Δημόσια υποστήριξη για την τήξη του γραφείου Suga στην Ιαπωνία

Διαφήμιση

ΤΟΚΙΟ (AA) – Σύμφωνα με την έρευνα της Nikkei Research, η δημόσια υποστήριξη του υπουργικού συμβουλίου του πρωθυπουργού Σούγκα Γιοσιχάιντ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο, μειώθηκε στο 42%.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιαπωνική οργάνωση μέσω τηλεφώνου το σαββατοκύριακο και έλαβε απαντήσεις από περίπου 950 άτομα, η δημοτικότητα του υπουργικού συμβουλίου της Suga χάνει την κοινή γνώμη.

Κατά συνέπεια, η δημόσια υποστήριξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία ήταν 58% στην έρευνα που συνέταξε ο οργανισμός τον Νοέμβριο, μειώθηκε κατά 16 μονάδες σε 42%.

48 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν είχε «προσόντα ηγεσίας», το 59 τοις εκατό είδε την καταπολέμηση του νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19) «ανεπαρκής».

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να μάθουν ότι το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Abe Shinzo χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις συναντήσεις δείπνου «Sakura-mirukai».

Περίπου το 74 τοις εκατό δεν βρήκε τις δηλώσεις του Άμπε “πειστικές”, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη στο κοινοβούλιο αφού ο γραμματέας του γραφείου αναγνώρισε ότι οι συναντήσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία καλύφθηκαν εν μέρει.

Το 82% των συμμετεχόντων χαρακτήρισε την αναζήτηση του γραφείου του πρώην υπουργού Γεωργίας Γιοσικάβα Τακαμόρι, ο οποίος φέρεται να δέχεται δωροδοκία από εταιρεία παραγωγής αυγών κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως “απαράδεκτη”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, το ποσοστό δημόσιας υποστήριξης της Suga, το οποίο μειώθηκε από 66% το Σεπτέμβριο όταν εξελέγη στο 60% τον Οκτώβριο, αυξήθηκε στο 63% το Νοέμβριο, αλλά ανήλθε στο 50% στην έρευνα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και με την εμφάνιση της πηγής, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source