Διαφορετικά νέα χρόνια. Ποιος δεν έχει αλλάξει ακόμη την ώρα; |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Χθες ήταν μια κανονική μέρα για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ξύπνησαν το πρωί, πήγαν κανονικά στο γραφείο, επέστρεψαν το απόγευμα, έτρωγαν, ξεκουράστηκαν και πήγαν για ύπνο αφού έπαιζαν με τα παιδιά ή χαζεύονταν στην τηλεόραση το βράδυ. Δεν ήταν ούτε διακοπές, ούτε χριστουγεννιάτικες ευχές ανταλλάχθηκαν με συγγενείς και φίλους, ούτε έλαβαν δώρα. Είναι μόνο επειδή τίποτα δεν έχει αλλάξει για αυτούς. Από τα περίπου 7,59 δισεκατομμύρια που αποτελούν τον πληθυσμό της Γης, εκτιμάται ότι περίπου 4 δισεκατομμύρια ή περισσότερα θα περιμένουν το νέο έτος να έρθει σε λίγες εβδομάδες έως μερικούς μήνες.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ημερολόγια, πολλές θρησκείες ή λαοί είναι πίσω τους, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας, βάσει του οποίου περάσαμε από το 2020 έως το 2021.

Μην πηγαίνετε πολύ μακριά, ακόμη και στη χώρα μας συμβαίνει. Χιλιάδες άνθρωποι στο Ελληνικό Ορθόδοξο Αρχαίο Ημερολόγιο γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021. Παρεμπιπτόντως, τα μοναστήρια του Αγίου Όρους ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο.

Το νέο έτος είναι μια επανέναρξη για όλους μας. Αφήνουμε τον «παλιό χρόνο» և καλωσορίζοντας το νέο με τα δώρα που μας παρακινούν να θέσουμε νέους στόχους στη ζωή μας. Όταν πραγματοποιηθεί αυτή η επανεκκίνηση, διαφέρει από τόπο σε τόπο և από εποχή σε εποχή. Για παράδειγμα, περίπου 4.000 χρόνια πριν, οι Βαβυλώνιοι θεώρησαν σκόπιμο αυτό το νέο ξεκίνημα να γίνεται κάθε άνοιξη, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου νέου φεγγαριού μετά την εαρινή ισημερία, η οποία, παρεμπιπτόντως, φέτος αναμένεται το Σάββατο 20 Μαρτίου, στις 11 π.μ. 37.

Για πολλά χρόνια, οι Ρωμαίοι γιόρτασαν το νέο έτος την 1η Μαρτίου (δηλαδή, η μάχη πήρε το όνομά του από τον θεό του πολέμου, τον Άρη). Εκείνη την ημέρα σηματοδότησε επίσης την αρχή του νέου έτους, το «Δυτικό βράδυ» (δηλαδή, όταν ο αστερισμός Ta Ula έτρωγε με τον ήλιο). Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο Οκτώβριος είναι ο 10ος μήνας του έτους, παρόλο που έχει τον αριθμό οκτώ με βάση το όνομά του, είναι ο όγδοος μήνας; Δεδομένου ότι ο Μάρτιος ήταν ο πρώτος μήνας του έτους, և αιώνες μπορεί να έχουν περάσει, αλλά τα ονόματα των μηνών δεν έχουν αλλάξει. Ας πάμε λοιπόν σε αυτό που ισχύει σήμερα, όπου θα δούμε ότι τελικά το Νέο Έτος, ανεξάρτητα από το πόσο παράδοξο μπορεί να ακούγεται, είναι μια συγκινητική γιορτή.

Το νέο έτος στην Κίνα θα έρθει στις 12 Φεβρουαρίου
Περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στην τεράστια Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η οποία αναμένεται να γιορτάσει το νέο έτος στις 12 Φεβρουαρίου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία δεν καθορίζεται և κάθε χρόνο είναι διαφορετική, καθώς βασίζεται στο αρχαίο ημερολόγιο της περιοχής, το οποίο αναπτύχθηκε από τον πρώτο αυτοκράτορα Χουάνγκ Ντι το π.Χ. το έτος 2.637. (Ο λεγόμενος “Κίτρινος Αυτοκράτορας” θεωρείται ο ιδρυτής του κινεζικού βασιλείου, λέγεται ότι παρέμεινε στο θρόνο για 100 χρόνια, από το 2698 έως το 2598 π.Χ.).

