Διακόσια Βρετανοί τουρίστες διέφυγαν από την καραντίνα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Περίπου 200 Βρετανοί σε διακοπές στην Ελβετία, οι οποίοι αναγκάστηκαν να καραντίνα για δέκα ημέρες στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο του Verbier, ξέσπασαν τη νύχτα.

Από τις 14 Δεκεμβρίου, η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να καραντίνα ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για δέκα ημέρες. Αλλά 200 από τους 420 τουρίστες του Verbier δεν ταιριάζουν και «έφυγαν», αναφέρει ο SonntagsZeitung.

Το χιονοδρομικό κέντρο Verbier είναι πολύ δημοφιλές στους Βρετανούς, ήλπιζε να καλωσορίσει χιλιάδες τουρίστες φέτος. Η ανακάλυψη μιας μετάλλαξης στο νέο coronavirus στη Βρετανία κατέστρεψε ακόμη και τις τελευταίες ελπίδες.

Μερικοί από τους Βρετανούς που ήταν ήδη εκεί αμέσως έφυγαν, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν λίγο περισσότερο, εξήγησε ο Jean an-Marc Sandoz, εκπρόσωπος της κοινότητας των Μπάνι. Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ATS ότι πολλοί καραντίστηκαν για μια μέρα και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν μια νύχτα στο σκοτάδι. Οι ξενοδόχοι συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί όταν είδαν ότι οι δίσκοι πρωινού τους ήταν άθικτοι.

“Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Σε πολλές περιπτώσεις, η καραντίνα ήταν απαράδεκτη. “Φανταστείτε τέσσερα άτομα να μένουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου 20 τετραγωνικών μέτρων.” Οι τουρίστες άφησαν “λίγο ντροπιασμένοι για την Ελβετία” αισθανόμενοι ότι “είχαν παγιδευτεί”, εξήγησε.

Δύο περιπτώσεις της νέας μετάλλαξης SARS-CoV-2 έχουν εντοπιστεί στην Ελβετία και μία στο γειτονικό Λιχτενστάιν. Έχουν εντοπιστεί δύο περιπτώσεις μετάλλαξης, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source