“Διαμαρτυρόμαστε για τις απρόσεκτες αυξήσεις”

Ο Koral Aşam, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Devrim (DEV-İŞ), διαμαρτυρήθηκε για τις αυξήσεις των τιμών, τις οποίες η κυβέρνηση υπερασπίστηκε απερίσκεπτα. Ο Στάδιο δήλωσε ότι θα αυξήσει τον αγώνα για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων με ελάχιστο μισθό που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, μαζί με τους ενδιαφερόμενους φορείς υπό την ομπρέλα της Ένωσης Πλατφόρμας, καθώς και τα δικά τους μέλη.

Δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι πέρασαν το 2020 σε πολύ κακές συνθήκες τόσο από την άποψη της υγείας όσο και από την οικονομία, με αποτέλεσμα την πανδημία, ισχυρίστηκε ότι η κρίση της μη κυβέρνησης, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο μήνες, έγινε περιζήτητη τις πρώτες ημέρες του 2021.

Δηλώνοντας ότι «η δημιουργημένη μειοψηφική κυβέρνηση προτίμησε να αυξήσει ως την πρώτη δράση του 2021 αντί να είναι μια αλοιφή για οικονομικές πληγές», δήλωσε ο Aşam, σημείωσε ότι η τρέχουσα νομισματική κρίση έχει διαβρώσει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων κατά περίπου 40 τοις εκατό.

Δηλώνοντας ότι το DPÖ ανακοίνωσε το ποσοστό πληθωρισμού που βιώθηκε μέχρι το Νοέμβριο του 2020 ως 14%, ο επικεφαλής της DEV-İŞ, Aşam, δήλωσε ότι ο ελάχιστος μισθός δεν έχει καθοριστεί για μήνες και ότι οι εργάτες αγωνίζονται με εισόδημα κάτω από το όριο της πείνας.

Δηλώνοντας ότι κάλυψαν την πρώτη ημέρα του 2021 με την είδηση ​​για αύξηση των τελών κατά 14%, ο Στάδιο σημείωσε ότι μετά την αύξηση του εμφιαλωμένου αερίου, του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, η κυβέρνηση δεν ανέφερε καν τη μείωση του Ταμείου Σταθερότητας Τιμών ή την προστασία του κατώτατου μισθού από τον ανακοινωθέντα πληθωρισμό. .

.Source