Διορθώνονται οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας

Στη ζωή, ειδικά στην εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει σχέση που δεν θα βελτιωθεί.

Είναι θέμα πρόθεσης. Εάν τα μέρη θέλουν να συμβιβαστούν και να απαιτήσουν αμοιβαία συμφέροντα, γιατί να μην συμβιβαστούν.

Ακριβώς όπως οι Εβραίοι ξέρουν πώς να διαπραγματεύονται καλά, ορισμένοι Μουσουλμάνοι Τούρκοι γνωρίζουν αυτήν την επιχείρηση, δηλαδή διαπραγματεύσεις, καλύτερα από τους Εβραίους. Οι άνθρωποι του Kayseri και του Aksek είναι οι πιο έμπειροι έμποροι σε αυτήν την επιχείρηση.

Ο εκφοβισμός στο εμπόριο δεν λειτουργεί, υπάρχουν και άλλες τακτικές και νοημοσύνη που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Πίσω Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία δεν θέλει να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ και υπάρχουν εμπόδια μπροστά του.

Υπάρχουν πολλές κόκκινες γραμμές και εκφράσεις που εμποδίζουν την ισραηλινή αποδοχή και ακόμη και αυτές οι δηλώσεις δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι πραγματικά επιθυμητός ένας συμβιβασμός.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε και το αντιπροσωπευτικό κόμμα της Προεδρίας, ακόμη και όταν η μαρτυρία του αναπληρωτή της Τουρκίας Kayseri είναι συναρπαστική φύση της εκδήλωσης.

Εάν συνοψίσουμε τους όρους που προτείνονται για συμφιλίωση με το κράτος του Ισραήλ και τις μεταφράσουμε στα σημερινά τουρκικά:

1- Έχει ειπωθεί σαφώς ότι ο κ. Πρόεδρος έχει πρόβλημα με το όνομα στην κορυφή του Κράτους του Ισραήλ. Το όνομα στην κορυφή του κράτους του Ισραήλ είναι ο κ. Benjamin Natanyah.

2- Ο κ. Πρόεδρος έδωσε την ημερομηνία του Μαρτίου για συμφιλίωση με το Ισραήλ. Αυτό πρέπει να σημαίνει ότι αναμένει από τον κ. Νετανιάχου να μην αναλάβει καθήκοντα στις γενικές εκλογές του Ισραήλ, οι οποίες αποφασίστηκαν να διεξαχθούν τον Μάρτιο.

3- Ως κάποιος που ακολουθεί την ισραηλινή πολιτική από στιγμή σε στιγμή, μπορώ να πω ότι ο Νετανιάχου είναι πολύ πιθανό να βγει νικητής σε αυτές τις εκλογές. Φυσικά, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στην πολιτική, και αν ο Γκίντεον Σάαρ και ο Ναφτάλι Μπενέτ, οι στενότεροι αντίπαλοί του, είναι εναλλακτικές, θα ήταν σκόπιμο να τονιστεί η ακυρότητα της προσδοκίας του κ. Ερντογάν με μια τουρκική παροιμία. Εισερχόμενη και εξερχόμενη κλήση.

Έτσι, η ισραηλινή πλευρά, στον ορίζοντα, ένα θέαμα δεν μπορούν να συμφιλιωθούν πολλοί ηγέτες με τις υπάρχουσες συνθήκες που απαιτεί η Τουρκία στο πλαίσιο της Τουρκίας. Όλοι οι υποψήφιοι του πρωθυπουργού που μπορούν να προκύψουν από αυτές τις εκλογές είναι πρώην βουλευτές του κόμματος Likud και ο ίδιος ο Νετανιάχου.

Έτσι οι διπλωματικές τους γραμμές είναι λίγο πολύ οι ίδιες.

Ο Gideon Saar ή ο Naftali Benett ανέφεραν τη διπλωματία της Τουρκίας “Παλαιστινιακά εδάφη” Δεν υπάρχει κανένας να αποδεχτεί τη δήλωσή του και να μιλήσει γι ‘αυτήν. Δεν υπάρχει μόνο το δικαίωμα του Ισραήλ, αλλά και η Αριστερά του Ισραήλ που μπορούν να το εκφράσουν. Αν και δεν μένει αριστερά …

4- Ποια είναι η παλαιστινιακή γη;

Σε αυτήν τη γεωγραφία, δεν υπήρχε ούτε ένα «παλαιστινιακό κράτος» ούτε ένα έθνος που να αποκαλείται «Παλαιστινιακό Έθνος» σε όλη την ιστορία.

Αν και ο Γιασέρ Αραφάτ ίδρυσε τον Οργανισμό Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης το 1964 και δημιούργησε μια λογοτεχνία «Παλαιστινιακή καταστολή» προκειμένου να αποδείξει τη στάση των αραβικών κρατών εναντίον του Ισραήλ, και πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή η πολιτική που βασίζεται στα «ψέματα» έχει κάνει πολύ καλό ασφάλιστρο και έχει διατεθεί στην αγορά του αραβικού και ισλαμικού κόσμου.

