Δικοινοτική έκθεση: Στο μέλλον μαζί

Το ΑΚΕΛ, το κόμμα της κύριας αντιπολίτευσης στα νότια της Κύπρου, διοργάνωσε δικοινοτική έκθεση φωτογραφιών στη Ντερίνια.

Η δικοινοτική έκθεση, στην οποία η τρέχουσα διαίρεση του νησιού έρχεται σε αντίθεση με την προοπτική μελλοντικής ένωσης, άνοιξε σήμερα.

Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι η δικοινοτική έκθεση είναι μια ειδική έκθεση φωτογραφίας, επειδή οι Ελληνοκύπριοι, οι Τουρκοκύπριοι και άλλοι φωτογράφοι «δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν το Κυπριακό πρόβλημα με τις εικόνες που τραβήχτηκαν στο συρματοπλέγματα που μας χωρίζει και μας ενώνει “.

Ο Λουκαΐδης είπε, “Υπάρχουν εικόνες στην έκθεση που δείχνουν τόσο την τραγική πλευρά του απαράδεκτου status quo της διαίρεσης και ταυτόχρονα μας στέλνουν ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον της απελευθέρωσης και της επανένωσης της Κύπρου και του λαού μας”.

Ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Λουκαΐδης είπε επίσης ότι ο δρόμος προς αυτήν την Κύπρο έχει ήδη στρωθεί και χρειάζεται την απαραίτητη πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές για να το επιτύχει, επειδή ένα ομοσπονδιακό πλαίσιο λύσεων έχει συμφωνηθεί από τις δύο κοινότητες από το 1977.

Ο Λουκαΐδης τόνισε ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο νησί εάν και οι δύο ηγέτες σέβονται όσα έχουν επιτευχθεί στις συνομιλίες μέχρι στιγμής.

Η έκθεση, η οποία μπορεί να προβληθεί στο δικοινοτικό κέντρο γκαράζ της Δερύνειας έως τις 23 Απριλίου, θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην περιοχή της Παλιάς Αγοράς της Παλλουριώτισσας στη Λευκωσία μεταξύ 24-29 Απριλίου.

Η έκθεση διοργανώνεται από κοινού με την ομάδα European United Left / Nordic Green Left (GUE / NGL).

.Source