Δημοσιεύθηκε η 63η τελική δήλωση του Συμβουλίου Προέδρων του TGF

Τουρκική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (TGF63. Συμβούλιο Προέδρων συνάντηση στο διαδίκτυο λόγω του coronavirus στις 07 Ιανουαρίου 2021 Τύπος Πραγματοποιήθηκε με την έντονη συμμετοχή των μελών του Ιδρύματος. Σε αυτήν την περίοδο που η επιδημία αυξήθηκε, αποφασίστηκε να μοιραστούν τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη κατά τη συνάντηση όπου οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο τομέας του Τύπου, ο οποίος είναι ένας από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο από τον κοραναϊό, ο οποίος έχει αρνητικό αντίκτυπο τη χώρα μας, κοινοποιήθηκε στο κοινό.

1) Με τους περιορισμούς που επιβάλλονται κατά τη διάρκεια των μέτρων καραντίνας των δημοσιογράφων, εργάζονται μέρα και νύχτα κάτω από δύσκολες συνθήκες σε υγιή / ανθυγιεινά περιβάλλοντα που επιτρέπουν στους ανθρώπους μας να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια τόσο ζωτική περίοδο, διακινδυνεύοντας τη ζωή και την οικογένειά τους για αυτόν τον σκοπό, πάντα με το κοινό, η γραφειοκρατία και είναι άνθρωποι που είναι συνεχώς αντιμέτωποι με τους πολιτικούς. Προκειμένου οι συνάδελφοί μας να εργαστούν σε ένα υγιές περιβάλλον, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα αποκολληθούν από τον ιό και θα εργαστούν σε υγιή περιβάλλοντα χάρη στο εμβόλιο που θα παρασκευαστεί. “Για αυτό, όλοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα.”

2) Παρά το γεγονός ότι το κράτος μας ανακοίνωσε ένα πακέτο υποστήριξης σε πολλές ομάδες εμπόρων, δημοσιογράφοι που πέρασαν από μια δύσκολη διαδικασία εξαιρέθηκαν από αυτές τις υποστηρίξεις. Οι εφημερίδες πληρώνουν μισθό και οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να πάρουν μισθό. Οι εφημερίδες δεν μπορούν να αντέξουν ακόμη και το κόστος τους λόγω της ανεπάρκειας των διαφημίσεων. Το κράτος μας πρέπει επειγόντως να «δηλώσει ένα πακέτο οικονομικής υποστήριξης για τον τομέα του Τύπου και τους υπαλλήλους του, καθώς και να παρέχει άτοκες δανεισμούς σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο για να επιβιώσει».

3) Η τηλεόραση και τα ραδιόφωνα έχουν επίσης πέσει σε δύσκολες καταστάσεις στη διαδικασία μέχρι τώρα. Με τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων στα χαμηλότερα επίπεδα, το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία βελτίωση στις τιμές των δορυφορικών τηλεοράσεων άφησε τον τομέα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. “Οι τιμές των δορυφόρων πρέπει να βελτιωθούν αμέσως.” Κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου στα ραδιόφωνα, πολλοί τοπικοί ραδιοφωνικοί οργανισμοί εκτελέστηκαν επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δικαιώματα τους και ακόμη και να καλύψουν τα υποχρεωτικά τους έξοδα, και οι περισσότεροι από αυτούς αποφάσισαν να κλείσουν. Προκειμένου να συνεχίσουν τις ζωτικές διαδικασίες τους, θα πρέπει να επωφεληθούν από όλες τις υποστηρίξεις.

4) Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Προεδρίας Η κάρτα τύπου της Επιτροπής δεν μπορεί να εκπληρώσει σωστά το καθήκον της. Οι συνάδελφοί μας που έχουν υποβάλει αίτηση στην κάρτα δεν μπορούν να λάβουν τις κάρτες τους, παρόλο που η θητεία τους έχει λήξει. Ενώ πολλοί από τους φίλους μας, των οποίων οι κάρτες τύπου δεν ανανεώνονται συνεχώς, γίνονται θύματα, χρειάζονται σχεδόν 1 έτος για να δώσουν στις κάρτες των συναδέλφων μας των οποίων η ημερομηνία λήξης ή των οποίων οι κάρτες τύπου θα ανανεωθούν. Η τρέχουσα στάση που εφαρμόζεται σε αυτές τις κάρτες, τις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα του Τύπου έχουν περήφανα για χρόνια, θυματοποιεί τους συναδέλφους μας. “Η έκδοση των άξιων καρτών Μόνιμου Τύπου και η ανανέωση καρτών Τύπου πρέπει να γίνει με τον ταχύτερο τρόπο και η φήμη των νόμιμων δημοσιογράφων πρέπει να αποκατασταθεί.”

5) της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου μετακινήστε τους συναδέλφους μας στον Τύπο ότι έχουν παράσχει μια έγκυρη κάρτα πρέπει να είναι στην Τουρκία, δεδομένου ότι ζουν με τα ίδια ζητήματα ιδιοκτησίας στην Τουρκία Πρέπει να παρέχεται η τουρκική κάρτα τύπου.

6) Το γεγονός ότι δεν έχει θεσπιστεί νόμος για τη δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τη βιομηχανία του Τύπου και τη ζωή μας. Εκτός από εκείνους που ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις αρχές του τύπου, τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημιουργούν μια ατζέντα με δημοσιογραφία, εκβιασμό και αβάσιμες ειδήσεις, θα πρέπει να διαχωρίζονται το ένα το άλλο το συντομότερο δυνατό. Με τον κανονισμό που πρέπει να εκδοθεί, με την εξάλειψη του αθέμιτου ανταγωνισμού, τα μέσα ενημέρωσης στο Διαδίκτυο θα πρέπει να επωφελούνται από δικαιώματα όπως κάρτες τύπου, επίσημες ανακοινώσεις και αποσβέσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να σωθεί η αξιοπρέπεια του επαγγέλματος με την επιβολή των αναγκαίων κυρώσεων σε όσους μολύνουν αυτό το ιερό επάγγελμα με το όνομα της δημοσιογραφίας, την οποία αντιτίθενται όλοι οι πολιτικοί και το κοινό.

7) Εάν η μείωση του 15% που εφαρμόζεται από τον Τύπο Διαφημιστική Υπηρεσία στις εφημερίδες που λαμβάνουν διαφημίσεις δεν ληφθεί για ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πανδημίας Covid-19 ή εάν είναι απαραίτητο, η μείωση του ποσοστού στο 8% είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των τοπικών μέσων.

8) Πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι εκτελεστικές ανακοινώσεις, οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν αναστέλλονται, ότι αυτές οι διαφημίσεις αξιολογούνται σε τοπικές εφημερίδες που δημοσιεύονται στις επαρχίες μας με αδυναμία αντί των κοινών μέσων ενημέρωσης, και τα ανατολικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να υποστηρίζεται.

9) Πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις του συμβουλίου των δήμων, που θα πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του τοπικού τύπου, θα δημοσιεύονται σε εφημερίδες σε όλες τις επαρχίες και ότι οι άνθρωποι θα ακολουθούν τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο δημοτικό συμβούλιο με υγιή τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες μας θα γνωρίζουν τη δουλειά που θα γίνει και θα είναι μια σωτήρια γραμμή για τον τοπικό τύπο.

10) Μετά το θάνατο του Εθνικού Παλαιστή Erol Koyuncu από τον Artvin, ο οποίος κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από 25 χρόνια στον ελληνικό κλάδο πάλης το 1994, δεν ήρθε ποτέ στην ατζέντα της χώρας, είναι μεγάλο είναι άπιστο. Δεν πρέπει να υπάρχει τέτοια απιστία ως αντάλλαγμα για τη μάχη για τη χώρα του και την ανύψωση της τουρκικής σημαίας και την ανάγνωση του τουρκικού εθνικού ύμνου. Όλοι οι εθνικοί μας αθλητές στη χώρα μας πρέπει να εκτιμώνται, να προστατεύονται και να μην πολιτικοποιούνται.

.Source