ΔΙΑΔΡΟΜΗ κτίριο μέσα στα ιστορικά τείχη της Αμμοχώστου!

Εδώ είναι η εξήγηση.

Δεν θα επιτρέψουμε στην απληστία να καταστρέψει τις ιστορικές και αρχιτεκτονικές ιδιότητες της τειχισμένης πόλης της Αμμοχώστου!

Όπως είναι γνωστό, το κτίριο İşbank στην πλατεία Namık Kemal στην Αμμόχωστο, η τείχη της πόλης άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιείται ως καφετέριες και εστιατόρια από την Mardo Enterprises με τρόπο που είναι αρκετά ασυμβίβαστος με την ιστορική υφή. Το ελαφρώς δομημένο παράνομο δάπεδο, το οποίο είχε αρχίσει να κατασκευάζεται στην ταράτσα ενάντια στο έργο κατά τη φάση κατασκευής, αφαιρέθηκε λόγω των αντιρρήσεων μη κυβερνητικών οργανώσεων και του Τμήματος Αρχαιοτήτων (EED) Magusa Branch. Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί η κατασκευή παράνομων / παράνομων δομών στο Kktc, όπου η πεποίθηση ότι «το χρήμα και οι πολιτικές σχέσεις μπορούν να ανοίξουν κάθε πόρτα και οι νόμοι μπορούν να εφαρμοστούν σε άλλους εκτός από τα προνομιακά» είναι κοινή.

Οι ιδιοκτήτες του Mardo είναι πεπεισμένοι ότι θα επωφεληθούν από ένα τέτοιο προνόμιο, ενώ χρησιμοποιούν το τμήμα της πλατείας που βλέπει στο Τζαμί Lala Mustafa Pasha σαν να ήταν δική τους ιδιοκτησία, από την άλλη πλευρά, οι αξιωματούχοι του τμήματος Magusa του Τμήματος Αρχαιοτήτων, της αστυνομίας και του Δήμου Αμμοχώστου Παρά τις προειδοποιήσεις τους, έχτισαν και ολοκλήρωσαν τα παράνομα δάπεδά τους στη βεράντα όλη τη νύχτα.

Πρέπει να είναι γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τέτοιο παράνομο κτίριο στο πιο σημαντικό ιστορικό μέρος της πόλης μας, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την αντίληψη του πιο σημαντικού ιστορικού μας κτηρίου. Είναι τόσο δύσκολο να δούμε πώς αυτή η απείθαρχη, ατομική και άπληστη προσέγγιση καταστρέφει μακροπρόθεσμα όλες τις φυσικές και ιστορικές περιοχές, με τις μετασχηματισμένες εμπειρίες, αντί να πλησιάζουν τα στοχευμένα επίπεδα τουρισμού, σταδιακά απομακρύνονται και οι ιστορικές, αρχιτεκτονικές και φυσικές αξίες καταστρέφονται ένα προς ένα; Είναι τόσο αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι χώροι διαβίωσης χάνουν τις ιδιότητές τους ενώ ο καθένας μας προσπαθεί να κερδίσει περισσότερα εισοδήματα και περισσότερα πλεονεκτήματα για τον εαυτό μας και ότι η Βόρεια Κύπρος θα χάσει σταδιακά την έλξη της για τουρίστες που απαιτούν φυσικά / ιστορικά πράγματα.

Ως Πρωτοβουλία της Αμμοχώστου, δεν θα επιτρέψουμε να θυσιάζεται η Τείχη της Αμμοχώστου για αύξηση των εισοδημάτων!

Η πλατεία Αμμοχώστου, Suriçi, Namık Kemal δεν μπορεί να μετατραπεί μόνο σύμφωνα με τις απαιτήσεις εκείνων που περιμένουν κέρδη από εδώ. Η Αμμόχωστος ανήκει σε όλους μας!

Πρωτοβουλία Αμμοχώστου

31/12/2020

magusa-002.jpgmagusa2-001.jpg

Source