Διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τσαντ Βόλφ πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Gail, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα συμμετάσχουν στην κατασκευή του Περιφερειακού Κέντρου Ασφάλειας Λιμένων στη Λάρνακα και του Λιμενικού Ασφάλειας CYCLOPS, ενός προγράμματος διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον κ. Wolf στο Υπουργείο Εξωτερικών για ιδιωτική συνάντηση με επίσημες αντιπροσωπείες.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία Κύπρος με: ΗΠΑ Θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη διαδικασία ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης των ΗΠΑ և περαιτέρω βήματα καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη διμερή և περιφερειακή συνεργασία. Αυξημένη ασφάλεια.

Στο τέλος των διαβουλεύσεών τους, ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Wolf θα υπογράψουν δήλωση προθέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της συνταγματικής ασφάλειας και αμέσως μετά θα προβούν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: Δ որջիադիս. Κάνοντας κλικ μακριά εξοικονομεί Χριστουγεννιάτικη αγορά (βίντεο)

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη έκθεση καιρού. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Source