Ωστόσο, το Ισραήλ έπρεπε να επεκτείνει τα σύνορά του σε κάθε πόλεμο ενώ υπερασπίστηκε τον εαυτό του εναντίον της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Συρίας, του Λιβάνου, ακόμη και των αραβικών χωρών χωρίς σύνορα με την πρόθεση να το καταστρέψει και να το ρίξει στη θάλασσα. Πήρε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, καθώς και τη χερσόνησο του Σινά και τα υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία. Μπορείτε να πείτε ότι “καταλαμβάνεται” ή μπορούμε να πούμε ότι κατακτήθηκε.

Κανένα από αυτά τα εδάφη δεν ανήκε στο Παλαιστινιακό Κράτος ή στον Παλαιστινιακό λαό, που δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπήρχε ποτέ… Η Δυτική Όχθη ήταν υπό το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, η χερσόνησος του Σινά και η Γάζα ήταν υπό την κυριαρχία της Αιγύπτου και τα ύψη του Γκολάν ήταν στη Συρία.

Η περιοχή που είναι γνωστή ως Δυτική Όχθη είναι το έδαφος που έχει διατεθεί από την Ένωση Εθνών για την εντολή της Παλαιστίνης του 1922 και την «Εθνική εβραϊκή πατρίδα».

Στην πραγματικότητα, η γεωγραφία όπου βρίσκεται το σημερινό Ιορδανικό κράτος ήταν επίσης μέρος της ίδιας χώρας, αλλά με ένα μνημόνιο που προστέθηκε στο κείμενο της εντολής τον ίδιο χρόνο, καταγράφηκε ότι η εβραϊκή πατρίδα δεν μπορούσε να επεκταθεί στα ανατολικά του Ιορδάνη ποταμού και το Υπερ-Ιορδανικό Εμιράτο δημιουργήθηκε.

Η Δυτική Όχθη (αρχικά ονομάστηκε Ιουδαία και Σαμαριά) καταλήφθηκε από αυτό το εμιράτο από το 1948 έως το 1967. Το Υπερ-Ιορδανικό Εμιράτο, που το κατείχε, άλλαξε το όνομά του στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας

Με άλλα λόγια, δεν ήταν το Ισραήλ που έσωσε την περιοχή κατοχής από τον περιττό εισβολέα Ιορδανία. Ήταν η Ιορδανία …

Στο τέλος του πολέμου, αυτά τα εδάφη πέρασαν στα χέρια του κράτους του Ισραήλ.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑ ΣΕ 72 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΑ

Ως αποτέλεσμα, ενώ η χερσόνησος του Σινά και η Γάζα επέστρεψαν στην Αίγυπτο ως αποτέλεσμα της Ειρήνης, ο Ενβερ Σαντάτ, ο οποίος ήθελε να κρατήσει την κοινότητα της Γάζας μακριά από το κράτος του, είπε: “Εάν επιμείνετε στη Γάζα, αυτή η ειρήνη θα καταστραφεί” και απείλησε τον Μενχάεμ Μπέγκιν (πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ). Συμφώνησε επίσης να μην επιστρέψει τη Γάζα, λέγοντας ότι η απώλεια θα ήταν κερδοφόρα όπου κι αν γυρίσουμε.

Παρομοίως, το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας άφησε τη Δυτική Όχθη μόνο τους πολίτες της που αποκαλούν το Ισραήλ το πιο Παλαιστινιακό σήμερα, ακόμη και για ειρήνη, και εξακολουθούν να έχουν στα χέρια τους ταυτότητα και διαβατήριο του βασιλείου Χασεμιτών της Ιορδανίας, αφήνοντας τα εδάφη που δεν ανήκουν στο Ισραήλ στο Ισραήλ. έχει εγκαταλείψει. Λέγοντας ότι εάν θέλετε να συμβιβαστείτε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό, θα συμφωνήσετε μαζί σας, ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης του ιδρύματος Τζαμί El Aksa και ανέλαβε την ιδιοκτησία και τα έξοδα αυτού του τόπου.

Καθώς οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται Παλαιστίνιοι και ο αρχηγός τους Γιάσερ Αραφάτ, όπως τον αποκαλούν οι άνθρωποι, «ο Αμπού Αμάρ» δεν πλησίασε ποτέ για να κάνει μια ειρήνη. Υπογράμμισε ότι ολόκληρη η γη του Ισραήλ είναι «Παλαιστίνη» και ότι οι Παλαιστίνιοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτής της γης με το διάταγμα τόσο των δηλώσεων του PLO όσο και της HAMAS.

