Διπλωματική λογική – προσποίηση πολυθρόνας

Διπλωματική λογική

Η «κρίση των εδρών», η οποία υποτίθεται ότι συνέβη κατά τη συνάντηση των αρχηγών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, διευρύνθηκε και διευρύνθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, αποδίδοντας πολύ διαφορετικές έννοιες. Στην πραγματικότητα, όχι ό, τι συνέβη, στα μάτια εκείνων που επιτέθηκαν στο περιστατικό από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία έπρεπε να ανησυχεί, «το υψηλό επίπεδο γυναικών διευθυντών της ΕΕ που βιάζεται να μπικραλίβερ» ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Αξιωματούχοι της ΕΕ και Τούρκοι διπλωμάτες, οι οποίοι γνώρισαν τις κύριες αιτίες διαμάχης μεταξύ του Συμβουλίου και της Επιτροπής αποκαλύπτουν περιγραφές, η Τουρκία να επιτεθεί από εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν αφόρητα, εκτός εάν υπήρχε ικανοποιητική. Συνέχισαν να βλέπουν και να διογκώνουν το θέμα καθώς ήθελαν να το καταλάβουν. Ακόμα και δεν μπορούσε να βοηθήσει να επιταχύνει τον διορισμένο πρωθυπουργό στην Ιταλία, η Τουρκία που εκλέχθηκε ως πρόεδρος του έθνους «δικτάτορας» ήταν deyiv. Ο διευθυντής μιας από τις χώρες που έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο, αν και αυτή η αγένεια φυσικά δεν θα μπορούσε να αναμένεται να τραβήξει το στήθος της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα, οι απαραίτητες απαντήσεις δόθηκαν στους Ιταλούς χωρίς σκέψη. Τεχνητά καθίσματα από την κρίση, ο Ερντογάν πρώτα για μια νέα εκστρατεία επιχρίσματος μετά την παραγωγή τάσης Τουρκίας-Ιταλίας. Η πλάτη μοιάζει επίσης με το μέλλον …

Επομένως, εάν η αξία μιας ατζέντας που θα συζητηθεί μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας ήταν σε συνομιλίες στην Άγκυρα, είναι μια έδρα δικαιολογίας που ήταν ομαλή ανταλλαγή απόψεων στην ημερήσια διάταξη; Φυσικά, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι όχι.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, «Η απόσπαση της προσοχής της ΕΕ συνεχίζεται με τίτλο γραπτώς, ότι η πρόθεση συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, την Τουρκία δεν είναι σαν μια υποψήφια χώρα Τουρκία», είπα να κοιτάξω μέσα από ένα κοινό κοινό μάτι που πήρε συνέντευξη σε οποιοδήποτε επιθυμητό θέμα. Η συνάντηση της Άγκυρας επιβεβαιώνει πλήρως αυτήν την κατάσταση, δείχνοντας ότι οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να γυρίζουν την μπάλα χωρίς να λένε «διαπραγματεύσεις ένταξης» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάντα ήμουν ξεκάθαρος για αυτό. Επιτρέψτε μου να το πω ξανά μέσω του βιβλίου: Στις Βρυξέλλες, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν ήταν ποτέ να δημιουργήσει μια πραγματική ατζέντα. Μετά από αυτό η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ. Το 1999, την ημέρα που κηρύχθηκε υποψήφιος για να καταλάβει ολόκληρο το σημείο είναι απλά να σπάσει και η Τουρκία από το oyaladık των παραχωρήσεων στον πολιτικό τομέα. Τώρα, η ατζέντα της ΕΕ για την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τα θέματα μετανάστευσης περιορίζεται για να διασφαλίσει τα δικά τους συμφέροντα.

Η Άγκυρα το γνωρίζει επίσης και έχει δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη διαδικασία υποψηφιότητας της ΕΕ τα τελευταία χρόνια από τον τελικό στόχο της ένταξης. Υπολογίστηκε ότι μπορούν να επιτευχθούν οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη χάρη στην υποψηφιότητα, και στον αγώνα κατά της γραφειοκρατικής ολιγαρχίας και των δημοκρατικών διαδικασιών μετασχηματισμού, η ΕΕ έχει χρησιμοποιηθεί ως διαμεσολαβητής, μερικές φορές επιταχυντής, μερικές φορές ως άγκυρα, σε κάθε περίπτωση . Στο σημείο που χάνει αυτές τις λειτουργίες, η ΕΕ έχει αποδείξει σταδιακά τα τελευταία 10 χρόνια ότι έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε εμπόδιο και όχι ως χρήσιμο εργαλείο. Ο κύριος λόγος για το έργο μετατροπής εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο ενός απλού πρωτοκόλλου σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ με την επέκταση των δικών τους σκοπών, δεν είναι ένα θέμα για περαιτέρω αξιόλογο ήδη στο τραπέζι.

Ακόμη και σε περίπτωση απόρριψης των τριών βημάτων που ακολουθούν, θα μετρήσω, ωστόσο, με μια πραγματική ατζέντα, η ΕΕ μπορεί επίσης να έρθει στα Τουρκικά τζετζιάτ.

1-Έναρξη ενισχυμένης διαδικασίας διαλόγου και συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η μεσογειακή συνεργασία με τον σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ, τη Βρετανία, η οποία έχει το στεφάνι του νησιού της Κύπρου και ως εκ τούτου μια μεσογειακή δύναμη, και μια υπενθύμιση των «παλαιών χρόνων» θα προσελκύσει πιθανώς την προσοχή εκείνων στις Βρυξέλλες.

2-Τουρκία και με την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, της θάλασσας της Ανατολικής Μεσογείου για τον περιορισμό της έναρξης διαπραγματεύσεων με στόχο τεχνικές. Έτσι, τα σχέδια της ΕΕ που βασίζονται στην Ελλάδα-GASC στην Ανατολική Μεσόγειο χάνουν το νόημά τους.

3-East για δραστηριότητες εξερεύνησης και εξόρυξης υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, την Τουρκία, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, την Κύπρο και τη δημιουργία κοινοπραξίας ενεργειακών εταιρειών στο Κατάρ. Έτσι, θα προκύψει μια συγκεκριμένη διεθνής συνεργασία για τη μεταφορά ενεργειακών πόρων στις αγορές.

Οι τσάντες της Άγκυρας έρχονται σε κρίση με άδειες καρέκλες με αξιωματούχους της ΕΕ και οι υπάλληλοι συμπληρώνουν την ατζέντα των μελών της ΕΕ στην Τουρκία στο διεθνές σύστημα και τις περιφερειακές ισορροπίες όσον αφορά αυτό που πρέπει να θυμίσουμε ένα νόημα.

.Source