Δημιουργήθηκε κοινή ομάδα εργασίας με τις ΗΠΑ για τα S-400

ΤΟΙΧΟΣ – Ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu πραγματοποίησε συνάντηση αξιολόγησης της εξωτερικής πολιτικής για το 2020 στην Άγκυρα. Ο Κάβουσογλου, η Τουρκία προς το S-400 είπε ότι η πρόταση κυρώσεων για τη δημιουργία ομάδων εργασίας για την αντιμετώπιση των κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθεί. Ανακοίνωσε την πρόταση της Τουρκίας και συμφώνησε ότι ξεκίνησαν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο

Άλλοι τίτλοι από τα σχόλια του Çavuşoğlu είναι οι εξής:

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: Όταν μπήκαμε για νόμιμα συμφέροντα, είδαμε ότι δεν ευχαριστήσαμε όλους. Αλλά η προτεραιότητά μας είναι να προστατεύουμε τα συμφέροντα του έθνους μας. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένα από αυτά. Έχουμε δείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει παρά εμάς, όχι μόνο στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και σε όλους. Είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο ως εχθρός όσο και ως φίλος. Αλλά η επιθυμία μας είναι η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ζώνη ειρήνης και σταθερότητας. Για αυτόν τον λόγο, συνεχίζουμε το έργο μας για την πολυμερή διάσκεψη που προσέφερε ο Πρόεδρος μας στην ΕΕ.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Μια μόνιμη λύση στην Κύπρο είναι η επιθυμία μας. Μέχρι σήμερα, η επιλογή ομοσπονδίας έχει εξαντληθεί και έχουμε επισημάνει την έννοια της κυριαρχικής ισότητας. Οι εκλογές στην ΤΔΒΚ επιβεβαίωσαν το αίτημα για λύση δύο κρατών. Η ελληνική πλευρά θέλει επίσης μια λύση δύο κρατών. Ο Αναστασιάδης μας έχει εκφράσει αυτήν την ευχή στο παρελθόν. Τέλος, ο Έλληνας πατριάρχης είπε επίσης ότι η καλύτερη λύση είναι μια λύση δύο κρατών. Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι οι συνομιλητές μας δεν είναι ειλικρινείς και αρχές. Ήμασταν διαφανείς και ειλικρινείς σε όλες τις διαπραγματεύσεις. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα σε μια άτυπη συνάντηση μεταξύ μας και να αποφασίσουμε τι θα διαπραγματευτούμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις μας με την ΕΕ. Αλλά το 2020 ήταν μια τεταμένη χρονιά, ειδικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς και στη συνέχεια της Γαλλίας. Αλλά με την τελευταία κορυφή, βλέπουμε ότι επικρατεί η κοινή λογική. Φυσικά, υπάρχουν ζητήματα στην τελική δήλωση με τα οποία δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Τον επόμενο χρόνο, είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε τις σχέσεις σε ένα πιο θετικό περιβάλλον. Κάνουμε επεκτάσεις, φτάνοντας σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν καλές σχέσεις με όλους, το κάνουμε και αυτό. Είμαστε μέρος της Ευρώπης. (ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ)

Source