Διευθυντής του σανατοριακού νοσοκομείου. “Ο αγώνας ενάντια στις ασθένειες κερδίζει”

Η παραπομπή του Δρ Hatsgiani από το νοσοκομείο είναι συγκινητική. Εκτός από τους ασθενείς ως οικογένεια, οι αγώνες και οι φόβοι τους. Δείτε τις δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ությունը το μήνυμά του στο κοινό.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Αμμοχώστου-Λάρνακας, Δρ. Αμαλία Χατζηγάννη, έστειλε το μήνυμά της από το Νοσοκομείο Πληροφοριών, την «πρώτη γραμμή» στον αγώνα κατά της επιδημίας, επανεξετάζοντας το έτος.

Σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Δρ Χατζηγιάννη σημείωσε ότι όταν αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στο Νοσοκομείο Πληροφοριών για την καταπολέμηση του απροσδόκητου κοροναϊού, της αόρατης επιδημίας αυτού του αόρατου εχθρού, η ανησυχία μας έφτασε στο αποκορύφωμά της.

Υπογραμμίζοντας ότι «το ίδιο το φάρμακο λύτρων ήταν η εφαρμογή της αυτοκριτικής μας, της αυτογνωσίας μας, προκειμένου να εκπληρώσουμε τη δυνατότητα της ιερής αποστολής μας με τη μέγιστη ανθρωπότητα».

“Επιλέξαμε την ταπεινοφροσύνη, αφενός αποκλείσαμε τον πανικό της ευθύνης, αλλά από την άλλη – την αλαζονεία και τον εγωισμό που μπορεί να προκύψει από την επιλογή μας στις πρώτες γραμμές ενάντια στον κοροναϊό.

Το άγχος, το μονοπάτι της αγωνίας, ο φόβος της μόλυνσης, ο φόβος των αγαπημένων μας προσώπων, η ανασφάλεια της σταθερότητάς μας, όλες οι επιστημονικές και ανθρωπιστικές μας ικανότητες έπρεπε να μετριαστούν, να κινητοποιηθούν για να υποστηρίξουν, αλλά και να δικαιολογήσουν τους ασθενείς μας που μας είδαν ως τη μοναδική τους ζωή.

Δίπλα σε ασθενείς με οικογένεια

Δρ. Ο Χατσιγιάννη αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες του προσωπικού, αλλά και στην ευθύνη που φέρουν έναντι των ασθενών.

“Η επιθυμία να θεραπεύσουμε τους ασθενείς μας έχει γίνει φάρος των ενεργειών μας. Για το λόγο αυτό, ο σχεδιασμός μας և ο οργανισμός βασίζεται στην πρωτοφανή ομαδική εργασία բոլոր όλων των σωμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. »

«Εκείνη την εποχή, αισθανθήκαμε τη μεγάλη αλληλεγγύη της κοινότητας των μέσων ενημέρωσης, αλλά και του απλού πολίτη. “Δεν έχουμε προσφέρει μόνο θεραπεία στους ασθενείς μας, αλλά και αισιόδοξη ψυχολογική και συναισθηματική βοήθεια.”

Ταυτόχρονα, έστειλε το μήνυμά του από το Νοσοκομείο Παραπομπής. “Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου μας έγινε υποκατάστατο της οικογενειακής ζεστασιάς του ασθενούς. Ελπίζουμε ότι η επιδημία θα τελειώσει. Αλλά κέρδισε το ανθρωπιστικό ιδανικό, όπου υπάρχει φιλανθρωπία, μαχητικότητα, αγάπη, αλληλεγγύη, ανθρωπότητα, νίκες στον αγώνα κατά της ασθένειας, αυτό το μήνυμα στέλνει ένα μήνυμα στο νοσοκομείο.

“Κάθε διαρροή ήταν χαρά για όλους, μια ροή ενθουσιασμού. Η επιδημία έχει προκαλέσει τόσα πολλά δεινά, αλλά έχει υπονομεύσει τα πλεονεκτήματα των ανθρώπων μας ».

“Η αμοιβαία μας χρησιμότητα και αλληλεγγύη είναι το αποκορύφωμα της αρετής. Η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ταπεινότητα δεν είναι μόνο θεραπευτικές, αλλά πρέπει να είναι ο ιδανικός στόχος της εκπαίδευσης μας”, κατέληξε.

Source