Το κινεζικό ημερολόγιο είναι ένας συνδυασμός του Ήλιου και της Σελήνης, που βασίζεται εν μέρει στις φάσεις της Σελήνης. Επομένως, ένα κανονικό έτος έχει 12 σεληνιακούς μήνες και ένα έτος άλματος έχει 13, ενώ ένα κανονικό έτος δίνει 353 έως 355 ημέρες και ένα έτος άλματος έχει 383 έως 385 ημέρες. Γι ‘αυτό το κινεζικό ημερολόγιο γιορτάζει το νέο έτος σε διαφορετικές ημερομηνίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 60 χρόνια. Φυσικά, στην Κίνα, για καθαρά εμπορικούς λόγους, το Γρηγοριανό ημερολόγιο λειτουργεί για να έχει καλύτερη επικοινωνία, πρώτα απ ‘όλα με τις χώρες του Δυτικού κόσμου.

Νέο έτος της Κίνας

10 Αυγούστου 2021 είναι το νέο έτος του ισλαμικού ημερολογίου

Ο πρώτος μήνας του ισλαμικού ημερολογίου ονομάζεται Muharram al-Haram, οπότε η πρώτη του ημέρα είναι η Πρωτοχρονιά για τους Μουσουλμάνους. Η μέτρηση είναι εξίσου περίπλοκη, τουλάχιστον από τα χριστιανικά πρότυπα, և επειδή το ημερολόγιο είναι σεληνιακό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 11 έως 12 ημέρες συντομότερο από το ηλιακό Γρηγοριανό ημερολόγιο, παρά το γεγονός ότι αποτελείται από 12 μήνες. για συνολικά 354 ημέρες. Επαναλαμβάνεται κάθε 33 χρόνια.

Έτσι, η Πρωτοχρονιά είναι πάντα η πρώτη ημέρα του μήνα Moharram. Αυτή είναι η ημέρα που, σύμφωνα με τη θρησκεία, ο Προφήτης Μωάμεθ εξορίστηκε από τη Μέκκα και βρήκε καταφύγιο στην κοντινή πόλη της Μεδίνα, όπου απέκτησε τον πρώτο πυρήνα των πιστών. Συνέβη στους μουσουλμάνους το 622 μ.Χ. (σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο). Με άλλα λόγια, για το Ισλάμ το μ.Χ. 622 Το 1 έτος είναι γνωστό ως έτος των Αιγείρων. Έτσι, οι Χριστιανοί μπορεί να έχουν εισέλθει στο 2021, αλλά οι Μουσουλμάνοι περνούν το έτος 1442, το οποίο ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου 2020 και θα λήξει στις 9 Αυγούστου 2021. Έτσι, για το Ισλάμ, το έτος θα αλλάξει την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, όταν αρχίζει ο ιερός μήνας του Μουαράμ. Αλ Χαράμ

Ενδεικτικά, σημειώνουμε ότι το 2020 το Ισλαμικό Νέο Έτος γιορτάστηκε στις 20 Αυγούστου, το 2019 την 1η Σεπτεμβρίου, το 2018 στις 12 Σεπτεμβρίου, το 2017 στις 21 Σεπτεμβρίου, το 2016 τον Οκτώβριο 2, 2015 – 15 Οκτωβρίου 2014 – 24 Οκτωβρίου 4 4 Νοεμβρίου 2013 Πολλοί πιστοί γιορτάζουν την ημέρα με νηστεία, και μερικοί δίνουν στο νέο έτος έναν πιο εορταστικό τόνο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Μουσουλμανική Πρωτοχρονιά γιορτάζεται από μουσουλμανικές χώρες όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη, η Συρία, το Μαρόκο και η Ιορδανία, ενώ χώρες όπως η Τουρκία ακολουθούν το ισλαμικό ημερολόγιο παράλληλα με το Ισλάμ.

Ο Σεπτέμβριος θα αλλάξει το έτος για τους Εβραίους
Για τους Ισραηλινούς, η 1η Ιανουαρίου 2021 ήταν μόλις 17 από τα 57 Tevetich. Το νέο έτος είναι πολύ αργά για αυτούς, περισσότερο από 24 ώρες. Φέτος, για παράδειγμα, ο εορτασμός έχει προγραμματιστεί για το 2021. Από το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου έως το 2021 Στο δεύτερο μισό της ημέρας την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Το εβραϊκό σύστημα χρονολόγησης χρονολογείται από το π.Χ. Από το 3761. η οποία γίνεται αποδεκτή από τον Θεό ως έτος παγκόσμιας κυριαρχίας. Με άλλα λόγια, μέχρι το 2021, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στο Ισραήλ θα γιορτάσει το τέλος των 5.781 ετών από την κατάκτηση του κόσμου. Στην πραγματικότητα, η Πρωτοχρονιά έχει έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς είναι καιρός προσευχής και μετάνοιας για κάθε πιστό που θέλει να ζητήσει συγγνώμη από συγγενείς, γνωστούς και φίλους για οποιαδήποτε αμαρτία που διαπράχθηκε πέρυσι. Στις συναγωγές, διαβάζεται η ιστορία του Αβραάμ, του προγόνου των Εβραίων, και ακούγονται οι θλιβερές φωνές του πένθους. Ένα τελετουργικό όργανο από κέρατο κριού θυμίζει την περίπτωση της Παλαιάς Διαθήκης ενός κέρατου κριού που θυμίζει τη θυσία του Αβραάμ, όπου λαμβάνει εντολή από τον Θεό. Θυσίασε τον γιο του Ισαάκ. Θυσία, η οποία σύμφωνα με τις Γραφές ακυρώνεται την τελευταία στιγμή με θεϊκή παρέμβαση.

