Δημόσια κλήση στη «Μαρία» για να μιλήσει στις αρχές για τον πολιτικό που την βίασε

Η αστυνομία, ακούγοντας τη «Μαρία», αλλά και κάθε άλλη γυναίκα που βρίσκεται στην ίδια ή παρόμοια θέση, ανταποκρίνεται στις ανησυχίες, σημειώνοντας ότι είναι «η λιγότερο άδικη» Οι δράστες παραμένουν άθικτοι, ενώ το θύμα πάσχει από πολλά ψυχικά και σωματικά βάσανα, ζώντας με ανίατα τραύματα σε όλη τη ζωή, ειδικά όταν δεν υπάρχει τιμωρία ή δικαιοσύνη. “

Αστυνομική απάντηση

Με την ευκαιρία της τελευταίας έκθεσής του Αλφα: Νέα,Ζω, ως Αστυνομία, θεωρούμε απαραίτητο να σχολιάσουμε τους λόγους για τους οποίους η γυναίκα που ασχολείται με αυτήν την έκθεση επέλεξε να μην υποβάλει καταγγελία σχετικά με τον βιασμό της. Ταυτόχρονα, θέλουμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα στη «Μαρία», αλλά και σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση.

Ο βιασμός γενικά և η σεξουαλική βία είναι αναμφίβολα μια πολύ τραυματική εμπειρία για όλους և: Τα συναισθήματα και οι υποψίες της Μαρίας είναι αρκετά κατανοητές. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η νομοθεσία που ρυθμίζει τέτοια αδικήματα έχει ενημερωθεί, ενώ κάποια νέα νομοθεσία που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη προστασία των θυμάτων έχει εγκριθεί ή αναπτύσσεται για την περαιτέρω υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών.

Η γυναίκα που αναφέρει μια τέτοια υπόθεση στην αστυνομία θα μιλήσει με τα έμπειρα, εκπαιδευμένα μέλη μας σε τέτοιες περιπτώσεις, τα οποία θα την ακούσουν προσεκτικά, υπομονετικά, δείχνοντας ταυτόχρονα ευαισθησία, διακριτικότητα και εμπιστευτικότητα. Με βάση τη σύγχρονη προσέγγισή μας, η οποία επικεντρώνεται στην ταυτόχρονη από κοινού διαχείριση ενός τέτοιου περιστατικού από όλες τις σχετικές υπηρεσίες, το θύμα θα σταλεί στα ιδρύματα, υπηρεσίες, οι οποίες θα του παρέχουν την απαραίτητη ψυχολογική και άλλη βοήθεια. όπως νομικές συμβουλές, πρακτική βοήθεια κ.λπ.

Ένα παράπονο σχετικά με την προηγούμενη ημερομηνία μπορεί πράγματι να έχει κάποιες πρόσθετες δυσκολίες στην τεκμηρίωση, αλλά το «κλειδί» είναι πάντα η μαρτυρία του θύματος, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ότι οδηγεί στην καταδίκη του δράστη για ένα τόσο φρικτό έγκλημα.

Όλες οι καταγγελίες, ανεξάρτητα από το πρόσωπο κατά του οποίου υποβάλλονται, διερευνώνται διεξοδικά · καταρτίζεται ποινική υπόθεση με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί · οι καταθέσεις διαβιβάζονται στη Νομική Υπηρεσία για τη δική της μαρτυρία.

Μια γυναίκα που αναφέρει μια τέτοια υπόθεση δεν χρειάζεται να επικοινωνήσει με τον δράστη, καθώς ο νόμος περί μαρτυρίας την προστατεύει κατά τη διάρκεια ποινικής διαδικασίας. Διευκρινίστηκε επίσης ότι η κυπριακή νομοθεσία προβλέπει τη συμπερίληψη μαρτύρων σε προγράμματα ειδικής προστασίας υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Για τον σύγχρονο βιασμό և άλλα σεξουαλικά, όχι μόνο τα εγκλήματα κατά των γυναικών πρέπει πάντα να τιμωρούνται με παράδειγμα. Τουλάχιστον, είναι άδικο για τους δράστες να παραμένουν τραυματισμένοι, ενώ το θύμα υποφέρει πολύ από ψυχική και σωματική ταλαιπωρία και ζει μια ζωή με ανίατα τραύματα, ειδικά όταν δεν επιβάλλονται τιμωρίες και δικαιοσύνη.

Σε μια εποχή που πολλές γυναίκες, όχι μόνο, ξεπερνούν τους φόβους τους, καταδικάζοντας όσους διαπράττουν εγκλήματα εναντίον τους, καλούμε κάθε θύμα να αναφέρει τη βία του. Το οφείλει στον εαυτό του, στον λαό του, καθώς και στις μελλοντικές γενιές γυναικών και ανδρών, να μην του επιτρέψει να αποδεχθεί τις παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές που τον μειώνουν ή τον ταπεινώνουν, αλλά να προστατεύει τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών με οποιοδήποτε τρόπο . νομικός τρόπος.

Source