ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Η οικονομία της Αιγύπτου είναι η «δεύτερη μεγαλύτερη» στον αραβικό κόσμο

Όσον αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕγχΠ), η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος παραμένουν στην κορυφή των μεγαλύτερων αραβικών οικονομιών.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οικονομία της Αιγύπτου συνεχίζει να ξεπερνά πολλές άλλες οικονομίες στην περιοχή, μετά τη Σαουδική Αραβία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον αραβικό κόσμο, δεύτερη μετά τη Σαουδική Αραβία. αγροκτήματα. συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ιράκ και του Κατάρ.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το μέγεθος της αιγυπτιακής οικονομίας σε όρους ΑΕΠ έφτασε τα 361,8 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αραβική οικονομία πέρυσι.

Οι συνολικές οικονομίες των 19 αραβικών χωρών ανήλθαν σε 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τη Σαουδική Αραβία στα 701,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα ΗΑΕ έχουν την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία μετά την Αίγυπτο στα 354,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενα από το Ιράκ στα 172,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Κατάρ είναι πέμπτο με 146,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από την Αλγερία με 144,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ΔΝΤ δήλωσε ότι η οικονομία του Μαρόκου κατέλαβε την έβδομη θέση με 113,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από την οικονομία του Κουβέιτ με 107,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικονομία του Ομάν αναφέρθηκε στα 63,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από την Ιορδανία στα 43,5 δισεκατομμύρια δολάρια και την Τυνησία στα 39,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η οικονομία του Σουδάν αυξήθηκε κατά 34,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από τα 33,9 δισεκατομμύρια δολάρια του Μπαχρέιν.

Το 2020, η οικονομία της Λιβύης έφτασε τα 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια και η οικονομία της Υεμένης – 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέλος, η οικονομία του Λιβάνου κατέγραψε 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια και οι Παλαιστίνιοι – 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: KYPE

Source