Θρησκεία: Τέσσερα νέα χρόνια για τους Ινδουιστές
Το Ινδουιστικό Νέο Έτος συμβολίζει την αφύπνιση της Γης από το χειμώνα, γι ‘αυτό γιορτάζεται πάντα τους ανοιξιάτικους μήνες. Για τους περισσότερους πιστούς στην τρίτη μεγαλύτερη θρησκεία στον κόσμο μετά τον Χριστιανισμό, με περίπου ένα δισεκατομμύριο πιστούς, το νέο έτος έρχεται στις 26 Μαρτίου. Αλλά στην Ινδία γιορτάζεται σε τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι της Μαδαγασκάρης γιορτάζουν τον Βισούν (Πρωτοχρονιά) στις 14 Απριλίου.

Οι Κασμίρ Ινδουιστές γιορτάζουν το Navreh στις 10 Μαρτίου και οι κάτοικοι της Βεγγάλης, μια ιστορική περιοχή στα βορειοανατολικά προάστια της Νότιας Ασίας, στις 13 Απριλίου. Στην πραγματικότητα, οι Ινδουιστές όχι μόνο έχουν διαφορετικές ημερομηνίες για τον ερχομό του νέου έτους, αλλά και διαφορετικά ημερολόγια, περιπλέκοντας περαιτέρω την αρχαία θρησκεία του κόσμου.

Ινδός ινδουιστής νέο έτος

Η αλλαγή στο Ιράν για το Ιράν συμπίπτει με την κοινή ισημερία

Το περσικό ημερολόγιο χρησιμοποιείται κυρίως στο Ιράν και το Αφγανιστάν. Είναι μια αστρονομική ισημερινή ισημερία. Με άλλα λόγια, το νέο έτος (το λεγόμενο Noroz) γιορτάζεται στις 20 Μαρτίου, την πρώτη ημέρα της άνοιξης, επειδή συμβολίζει την ανάσταση του κακού έναντι του θανάτου – την κυριαρχία του καλού έναντι του κακού. Την τελευταία Παρασκευή του έτους (που πέφτει στις 19 Μαρτίου του τρέχοντος έτους), οι Ιρανοί έχουν συνηθίσει να καθαρίζουν τα σπίτια τους κυνηγώντας το κακό με φωτιά και πυροτεχνήματα.

Τέλος, εάν κάποιος θέλει να βρει το αντίστοιχο περσικό έτος που δίνεται στο Γρηγοριανό ημερολόγιο ως δεδομένο έτος, πρέπει να αφαιρεθεί 621 χρόνια. Για παράδειγμα, για το περσικό ημερολόγιο, το 2007-2008 ήταν 1386, το 2009-2010 αντιστοιχεί στο 1388, το 2019-2020 αντιστοιχεί στο 1398, 2021-2022 έως το 1399 και η εβδομάδα ξεκινά το Σάββατο. τελειώνει την Παρασκευή.

13 ημέρες αργά
Τα αρχαία ημερολόγια χρονολογούνται από το Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο λειτουργούσε επίσημα στην Ελλάδα έως το 1924 և 13 ημέρες διαφορετικό από το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι η εποχή εκείνων που ακολουθούν το αρχαίο ημερολόγιο (αυτοανακηρυγμένοι αληθινοί Έλληνες Χριστιανοί – GOH) θα αλλάξουν τη νύχτα της 13-14 Ιανουαρίου. Σας υπενθυμίζουμε ότι το ημερολόγιο του Ιουλιανού ακολουθείται, μεταξύ άλλων, από τα ιερά μοναστήρια της Αθήνας και τους ερημίτες, παρά το γεγονός ότι ανήκουν δογματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης).

Πηγή: newsbeast

Source