Διασφάλιση υποστήριξης V BR MB από το Λονδίνο. “Το θεωρούμε ως … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Λονδίνο παραμένει ισχυρός υποστηρικτής για μια ολοκληρωμένη, δίκαιη λύση στο κυπριακό πρόβλημα που βασίζεται στο διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Στο ερώτημα εάν η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί αυτό το μοντέλο λύσης κατάλληλο για την Κύπρο, σχολίασε η πηγή. “Συνεχίζουμε να το βλέπουμε ως την καλύτερη λύση.”

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι ο αερομεταφορέας Queen Elizabeth θα βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο στα τέλη του τρέχοντος έτους, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Ταυτόχρονα, η ισχυρή υποστήριξή τους στο ψήφισμα 2561 (2021) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο εγκρίθηκε στις 29 Ιανουαρίου επιβεβαιώνοντας τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ως βάση για την επίλυση του Κυπριακού, αντικατοπτρίζεται σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε από την Εθνική Κύπρο. Ομοσπονδία. Τουρκική Δημοκρατική Ένωση Κύπρου, Ηνωμένο Βασίλειο Υποκατάστημα του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας Federal Ομοσπονδιακή Πλατφόρμα Ειρήνης με έδρα την Κύπρο Թ

Οι θεσμοί της κυπριακής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο τονίζουν ότι «η λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι η επανένωση του νησιού, των κατοίκων του, βάσει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και του διεθνούς δικαίου και των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «

Αναφέρουν την περιγραφή του μοντέλου λύσης όπως περιέχεται στο ψήφισμα 1251 (1999).

Πηγή: KYPE

Source