Αυτές οι εκτάσεις, είτε υπογραμμισμένες είτε σημαδεμένες με κίτρινο στυλό, δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία του παλαιστινιακού έθνους.

Παρά τις πολυάριθμες ειρηνευτικές συνομιλίες, κανένας από τους Παλαιστίνιους ηγέτες δεν μπορούσε να συμφωνήσει να αφαιρέσει αυτή τη ρήτρα από την ιδρυτική τους δήλωση και δεν αποδέχθηκε ό, τι τους προσφέρθηκε. Ο ισχυρισμός τους ήταν να περιμένουν την ημέρα που ο χάρτης ολόκληρου του κράτους του Ισραήλ θα είναι δικός τους.

Από την άλλη πλευρά, η ισραηλινή πλευρά δεν θα κάνει ποτέ παραχωρήσεις σε αυτό το ζήτημα και δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν αυτήν τη χώρα, η οποία έχει μεγαλώσει την έρημο σε 72 χρόνια και την έκανε την πιο προηγμένη τεχνολογική χώρα στον κόσμο, στα παλαιστινιακά αδέλφια τους.

Τόσο οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι όσο και ο Ισραηλινός λαός είναι πρόθυμοι να ιδρύσουν ένα παλαιστινιακό κράτος καθώς και το Ισραήλ και να ζήσουν σε ένα φιλικό αδελφικό πλαίσιο καλής γειτονίας. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουν ότι τα εδάφη και οι ιδιότητες αυτών των ανθρώπων σε αυτήν τη γεωγραφία είναι σίγουρα υπό την εγγύηση του κράτους του Ισραήλ και ότι το νομικό σύστημα είναι ο προστάτης αυτών των δικαιωμάτων. Φυσικά, για εδάφη που δεν έχουν πράξεις, που δεν μπορούν να διεκδικήσουν δικαίωμα. Ο κ. Αμπντουλάχ Γκουλ, κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, δήλωσε ότι θα παρουσιάσει τα αρχεία της Οθωμανικής Πράξης Τίτλου και ότι οι πραγματικοί δικαιούχοι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν, αλλά για κάποιο λόγο αυτά τα αρχεία πράξεων τίτλου δεν έφτασαν ποτέ εδώ.

Ας σεβόμαστε Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας να προτείνουμε προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

1- Το Ισραήλ δεν πρέπει να μπορεί να κάνει ό, τι θέλει στα παλαιστινιακά εδάφη. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο (εάν αναφέρεται σε εδάφη που δεν είναι ανύπαρκτα) ή σε γη που ανήκουν σε πρώην Ιορδανούς Άραβες πολίτες. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί. Εάν τα παλαιστινιακά εδάφη που αναφέρονται στις δηλώσεις ιδρυμάτων PLO και HAMAS, δηλαδή σε ολόκληρη την επικράτεια του κράτους του Ισραήλ, δεν είναι καν δυνατόν να μιλήσουμε με το κράτος του Ισραήλ. Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γνωρίζει πολύ καλά.

2- Το ζήτημα της Ιερουσαλήμ αναφέρεται επίσης ως κόκκινη γραμμή και το κράτος του Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση να αναφέρει ούτε την Ιερουσαλήμ. Επιπλέον, εξήγησα επανειλημμένα ότι αυτή η πόλη αποτελείται πραγματικά από δύο πόλεις. Μέρος του είναι στην Ιερουσαλήμ και είναι σίγουρα η εβραϊκή κατοικία. Το άλλο μέρος είναι η πόλη που ονομάζεται Ανατολική Ιερουσαλήμ και όπου ζουν οι Άραβες, και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη δηλώσει ότι αυτή η πόλη θα μπορούσε να είναι η πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους του Mutasavver και ότι ήταν έτοιμος να ανοίξει μια Πρεσβεία των ΗΠΑ σε αυτήν την πόλη. Εν ολίγοις, εάν αυτό το ζήτημα συζητηθεί με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βρεθεί μια λύση. Πίσω Al-Aqsa and Wailing Wall και Hz. Υπάρχει η περιοχή όπου βρίσκονται τα αρχαιολογικά ερείπια του ναού του Σολομώντα. Το Ίδρυμα Al-Aqsa, το οποίο δεν είναι χτισμένο σε αυτήν την περιοχή και η Τουρκία σε αυτό το θέμα μπορεί να συζητηθεί με την αρμενική κοινότητα. Η Τουρκία δεν έχει λόγο σε αυτά τα μέρη.

