Διερεύνηση του ρόλου της αστυνομίας των Υπουργείων των ΗΠΑ … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Έχουν ξεκινήσει εσωτερικές έρευνες σε υπουργεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Άμυνας, για να εκτιμηθεί η ετοιμότητα και η ανταπόκρισή τους στην επίθεση στο Καπιτώλιο, ανέφεραν οι επικεφαλής επιθεωρητές τους.

Αυτές οι έρευνες αποσκοπούν να διευκρινίσουν ποιες πληροφορίες δόθηκαν στο υπουργείο πριν από την εισβολή, πώς διαβιβάστηκαν στις διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της τάξης και πώς απάντησαν στις 6 Ιανουαρίου. εκδόθηκε

Οι επικεφαλής επιθεωρητές των Υπουργείων Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εθνικής Ασφάλειας και Εσωτερικών δήλωσαν επίσης ότι θα «συντονίσουν» τις έρευνές τους.

Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου δέχτηκαν πυρά όταν οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκαν στο Κογκρέσο, το οποίο κατάφερε εύκολα να εισέλθει στο κτίριο και να διαλύσει το χάος για ώρες πριν φύγει.

Ομοσπονδιακή αστυνομία, αστυνομία του Καπιτώλιο, αστυνομία, εθνική φρουρά, αστυνομία πάρκων. Στοχεύτηκαν πολλές υπηρεσίες.

Ανακύπτουν κυρίως ερωτήσεις σχετικά με τις πληροφορίες που το FBI δεν μοιράζεται με τους συνεργάτες του: την βραδύτητα με την οποία το Πεντάγωνο ανέπτυξε στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς.

Ο Χόροβιτς, επικεφαλής δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι σκοπεύει να προσδιορίσει εάν τα “πρωτόκολλα, πολιτικές και διαδικασίες” του υπουργείου που ελέγχεται από το FBI επηρεάζουν την ικανότητά του να προετοιμάζει και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις υπηρεσίες του “. αυτά τα περιστατικά.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Άμυνας του θα προσπαθήσει να προσδιορίσει ακριβώς τι ρωτήθηκε για το Πεντάγωνο και πώς απάντησε.

Ο συνταξιούχος επικεφαλής της Αστυνομίας του Καπιτώλιο κατηγόρησε έναν ανώτερο αξιωματικό ότι αγνόησε τις εκκλήσεις του να τεθούν σε ισχύ στα λεπτά μετά την εισβολή.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source