Διαφθορά και περιορισμοί Kovid-19 στην ελληνοκυπριακή πλευρά διαμαρτυρήθηκαν ξανά

Κύπρος Ρούμι στο τμήμα κυβέρνηση Επίσης, πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες αυτή την εβδομάδα ενάντια στη διαφθορά των μελών της και στους νέους περιορισμούς του είδους coronavirus (Kovid-19).

Στον ελληνικό τύπο ΝέαΣύμφωνα με τη δήλωση, οι διαδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου λόγω διαφθοράς που αφορούσαν κυβερνητικά μέλη και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω του Kovid-19, συνεχίστηκαν αυτήν την εβδομάδα με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο με την ονομασία “Κολοκάσι” και περπατούσαν στο κοινοβούλιο. Πολυάριθμος αστυνομία Οι διαμαρτυρίες υπό την επίβλεψή του τελείωσαν χωρίς συμβάν.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν παραίτηση φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της αστυνομίας, την οποία κατηγόρησαν για την ένταση που αντιμετώπισαν κατά τις διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα.

Παραστάσεις της περασμένης εβδομάδας

Ενώ 400 άτομα παρακολούθησαν τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τους ίδιους λόγους την περασμένη εβδομάδα, μεγαλύτερες ομάδες εμποδίστηκαν να φτάσουν στη σκηνή.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Ορισμένοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν και άλλοι συνελήφθησαν στα γεγονότα.

Στην ιστοσελίδα του Dialogos ΝέαΣύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα ΜΜΕ που η αστυνομία χρησιμοποίησε δυσανάλογη δύναμη, οι αντιδράσεις έγιναν σαν χιονοστιβάδα.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου διέταξε έρευνα για το κατά πόσον η αστυνομία χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία.

Στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς σχετικά με το πρόγραμμα “ιθαγένεια για επενδύσεις” και η δημοσίευση του “List Yorgacis” που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα επισφαλή δάνεια προκάλεσαν κρίση.

Πηγή: Anadolu Agency / Muhammet İkbal Arslan

.Source