Διερεύνηση του ρατσισμού στο Facebook

Η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Facebook, η οποία ήρθε στο προσκήνιο με τη λογοκρισία παγκόσμιων ηγετών, αυτή τη φορά αντιμετώπισε κατηγορίες ρατσιστικής προσέγγισης όσον αφορά την πρόσληψη και τα μπόνους.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αίτηση ενός από τους απορριφθέντες υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση για εργασία στο Facebook και τον διευθυντή που ονομάζεται Oscar Veneszee Jr., ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος στην εταιρεία. Τρεις δικηγόροι που υπέβαλαν αίτηση για εργασία και ένα στέλεχος που ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία τους έκανε διακρίσεις μίλησαν στα αμερικανικά ΜΜΕ

Ο δικηγόρος της ομάδας, Peter Romer-Friedman, ο οποίος φέρεται να κάνει διάκριση εναντίον τους, δήλωσε σε μια δήλωση ότι ο ΕΕΕΚ ερευνά το Facebook για φυλετικές προκαταλήψεις στις προσλήψεις και τις προαγωγές.

Προώθηση ρατσιστικών στερεοτύπων

Ο Oscar Veneszee Jr., διευθυντής προγράμματος λειτουργιών του Facebook και τρεις υποψήφιοι υπέβαλαν ποινική καταγγελία στο EEOC κατά του Facebook τον περασμένο Ιούλιο για ρατσιστική προκατάληψη στις προσλήψεις και τις προωθήσεις.

Ο Oscar Veneszee Jr., ο οποίος υπέβαλε ποινική καταγγελία, εξήγησε ότι το Facebook βασίζεται σε υποκειμενικές εκτιμήσεις και προωθεί ρατσιστικά στερεότυπα, διακρίνοντας κατά των μαύρων υποψηφίων και υπαλλήλων.

Οι ερευνητές πήγαν στο Facebook τον Αύγουστο

Ο Peter Romer-Friedman, δικηγόρος της Gupta Wessler που εκπροσωπεί τον Veneszee και άλλους υποψηφίους για δουλειά, δήλωσε ότι ο EEOC έφερε ερευνητές στο Facebook τον περασμένο Αύγουστο και έλαβε λεπτομερή ενημερωτικά έγγραφα και από τα δύο μέρη τους τελευταίους 4 μήνες.

Ο Romer-Friedman, ο πληρεξούσιος του ενάγοντος, δήλωσε ότι η πολιτική πρόσληψης στο Facebook δίνει στους υπαλλήλους ένα μπόνους έως 5.000 $ όταν προσλαμβάνεται ένας προτεινόμενος υποψήφιος, έτσι ώστε οι υποψήφιοι που αναφέρονται στην εταιρεία να τείνουν να αντικατοπτρίζουν τη δομή των υπαρχόντων υπαλλήλων σε βάρος μαύροι επαγγελματίες.

3,9 τοις εκατό των εργαζομένων είναι μαύροι

Το Facebook είχε ανακοινώσει ότι περίπου 3,9 τοις εκατό των υπαλλήλων του στις ΗΠΑ ήταν μαύροι από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Τι είναι το EEOC;

Η Επιτροπή Ίσων Απασχόλησης των ΗΠΑ (EEOC) είναι γνωστή ως φορέας που επιλύει διαφορές μεταξύ εργαζομένων και εταιρειών μέσω διαμεσολάβησης ή επιτρέπει στους καταγγέλλοντες να μηνύσουν εργοδότες.

Source