή σούπα». Τότε ήμουν ξαφνικά φυσιολογικός. Επειδή κοιμήθηκα. Χρειαζόμουν ύπνο.

Ποιο ήταν το σημείο καμπής τότε; Αλλάξατε ξαφνικά από το πουθενά;

Μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα πραγματική ζωή. Ο Onur (Ünlü) με άλλαξε πολύ, μπορώ να το πω ξεκάθαρα. Όταν ήμουν μαζί του, είδα τι πέρασε, δηλαδή ποια είναι η πραγματική ζωή, τον είδα. Στην πραγματικότητα, νόμιζα ότι ήμουν ανασφαλής, αλλά ήμουν σε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον. Όλα είναι πολύ προβλέψιμα στη ζωή μου. Χωρίς ρίσκο, ελάχιστο, προσεκτικό… Όταν τόλμησα να πω «Εντάξει» ξαφνικά, συνάντησα την πραγματικότητα. Και ήταν ωραίο.

Ίσως γίνατε πιο ήρεμο άτομο.

Ήρθε μια πολύ ευχάριστη ανακούφιση. Από τη μία πλευρά, το ανθρώπινο ασυνείδητο βάζει τον εαυτό του στο κέντρο, και ότι ο φόβος, το άγχος, το μεγάλο άγχος σημαίνει λίγο από αυτό, προέρχεται από το να παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά. Το έβγαλα. «Τι πρέπει να φοβάστε; Τι φοβάστε?” Είπα. Επειδή όλα όσα φοβόμουν μου συνέβησαν. Σύμφωνα με εκείνη την περίοδο.

Σε όλες τις παλιές σας συνεντεύξεις που διάβασα, αναφέρθηκε η λέξη «φόβος», και έχω σημειώσει ακόμη και σημειώσεις.

Κατά κάποιο τρόπο υποθέτω ότι υπογράμμιζα συνεχώς την κατάσταση του φόβου για να το αντιμετωπίσω. Τον έχω αρκετό. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι μεγαλώνω γρήγορα. Είμαι άρρωστος από αυτό, επειδή ήμουν άρρωστος, κουράστηκα να φοβάμαι.

Η μητέρα και ο πατέρας σας είναι δημοσιογράφοι και ήθελαν να μελετήσετε τη νομική. Τι είδους σπίτι ήταν εκεί που μεγάλωσες;

Ήταν ένα σπίτι όπου τα νέα παρακολούθησαν όλη μέρα, όλη τη νύχτα. Αλλά από την άλλη πλευρά, είχα μια πολύ χαρούμενη και όμορφη παιδική ηλικία. Ο πατέρας μου είχε ένα περίεργο μουσικό αρχείο, είχαμε μέρες με μουσική, φαγητό, χορό και χαρά τα σαββατοκύριακα. Η μητέρα μου εργάστηκε στο BRT, ο πατέρας μου ήταν στην εφημερίδα Kıbrıs, και οι δύο δούλευαν πολύ σκληρά. Οι χειμώνες μου ήταν στο κολέγιο και τα καλοκαίρια σε χωράφια μπανάνας και ανθρακωρυχεία. Η γιαγιά και ο παππούς μου ήταν εργάτες άνθρακα, έχουν επίσης χωράφια μπανάνας. Οι καλύτερες αναμνήσεις μου είναι φυσικά οι αναμνήσεις μου στο χωριό. Σηκώθηκα το πρωί και τρέχοντας απέναντι από τη θάλασσα, έξω από τη θάλασσα, έτρεχα και έπαιζα όλη μέρα στα χωράφια και στους δρόμους.

“Όλες είναι γυναίκες που αντιστέκονται”

Γενικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για καλογραμμένους, δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Οι τηλεοπτικές σας σειρές είναι γυναίκες που μπορούν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ναι, όλοι μετασχηματίζονται, αλλάζουν, συνεχίζουν να προκαλούν, συνεχίζουν να ζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αντιστέκονται. Γυναίκες που κατά κάποιον τρόπο συνεχίζουν να αντιστέκονται, είτε παθητικές είτε γωνιακές.

Υπάρχει μια νέα ταινία στον ορίζοντα;

Υπάρχει. Θα ενεργήσω στη νέα ταινία του Soner Caner. Αφηγείται μια ιστορία αγάπης σε μια πολύ παραμυθένια ατμόσφαιρα. Με αυτήν την ταινία, μπαίνω σε μια περιοχή που δεν γνωρίζω εντελώς. Γιατί ταιριάζουν με το τραγούδι.

