Δημοσιεύτηκε για τον πλαστό λογαριασμό του … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η ώρα δημοσιεύτηκε στον πλαστό λογαριασμό του Υπουργού Δικαιοσύνης για το θέμα Tweets:, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Κυριάκος Κούσιος δήλωσε για πρώτη φορά ότι δεν ήταν απαραίτητη η συζήτηση για το θέμα. Απαντώντας στο ερώτημα εάν η υπόθεση είναι περιττή επειδή η κοινωνία έχει αναπτυχθεί ή η αντίδραση της κοινωνίας είναι περιττή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο καθένας μπορεί να αντιδράσει όπως θέλει. Ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι δεν θα ασκήσει έφεση. “Από όσο γνωρίζω, υπήρξαν καταγγελίες από 50 πολιτικούς και η αστυνομία ερευνά αυτές τις καταγγελίες”.

Σημείωσε επίσης ότι «στην ίδια περίπτωση του πρώην προέδρου της δημοκρατίας, έγινε η ίδια κυβέρνηση».

Όσον αφορά την υπερβολική αντίδραση του υπουργού, ο κ. Κούσιος είπε ότι «καθώς αντιδρούν όλοι, είναι ένα υποκειμενικό ζήτημα και όχι ένα αντικειμενικό. Άλλοι έχουν περισσότερη ανοχή, άλλοι όχι, έχουν λιγότερους, άλλοι δεν έχουν καθόλου. Δεν έχει σημασία πώς το αντιμετωπίζουν. “

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για κατάχρηση εξουσίας εναντίον της κα Ol Olitis, σημείωσε ότι «υπάρχουν παρανοήσεις σε αυτό το θέμα». Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αλλά δεν παρεμβαίνει στις ενέργειες της αστυνομίας. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. “Το πώς θα ασχοληθεί η αστυνομία με την υπόθεση δεν είναι δουλειά του υπουργού.”

Συνέχισε. “Από όσο γνωρίζω, υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από πολιτικούς για τέτοιες υποθέσεις. Η αστυνομία αντιμετωπίζει αυτές τις υποθέσεις με διαφορετικό τρόπο. Δεν ξέρω αν έπρεπε να διενεργηθεί έρευνα. Αυτό που λέω είναι ότι μπορούμε να δώσουμε στο θέμα λίγο περισσότερο εύρος. Δεν λέω ότι δεν έχουν όλοι δικαίωμα να έχουν την άποψή τους, αλλά εάν εμείς ως πολιτικοί δεν έχουμε την εξουσία να δεχτούμε κριτική, τότε δεν πρέπει να κατέχουμε πολιτικές θέσεις. Αλλά είναι ένα πράγμα να επικρίνεις, είναι άλλο να έχεις προσωπικές πληροφορίες, είναι άλλο να έχω τη φωτογραφία μου σε έναν λογαριασμό, δεν είχε την λέξη σάτιρα στην αρχή. “

Εν κατακλείδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, “Μακάρι να μην είχαν συμβεί όλα αυτά. Πέρα από αυτό, λέω ότι ο τρόπος με τον οποίο όλοι επιλύουν το πρόβλημα είναι υποκειμενικός. Βρισκόμαστε σε ένα δημοκρατικό κράτος, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, αρκεί να μην υπερβαίνει τα όρια που καθορίζονται από τις ηθικές αρχές. Ποιος δεν θα έλεγε ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν; «Αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω τον υπουργό, ο οποίος για μια στιγμή ένιωθε ότι το παραβίαζε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source