«Δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε» ում Οι μετρητές του Ερντογάν μετά από σύγκριση με τους Menderes

Πώς χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος την επίθεση που έλαβε για να απειλήσει να τερματίσει τον Adnan Menderes; Ποιος ήταν; Γιατί τον κρέμασε;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Ο Αντιπρόεδρος του Κεμαλιστικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρουσίασε ένα δώρο έκπληξης στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον συνέκρινε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερέδες, ο οποίος απαγχονίστηκε, αναρωτιόταν αν ο Τούρκος πρόεδρος θα είχε την ίδια μοίρα με αυτόν. “Οι συγχωρούμενοι Μεντερές έχουν δώσει για κάποιο διάστημα προνόμια στους ισλαμιστές, έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα αιτήματά τους. Ο Menderes αργότερα έπρεπε να εγκρίνει νόμο για την προστασία της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ. “Μακάρι ο θάνατος του Ερντογάν να μην είναι ο ίδιος, δεν ήταν ο ίδιος”, δήλωσε ο Engin Altai στην τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να συγκεντρώσει τους οπαδούς του. “Είσαι ικανοποιημένος με τη μοίρα των Μεντερές;” Είστε αυτός που προετοιμάζει ένα τέτοιο πεπρωμένο. Αντιμετωπίσαμε πολλές άδικες, παράνομες και άσχημες συνωμοσίες. Τώρα ένας ανήθικος, ντροπιασμένος άντρας βγήκε και είπε ότι ήλπιζε ότι θα είχα την ίδια μοίρα με τον Μέντερς. Βρείτε το ανήθικο, βρείτε ντροπή να πάτε με αυτόν τον τρόπο που πήγαμε, πρώτα φορέσαμε το πέπλο και μετά βγαίνουμε έξω. Δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε. Η πίστη μας μας τρόμαξε μέχρι θανάτου, οπότε θα συνεχίσουμε. Όταν μιλάμε για θάνατο, ψάχνετε μια τρύπα για να κρύψετε. Μην ανησυχείτε για την υπενθύμιση αυτής της μοίρας. “Το είδα στις 15 Ιουλίου, θάψαμε εκείνους που ετοίμαζαν μια τέτοια μοίρα στη χώρα”, είπε, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
erdogan-65:

Αλλά ποιος είναι ο Adnan Menderes; Γιατί απαγχονίστηκε;

Ο Menderes ήταν ο 13ος πρωθυπουργός της Τουρκίας. Ήταν από μια ευημερούσα οικογένεια. Σπούδασε νομικά στην Άγκυρα και ασχολήθηκε με την πολιτική, συμμετέχοντας στο κόμμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Απολύθηκε λίγα χρόνια αργότερα επειδή διέφερε από την κεντρική πολιτική του Λαϊκού Κόμματος των Ρεπουμπλικανών. Στη συνέχεια, μαζί με άλλους αντιφρονούντες, ίδρυσαν το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο ήταν στην πράξη η πρώτη αντιπολίτευση. Το συνιδρυτικό Δημοκρατικό Κόμμα του κυβερνά την Τουρκία από το 1950. Τον Μάιο του 1960, αξιωματικοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Μεντερές, με επικεφαλής μια ομάδα αξιωματικών με επικεφαλής τον Γκέσελ.

Menderes և Αρκετοί από τους υπουργούς του συνελήφθησαν. Η δίκη του διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο. Μεταξύ άλλων, ο Menderes κατηγορήθηκε για διαφθορά, αντι-λαϊκές πολιτικές και άγριες επιθέσεις εναντίον Ελλήνων. Πράγματι, αποκαλύφθηκαν οι φρικαλεότητες του καθεστώτος των Μεντρεών εναντίον των Ελλήνων. Ο Menderes ήταν ο άντρας του “Σεπτεμβρίου”.

Με άλλα λόγια, η σφαγή που εξαπέλυσε το τουρκικό πλήθος, με επικεφαλής την κυβέρνηση Menderes, ενάντια στη θαυμάσια και ειρηνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης το 1955. 6 Σεπτεμβρίου և 7.

Στις 28 Αυγούστου 1955, οι Menderes ισχυρίστηκαν δημοσίως ότι οι Ελληνοκύπριοι σχεδίαζαν σφαγές εναντίον Ελληνοκυπρίων. Το κλίμα ήταν τεταμένο. Ωστόσο, η αιτία της σφαγής ήταν η έκρηξη σπιτικής συσκευής στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί βρισκόταν το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Η υλική ζημία εκμεταλλεύτηκε το καθεστώς Menderes κατά την επικοινωνία. Το εξοργισμένο τουρκικό πλήθος στράφηκε στις ελληνικές περιοχές.

Ληστεία, βιασμός, περιτομή, κακοποίηση και δολοφονία πραγματοποιήθηκαν ενώ οι αρχές παρακολουθούσαν. Ο αριθμός των νεκρών ήταν 16, 30 τραυματίες. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν. Παρόμοιες αποκλίσεις σημειώθηκαν στη Σμύρνη, με εξαίρεση την Κωνσταντινούπολη. Ο Menderes αρνήθηκε την ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι οι κομμουνιστές ήταν υπεύθυνοι για τα περιστατικά.

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι ο Ερντογάν έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του αντιπροέδρου του κόμματος της αντιπολίτευσης του Αλτάι, του τηλεοπτικού καναλιού που τον φιλοξενεί. Ο υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu σχολίασε επίσης τη συνέντευξη. “Ηλίθιοι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην πολιτική, τη δημοκρατία, το έθνος, ακόμη και το πραξικόπημα το βλέπουν ως μέσο για το τέλος”, έγραψε.

Ο Ερντογάν επανέλαβε την ερώτηση της συνέντευξης τύπου του Νίκου Ντεντιάς և Mlut av avusoglu. Ευχαρίστησε και πάλι τον Υπουργό Εξωτερικών του για τις «απαντήσεις» που έδωσε στον Έλληνα ομόλογό του. “Πριν από εσάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εξωτερικών μας για τις απαντήσεις που έδωσε κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών. “Δεν θα υποκλίσουμε ποτέ το κεφάλι μας, δεν θα σηκωθούμε ποτέ”, είπε.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source