Υπάρχει θέατρο στα σχέδιά σας;

Ναι, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε. Αλλά παρέμεινε λόγω της πανδημίας. Το θέατρο Sadri Alışık και η Piu Entertainment κάνουν, θα παίξαμε στο Zorlu. Δύο αδελφές που δεν έχουν συναντηθεί για έξι χρόνια, μια από αυτές έρχεται ξαφνικά και η ζωή της άλλης είναι ανάποδα προς το παρόν. Σε σκηνοθεσία Mehmet Ergen.

Γνωρίσατε τον Onur Ünlü στο σετ;

Ναί. Αλλά με είχε καλέσει για τον Εθνικό Διαγωνισμό στο παρελθόν, ώστε να μπορείτε να το παρουσιάσετε. Ήμουν υπερβολικά τεντωμένος, αλλά επειδή πάντα το πήγαινα όταν υπήρχε κάτι για το οποίο ήμουν νευρικός, είπα εντάξει.

Πώς να δουλεύεις ως σκηνοθέτης, είναι εύκολο ή διασκεδαστικό;

Δεν θυμάμαι άλλο σετ όπου γέλασα τόσο πολύ. Τα σετ του Onur είναι πολύ χαρούμενα, όσο καταλαβαίνω. Δούλεψα μια φορά, ήταν πολύ καλό. Μπορεί να επιθεωρήσει παντού και να ευχαριστήσει όλους, και η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει με τον ρυθμό που πρέπει να είναι, και όλοι γελούν και διασκεδάζουν. Ξυπνά το πρωί και πηγαίνει εκεί με αγάπη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Οι ιστορίες που προκαλούν τον ηθοποιό και προσπαθούν να πάρουν ρόλο από αυτόν είναι γελοίες, έτσι δεν είναι;

Έχω συναντήσει τέτοια πράγματα, τώρα θα το αφήσω, δεν θα σκέφτηκα για ένα δευτερόλεπτο. Αλλά δεν υπάρχει πλέον τέτοια άδεια. Δεν θα σταματούσα πραγματικά αν ήταν διαφορετικά. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα. Δεν λέω ότι το να είμαι μαζί με την οικογένειά μου, να είμαι ευτυχισμένος, λόγω της τεράστιας έκρηξης αυτοπεποίθησης, η ευτυχία, η ευτυχία, η χαρά και η χαρά της ζωής μας είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε θα προκύψει. Δεν με απασχολεί, έτσι με αυτήν την ακαμψία. Με ενδιαφέρει η ευελιξία.

“Η Nuri Bilge Ceylan με είδε στο ‘Medcezir’ ‘

Πού σε είδε η Νούρι Μπιλτζ Σεϋλάν;

Στο “Medcezir”. Είμαι πολύ τυχερός σε αυτό το θέμα, παρακολουθούσαν αυτή τη σειρά. Το δράμα είναι φυσικά κάτι που αποκαλύπτει όλη την ευκινησία του. Συμβαίνει κάθε εβδομάδα, μπορεί να στολιστεί με κλισέ, οπότε νομίζω ότι η επιτυχία είναι να είμαστε σε θέση να τους δείξουμε εξαιρετικά και καλά.

Σας έκανε να ενεργήσετε με 40 διαφορετικούς τρόπους σε αυτή τη σκηνή στο “Ahlat Tree”;

Αυτή η σκηνή διήρκεσε τέσσερις ημέρες. Κάναμε τα πάντα, συγκεντρώθηκαν όλες οι δυνατότητες, αλλά ήταν τόσο καλό κείμενο που ήταν το καλύτερο πράγμα που διάβασα ποτέ. Ο Nuri Bilge Ceylan γράφει κάτι τόσο κοντά στην αλήθεια. Έτσι ήταν πολύ ωραίο. Διήρκεσε τέσσερις μέρες, ήταν σαν πανεπιστήμιο. Είχα κολλήσει με κρύες πληγές όταν έφυγα. Επειδή φυσικά συναντάτε την εξουσία ανεξάρτητα από το τι. Φυσικά, όταν κάποιος που έχω βάλει πολύ ψηλά στο μυαλό μου και που είναι πραγματικά πολύτιμος ξαφνικά έρχεται σε μένα, ένας μεγάλος έλεγχος έρχεται στον εαυτό μου. Αλλά από τη μία πλευρά, προσπαθώ να είμαι ανοιχτός, να αφήσω τον έλεγχο και να δημιουργήσω κάτι. Ήταν περίεργο.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη στο τεύχος Μαρτίου του Milliyet Sanat.

Φωτογραφία: OZAN GÜZELCE

Source