Δημιούργησαν “συνδυάστε τους θεριστές” για να προετοιμάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχεία

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Χρήστος Ανδρέου, χαρακτήρισε τον ρόλο της αστυνομίας ως «ατυχές» διότι, σύμφωνα με νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, τα μέλη καλούνται να ερευνήσουν πιθανές συγκεντρώσεις πολιτών σε σπίτια, οι οποίες απαγορεύονται έως τις 10 Ιανουαρίου. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της παράστασης Ενημέρωση άλφα Η ιδιοκτησία και η κατοικία των πολιτών είναι απαραβίαστα σύμφωνα με το Σύνταγμα, αλλά θα υπάρχουν περιπτώσεις καταγγελιών.

“Σε κάθε περίπτωση, όταν η Αστυνομία πρέπει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα γίνει νόμιμα, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. “Κάθε φορά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα, θα γίνεται σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής.”

Ο κ. Ανδρέου κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα τρέχοντα μέτρα, έτσι ώστε η αστυνομία να μην χρειάζεται να παρέμβει στα σπίτια, “επειδή είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τέτοιες διαμαρτυρίες και ενέργειες”.

“Αυτοί λίγοι ζητούν μια δικαιολογία για να λάβουν παράνομη δράση, αλλά το θετικό είναι ότι οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση, μετά από γεγονότα, δίνοντας πληροφορίες και σε πρόσφατα περιστατικά σε συγκεντρώσεις έχουμε λάβει πληροφορίες από το κοινό.”

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές ερευνούσαν αναφορές ξενοδοχείων με εξαιρέσεις σε εστιατόρια. Μεταξύ αυτών είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων δίνουν στους πελάτες κλειδιά ή κάρτες για να βεβαιωθούν ότι μένουν στο διαμέρισμα.

“Προτρέπουμε το κοινό να μας ενημερώσει εάν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε αμέσως”.

Ο κ. Αντρέου είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη καταγγελία, αλλά το ζήτημα θα διερευνηθεί από την αστυνομία.

“Ο στόχος είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, όχι τις διαμαρτυρίες”

Source