Δημοσιογράφος που ανέφερε για coronavirus στην Κίνα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για «βλάβη»

Δημοσιογράφος που ανέφερε κοροναϊό στην Κίνα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για «βλάβη»

Ο Κινέζος δημοσιογράφος που ανέφερε κοροναϊκό στο Γουχάν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών.

Δημοσιογράφος που ανέφερε για coronavirus στην Κίνα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για «βλάβη»

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Προέρχεται από το Γουχάν, την επαρχία Hubey της Κίνας Κορωνοϊός Ο Κινέζος δημοσιογράφος που ανέφερε την επιδημία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών.

Σύμφωνα με την έκθεση της South China Morning Post, δικαστήριο στη Σαγκάη καταδίκασε τον δημοσιογράφο Κανγκ Καν, 37 ετών, για «ενοχλητικό και προκλητικό κοινό».

Ο δικηγόρος του Cang, Cang Keke, δήλωσε σε μια δήλωση ότι ο πελάτης του, ο νέος τύπος στο Wuhan Κορωνοϊός Είπε ότι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών για τα νέα που έκανε για την επιδημία.

Ο δικηγόρος Κανγκ δήλωσε ότι ο πελάτης του, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση τον Μάιο, βρίσκεται σε απεργία πείνας για αρκετούς μήνες και δήλωσε ότι ο Κανγκ, ο οποίος είναι σε κακή υγεία, παρακολούθησε την ακρόαση με αναπηρικό καροτσάκι.

Στο Γουχάν, όπου πήγε στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Κανγκ, 37 ετών, τέθηκε υπό κράτηση τον Μάιο, ο οποίος έγραψε μια ζωντανή μετάδοση για το ξέσπασμα και επέκρινε τη μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι αρχές κατά του ιού.

Εγκατεστημένος στη Σαγκάη, ο Κανγκ μεταδόθηκε ζωντανά στο Twitter, στο YouTube και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για αυτό που παρακολούθησε στο Γουχάν, όπου πήγε.

Ο νέος τύπος που εμφανίστηκε στο Γουχάν της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019 και εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κορωνοϊός Η αυστηρή παρακολούθηση του Διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την επιδημία έφερε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα είχε μαυριστεί σε αυτό το ζήτημα.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source