Διπλωματική διαδικασία – θέλετε να ανοίξετε μια νέα σελίδα με την ΕΕ, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Διπλωματική λογική

Μπήκαμε στο 2021 με μια συζήτηση για την αναμόρφωση των σχέσεών μας με τη Δύση στην εξωτερική πολιτική. Λέγεται ότι η οικονομία βρίσκεται στο παρασκήνιο. Η Τουρκία, οι χώρες της ΕΕ και οι ΗΠΑ που θα δώσουν ευκολότερα στην αντιμετώπιση δυσκολιών στον οικονομικό τομέα με σχετικά θετικά μηνύματα «μαλακώνουν» υποστηρίζουν ότι είναι αναπόφευκτο.

Με την πρώτη ματιά, ακούγεται υπέροχο: «Η Τουρκία και η Δύση» νέα σελίδα »για να ακολουθήσει μια σειρά από βήματα για να ανοίξει ο Δυτικός κόσμος σε αντάλλαγμα, που αποτελείται από ένα εύκρατο κλίμα, θα χαιρετιστεί από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κοινότητα και τους επενδυτές, η πιστωτική βαθμολογία της Τουρκίας θα αυξηθεί, οι άμεσες ξένες επενδύσεις θα αυξηθεί, θα αυξηθεί η απασχόληση, θα μειωθεί ο πληθωρισμός, θα παγιωθεί η θέση της Τουρκίας στη Δύση “καλείται.

Προκειμένου να δημιουργηθεί μια τέτοια σχέση αιτίου-αποτελέσματος, πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να αναλυθεί πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο με τη Δύση. Στην Τουρκία, από τις 17 έως τις 25 Δεκεμβρίου, το Ταξίδι, 6-7 Οκτωβρίου, 15 Ιουλίου, δεν συνέβη ποτέ και η Δύση βίωσε την κρίση εμπιστοσύνης απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς προέκυψαν σχόλια για λόγους που προέκυψαν από την Τουρκία.

Σε όλη την ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας σύμφωνα με τους συμμάχους της – διεθνές δίκαιο girişimlerinde – Δεν θα βρείτε ούτε μία περίπτωση που έφυγε. Οι σύμμαχοι της Τουρκίας άφησαν μόνοι τους ακόμη και «πίσω από τη λίστα» των ωρών εκδήλωσης των σελίδων.

ΑΒ; Αν δεν είχε δεχτεί την ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία απέρριψε τη λύση του Κυπριακού, δεν είχε παγώσει οκτώ από τα κεφάλαια διαπραγμάτευσης με βάση το GASC και τα άλλα πέντε με βάση το νερό, δεν είχε αντισταθεί στην κατάργηση των θεωρήσεων παρά τη συμφωνία επανεισδοχής, είχε τηρήσει τις υποσχέσεις της για τους Σύρους πρόσφυγες, δεν είχε υποστηρίξει τις παράνομες πρωτοβουλίες στην Ανατολική Μεσόγειο. ΗΠΑ; Δεν δίνει ρητή υποστήριξη στο PKK στη Συρία, 15 Ιουλίου απόπειρα πραξικοπήματος «αν όχι», κήρυξε τον Feton τρομοκρατική οργάνωση και ο αρχηγός έπρεπε να επιστρέψει στην Τουρκία, είχε πουλήσει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας Patriot στην Τουρκία, ιδρυτή της Τουρκίας συνεργάτης που δεν είχε ανακαλύψει από το έργο F-35 και δεν είχε συμβεί πολλά περιστατικά, η δυτική δυσπιστία της Τουρκίας θα μπορούσε να φτάσει σε αυτόν τον βαθμό.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι διοικήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ θα εγκαταλείψουν τις παραπάνω θέσεις τους.

Για παράδειγμα, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε: «Κάναμε λάθος. Σπάζουμε εντελώς τις σχέσεις μας με το YPG-PYD. Στεκόμαστε με τον πόλεμο της Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ή ο νέος πρόεδρος της ΕΕ της Πορτογαλίας πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα συνεχιστούν από εκεί που φύγαμε το 2016. Θα καταργήσουμε τη βίζα που ισχύει για τους Τούρκους πολίτες πριν από το τέλος Ιουνίου »;

Οχι. Αυτά δεν θα συμβούν.

Τρέφεται από την Τουρκία η εχθρότητα της ακροδεξιάς πολιτικής ρητορικής στην ΕΕ είναι προφανής και το Κογκρέσο των ΗΠΑ στο S-400 να εκτυπώσει σε πολλές περιοχές τις εξισώσεις της Ανατολικής Μεσογείου και τις ομάδες συμφερόντων που μόλις αγοράστηκαν εναντίον της Τουρκίας, ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί «εύκρατος».

μεγάλη επιτυχία καθώς η Τουρκία κέρδισε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τη μείωση της εξάρτησης από το εξωτερικό σε πολλούς τομείς όπως η ενέργεια από την αμυντική βιομηχανία, την περιοχή και την αύξηση της επιρροής σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι στιγμής, η μεγάλη εκτίμηση των Δυτικών συμμάχων μας στον «mazhar το έκανε αυτό, γιατί θα είσαι τότε;

Σε κάθε στροφή υπάρχει μια αύξηση στην προβολή του περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια να σκοντάψει στην Τουρκία. Η Τουρκία στην έκθεση του Ατλαντικού Συμβουλίου υπολόγισε ότι το 2021, ο εντοπισμός υψηλού κινδύνου για τα δυτικά συμφέροντα, πολλές δυτικές στρατηγικές σκέψεις (ανεργία) καθιέρωσαν μόνο ένα από τα εντυπωσιακά παραδείγματα οράματος ότι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όλες οι ειλικρινείς και καλοπροαίρετες προσπάθειες για την ΕΕ και τις ΗΠΑ της Τουρκίας, θα περάσουν μέσα από το φίλτρο των ομολόγων μας με επιρροή στη λήψη αποφάσεων. Αυτό θα δυσκολέψει να κρατήσουν το χέρι που επεκτείνουμε ειλικρινά με την ίδια ειλικρίνεια. Πριν από χρόνια, οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ άρχισαν να ξεκινούν, «πριν από το uyutal ξεχνάω τότε τα« σημάδια απόσυρσης από την κατανόηση που δυστυχώς δεν μπορώ να δω.

Ξέρετε πότε ανοίγει μια ειλικρινή «νέα σελίδα» με τη Δύση;

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν φτάσει στο σημείο ότι είναι πλέον ασταμάτητη και η Άγκυρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ στη φιλία όταν κατανοεί την άνοδο της Τουρκίας. Όταν συνειδητοποιούν ότι σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα να ενισχύσουν τη συνεργασία με την Τουρκία.

.Source