Διαδοχικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Aden: 13 νεκροί, 65 τραυματίες

Καθώς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης της Υεμένης έφτασαν στη χώρα, σημειώθηκαν 3 εκρήξεις στο αεροδρόμιο Aden. 13 άτομα πέθαναν και 65 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις, σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ο δημοσιογράφος της ΑΑ από κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν ήθελε να κατονομαστεί, το αεροπλάνο που μετέφερε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης της Υεμένης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο και υπήρχαν 3 εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Άντεν, μία στον τερματικό σταθμό.

Ο κυβερνήτης του Aden Ahmed Hamid Lemles ανακοίνωσε ότι 13 άνθρωποι πέθαναν και 65 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις που σημειώθηκαν στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Aden όταν έφτασαν στη χώρα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησής του.

Στη δήλωσή του, ο κυβερνήτης Lemles δήλωσε ότι οι προσπάθειες πρώτων βοηθειών και η εκκένωση των τραυματιών συνεχίζονται και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Ο Lemles τόνισε ότι τέτοια περιστατικά δεν θα τους φοβίσουν και ότι ο πόλεμος εναντίον των χούθι πολιτοφυλακών συνεχίζεται και ότι δεν θα υποχωρήσει.

ΜΕΛΗ ΚΑΜΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣΑΡΧΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ

Στις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του καναλιού Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας, σημειώθηκε ότι λίγο μετά το αεροπλάνο που μετέφερε μέλη του υπουργικού συμβουλίου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο, πραγματοποιήθηκαν 3 επιθέσεις με όπλα και στη συνέχεια άνοιξαν πυροβολισμοί.

Στην έκθεση, αναφέρεται ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επέζησαν από την επίθεση χωρίς τραυματισμό και ότι ο Σαάσικ μεταφέρθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο του Άντεν.

“Η ΔΡΑΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ YEMEN”

Ο πρωθυπουργός της Υεμένης Muin Abdulmalik δήλωσε σε γραπτή δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την έκρηξη ότι η κατάσταση των κυβερνητικών μελών είναι καλή, “Η δειλή τρομοκρατική πράξη που στοχεύει το αεροδρόμιο Aden είναι μέρος του πολέμου εναντίον της Υεμένης και του λαού της.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Abdulmalik δήλωσε ότι η επίθεση αύξησε την αποφασιστικότητα των Χούτι να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους έως ότου τερμάτισαν το πραξικόπημά τους και μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ YEMEN: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ADEN

“Δεν έχουμε καμία σχέση με την επίθεση”, δήλωσε σε δήλωσή του ο Mohammed al-Buhayti, μέλος του Πολιτικού Γραφείου Houthi. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Επισημαίνοντας ότι αυτό οφειλόταν σε επανειλημμένες κατηγορίες εναντίον τους, όπως ένα σπασμένο ρεκόρ, ο Μπουχάι ισχυρίστηκε ότι η επίθεση ήταν μια αναμέτρηση μετά από συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ μισθοφόρων (κυβερνητικά στρατεύματα και δυνάμεις του Νότιου Μεταβατικού Συμβουλίου (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)).

.Source