Δημοσιεύθηκε το βιβλίο του Ağayev “Once Upon a Time Lefke”

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Lefke, Σχολή Τεχνών και Επιστημών, Τμήμα Ιστορίας, Assoc. Δρ. Έχει εκδοθεί το βιβλίο του Elnur Ağayev με τίτλο «Once Upon a Time Lefke». Το «Once Upon a Time Lefke» είναι το τέταρτο βιβλίο που εκδόθηκε από τον Ağayev για το Lefke, το οποίο έχει γράψει διαδοχικά έργα για την Κύπρο γενικά και ειδικότερα το Lefke. Σε αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων εκδόσεων του Ağayev “Güzelim Lefke”, “Σελίδες από την ιστορία της Lefke” και “Μελέτες για την ιστορία και τον πολιτισμό της Lefke”, το θέμα των ανθρώπων, των εκδηλώσεων και των τόπων στο Lefke είναι το θέμα.

«Πρέπει να υπάρχουν ίχνη γεγονότων που έλαβαν χώρα στο παρελθόν, ώστε οι ιστορικοί να γνωρίζουν αυτά τα γεγονότα. Επίσης, χρειάζονται ίχνη στα έργα των ιστορικών για την ανασυγκρότηση και μεταφορά του παρελθόντος. Για τον ιστορικό, εάν δεν μπορεί να βρει τα ίχνη των γεγονότων που συνέβησαν στην ιστορία, θεωρείται ως κανένα. Με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να γράφετε ιστορικό εάν δεν υπάρχει πηγή. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είναι αδύνατο για τον ιστορικό να πραγματοποιήσει την επιχείρηση για να φτάσει στην «ιστορική αλήθεια» από την «ιστορική πραγματικότητα» ». Στο βιβλίο του, ο Ağayev εφιστά την προσοχή στις πηγές και τα ίχνη της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της τέχνης και της οικονομίας του Lefke. Με βάση αυτά τα ίχνη, ο Ağayev εξετάζει διαφορετικούς ανθρώπους, εκδηλώσεις και μέρη από διαφορετικές περιόδους του Lefke. Μεταξύ των θεμάτων που συνεχίζει να εντοπίζει ο Ağayev στο νέο του βιβλίο, οι ακόλουθοι τίτλοι προσελκύουν ιδιαίτερη προσοχή: “Από τις φήμες στα γεγονότα Osman Pasha”, «ΧΧ. Η ασθένεια που προσβάλλει τους αμπελώνες Lefke στην αρχή του αιώνα “, “Dâniş Efendi και το αρχοντικό του”, “Στο Τασπιναρ [Angolem] Οθωμανική γραπτή πέτρα “, “Two Plays in Lefke στη δεκαετία του 1920:” Τουρκικό αίμα “και” Vatan or Silistre “Play”, “Ο μεγάλος άνθρωπος που καταγράφει τη μνήμη του Lefke: Mevlüt Koca” … vb.

Ο Agayev, όπως και τα άλλα βιβλία του για το Lefke “Προφορική, περιφερειακή και τεκμηριωμένη ιστοριογραφία” Δήλωσε ότι πιστεύει ότι αυτό το έργο, το οποίο θεωρούσε ως προϊόν της κατανόησής του, θα συμβάλει στον τομέα των Lefke σπουδών.

.Source