Διήμερη επίσκεψη του ενεργού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Τη Δευτέρα το απόγευμα, αυτός και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα παρευρεθούν σε ειδική τελετή για την ίδρυση του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια του CYCLOPS.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τσαντ Βόλφ πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Gail, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα συμμετάσχουν στην κατασκευή του Περιφερειακού Κέντρου Ασφάλειας Λιμένων στη Λάρνακα και του Λιμενικού Ασφάλειας CYCLOPS, ενός προγράμματος διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον κ. Wolf στο Υπουργείο Εξωτερικών για ιδιωτική συνάντηση με επίσημες αντιπροσωπείες.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ σε διάφορους τομείς, ενώ επίσης συζητούν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη διαδικασία προσχώρησης στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης των ΗΠΑ, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τη διμερή και την περιφερειακή συνεργασία για την ενίσχυση της ασφάλειας. :

Στο τέλος των διαβουλεύσεών τους, ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Wolf θα υπογράψουν δήλωση προθέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της συνταγματικής ασφάλειας και αμέσως μετά θα προβούν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

,Source