3- Μεταξύ των απαιτήσεων, αναφέρθηκε ότι πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και η θέση του Ισραήλ σε αυτό το ζήτημα είναι σίγουρη και προφανής. Ο αποκλεισμός δεν θα αρθεί εφόσον η διοίκηση πυροβολήσει πυραύλους, ρουκέτες και παρόμοια όπλα από τη Γάζα τόσο από τους οργανισμούς HAMAS όσο και από την Ισλαμική Τζιχάντ. Πρόκειται για εσωτερική υπόθεση του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα ή το δικαίωμα να παρεμβαίνει και να επιβάλλει όρους. Δεν το λέω αυτό, το κάνουν ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρωθυπουργός του Κράτους του Ισραήλ και όλοι οι ηγέτες του κόμματος.

Δεν υπάρχει τίποτα να χάσει στην ΓΚΖΑ

Οι άνθρωποι στη Γάζα δεν είναι καταπιεσμένοι και εκατοντάδες φορτηγά τροφίμων, δομικών υλικών και ρούχων μπορούν να εισέρχονται στη Γάζα υπό τον έλεγχο του Κράτους του Ισραήλ κάθε μέρα. Όσοι θέλουν να εξετάσουν πόσες πληροφορίες μπορούν να ακολουθήσουν τον κυβερνητικό ιστότοπο COGAT. (https://www.gov.il/en/departments/coordination-of-government-activities-in-the-territories)

Δεν υπάρχει τίποτα που λείπει στη Γάζα από την πρώτη ημέρα του αποκλεισμού. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πλούσιοι, αλλά δεν είναι όλοι φτωχοί.

4- Γνωρίζουμε ότι τα αιτήματα της Τουρκίας από ένα από το αέριο από την προμήθεια φυσικού αερίου του Ισραήλ στέλνει στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου και της Τουρκίας σχετικά με αυτό το ζήτημα στην ισραηλινή πλευρά έχει επανειλημμένα η ενέργεια Bakna Yuval Steinitz αποστέλλεται στην Τουρκία και επιστρέφει με άδειο χέρι. Πρόκειται για εμπορικό ζήτημα, και αυτές οι συζητήσεις μπορούν να ανανεωθούν ανά πάσα στιγμή και να συναφθούν συμφωνίες όπου τέμνονται κοινά συμφέροντα. Το Ισραήλ έχει επίσης μια κόκκινη γραμμή, λένε ότι μια τέτοια συμφωνία δεν πρέπει να βλάψει τα συμφέροντα της Νότιας Κύπρου και της Ελλάδας, με την οποία το Ισραήλ είναι εταίρος.

5- Μεταξύ των συζητήσεων, επισημάνθηκε ότι είναι απαράδεκτο το ότι τα υψίπεδα του Γκολάν είναι επίσης ισραηλινή επικράτεια. Αυτά είναι τα είδη των απαιτήσεων που θα υποβάλουν εκείνοι που δεν θέλουν να συμβιβαστούν. Το Ισραήλ γνωρίζει τα προβλήματα που προκύπτουν από τον οικισμό της Συρίας στα υψίπεδα του Γκολάν και πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτές οι θέσεις δεν μπορούν να αφεθούν σε μια ασταθή χώρα όπως η Συρία.

Κατά τη γνώμη μου, αυτή η υψηλή δραματική ζήτηση είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιείται για τη διαπραγμάτευση μιας φθηνότερης τιμής. Επίσης, κοιτάξτε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάιντεν, αυτός είναι ο τρόπος για να πείτε ότι θέλουμε να συμβιβαστούμε με το Ισραήλ, αλλά το Ισραήλ δεν ανταποκρίνεται καν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, κύριε Οι Horizons ταξίδεψαν τις ειδήσεις που διόρισε ο πρέσβης του Alatas στην Τουρκία, αλλά δεν το επιβεβαίωσε σε αυτήν την είδηση, δεν έφτασε στις Εξωτερικές Υποθέσεις και στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την παράδοση, πριν γίνει ένας τέτοιος διορισμός, συζητείται εάν το όνομα που θα διοριστεί σε αξιωματούχους Εξωτερικών Υποθέσεων θα εγκριθεί ή όχι και στη συνέχεια θα διοριστεί.

Εάν προσέξετε, υπάρχουν λόγοι που κυκλοφορούν μόνο μέσω του Τύπου και δεν υπάρχει καμία φωνή από τις δύο χώρες μου.

Οι ισραηλινές εξωτερικές υποθέσεις λένε, “Δεν θα ήταν σωστό να πούμε τίποτα χωρίς επίσημη αίτηση.”

Λοιπόν, δεν θεωρούνται άδικες.

Εάν υπάρχει πρόθεση, αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητούνται αμοιβαία στο επίπεδο των Πρέσβεων, όχι μέσω του Τύπου.

Υπάρχει επίσης συζήτηση για το Αζερμπαϊτζάν ως διαμεσολαβητής και δεν έχουμε επιβεβαίωση ακόμη. Ούτε η Τουρκία ούτε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δεν απάντησαν.

Και εναπόκειται σε εμάς να πούμε καλή τύχη.

Ραφαέλ Σαντί

Odatv.com

.Source