Δημιουργεί ειδική επιτροπή για την ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών

Το Υπουργείο Υγείας δημιούργησε μια Ειδική Επιτροπή με στόχο την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και αποκατάστασης στους πολίτες.

Η επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, άλλα συναφή επαγγέλματα, στοχεύει να διεξάγει δραστηριότητες և παρεμβάσεις ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα για την ψυχολογική αποκατάσταση των πολιτών.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Διορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής. Φέλας, Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Κοινωνιολογίας Υγείας, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου και Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Παράλληλης Κοινωνίας των Πολιτών. Στην επιτροπή περιλαμβάνονται η Δρ. Άννα Παραδεισιώτη, Διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ο Δρ. Σάββας Νεοκλέος, Εκπρόσωπος του Κυπριακού Ψυχιατρικού Συλλόγου, η Δρ. Γεωργία Οργιά Παναγιώτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Δρ. Ανδρέας Χατζετόφου του Πανεπιστημίου Kon, Ph.D. Δρ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δρ. Γιώργος Οργτζ Γεωργίου από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι εργασίες της επιτροπής θα επικεντρωθούν στους πυλώνες που έχουν συσταθεί για να συμβουλεύουν το Υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων της επιδημίας.

Η κύρια πηγή της φωτογραφίας: AP Photos

Source