Διπλωματική λογική – Τουρκική εξωτερική πολιτική το 2020

Διπλωματική λογική

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του 2020 κατέστησαν φέτος ξεχωριστές με κάθε τρόπο

Κάποτε, καθώς ο κόσμος αγωνίζεται με τις συνέπειες της Τουρκίας Covidien-19, έγινε επίσης η πιο σημαντική προτεραιότητα της επιδημίας που εμφανίστηκε στις διεθνείς σχέσεις. Η υγεία, η εκπαίδευση στην Τουρκία, στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής σε τομείς όπως η οικονομία, η καταπολέμηση της επιδημίας και της επιδημίας έχει εντείνει τη συνεργασία σε παγκόσμια ζητήματα.

Δεύτερον, οι αβεβαιότητες στην οδυνηρή διαδικασία Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου δημιούργησαν έναν επιπλέον φόρτο εργασίας για την ΕΕ εκτός από την παγκόσμια επιδημία. κατά τη συζήτηση των μελλοντικών σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, ο αντίκτυπος της αβεβαιότητας έγινε αισθητός Brexit Την τελευταία εβδομάδα του έτους, επιτεύχθηκε επιτέλους συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ.

Τρίτον, η προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές για να νικήσει τις ήττες του Τζόουν Μπάιντεν από τον Ντόναλντ Τραμπ, η Τουρκία, όπως και πολλές χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες «ο μεγάλος αγώνας εξουσίας» έχουν κάνει τους επενδυτές να λάβουν μέτρα ενάντια στα μέτρα που μπορούν να λάβουν στο μέλλον.

Το 2020, που σημαδεύτηκε από αυτά τα τρία κύρια γεγονότα, έλαβε θέση στην ιστορία καθώς η χρονιά ακούσαμε τις λέξεις “επιτυχία” και “κύρωση” περισσότερο στην τουρκική εξωτερική πολιτική.. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο με την πρώτη ματιά, θυμόμαστε σε ποιους τομείς και με ποιον έχουν κερδίσει οι επιτυχίες, θα γίνει καλύτερα κατανοητό γιατί υπάρχουν τόσες πολλές απειλές κυρώσεων.

Στην ατζέντα για πολλά χρόνια, αλλά κατά κάποιον τρόπο δεν έλαβε τα τελικά αποτελέσματα σε τέσσερις τομείς με σταθερά βήματα από την «εξωτερική πολιτική νικητή» της Τουρκίας 2020 ως συμπλήρωμα.

Ο πρώτος είναι ο αγώνας ενάντια στην αυτονομιστική απειλή της εθνικιστικής ασφάλειας. Από τη μία πλευρά, ενώ η τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ έσπασε μέσα και ο αγώνας κατά του FETO συνεχίστηκε χωρίς συμβιβασμούς, από την άλλη πλευρά, το τελικό πλήγμα χτυπήθηκε το 2020 στον διάδρομο τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία. 2016 Τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία συνέχισαν την επιτυχή λειτουργία τους από το τέλος του δακτυλίου και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας ήταν εγγυημένη Η βόρεια τρομοκρατική οργάνωση της Συρίας YPG-PLA με διάφορες ΗΠΑ Βρίσκεται εντός της συμμαχίας “κυρώσεις” Παρά τις απειλές, χωρίς να διακυβεύεται ποτέ η αποφασιστική πολιτική της Τουρκίας, οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τον διακανονισμό της συριακής περιοχής της χώρας μας απαλλαγμένης από την τρομοκρατία έχει εφαρμόσει με επιτυχία. Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο Υπουργός Εξωτερικών σε συζητήσεις με τους ομολόγους τους που έφτασαν στην Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία με σκοπό να διασφαλιστεί ότι η σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα ήταν ένα σημαντικό βήμα. Σε αυτήν τη διαδικασία, οι κρίσεις με τη Ρωσία ξεπεράστηκαν μέσω υψηλού επιπέδου επαφών και διαπραγματεύσεων. Καθώς μπαίνουμε στο 2021, μπορούμε να πούμε ότι η απειλή δημιουργίας διαδρόμου τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία έχει εξαλειφθεί σε σύγκριση με αυτές τις μέρες.

Το δεύτερο είναι η καταχώριση και υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες. Η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στην κορυφή αυτών των περιοχών. Το 2020, είδαμε πώς η ιδέα “Blue Homeland” έθεσε τις βάσεις για σημαντική επιτυχία στο διπλωματικό τραπέζι και στον τομέα. Ο περιορισμός της Λιβύης με θαλάσσια δικαιοδοσία που καθορίζει τη θαλάσσια δικαιοδοσία της Ανατολικής Μεσογείου με το μνημόνιο των νοτιοδυτικών συνόρων και στη συνέχεια με την εγγραφή του στον ΟΗΕ, την Τουρκία, τράβηξε την απάντηση της Ελλάδας ισχυριζόμενη παράνομη μορφή κυριαρχίας στον ίδιο τομέα. Η ειδική της Τουρκίας στη Λιβύη, η οποία συχνά ενοχλείται από την αυξανόμενη ορατότητα σε όλη την Αφρική και τη Γαλλία, πήρε την πλευρά της Ελλάδας. Με τις προσπάθειες αυτών των δύο χωρών πριν από την ΕΕ, οι απειλές “κυρώσεων” εκδηλώθηκαν ξανά. Στην Τουρκία οι διαφορές απόψεών τους σε μια ειδησεογραφία ΑΒ με πολύ καλή αξιολόγηση αξιολογώντας τις αξιοθαύμαστες διπλωματικές κινήσεις του, καθώς και την κυριαρχία στον τομέα των δραστηριοτήτων εξερεύνησης και γεώτρησης που διεξάγονται από σκάφη που παρέχουν προστασία του ναυτικού που δείχνει τη σημαία, αυτές οι κυρώσεις απειλούν την κάμψη του λαιμού.

Το τρίτο είναι η προστασία του χώρου εθνικής κυριαρχίας. Εάν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες για τα νησιά της Ελλάδας που αφήνουν στην άκρη τα όπλα έχουν καταδικαστεί από τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στην Τουρκία και έχει αναφερθεί στους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς. Τα βήματα που έκανε η Τουρκία εναντίον των χωρικών υδάτων της Ελλάδας για να δούμε αν – ένα είδος κρησφύγετου – πολύ δύσκολο να κινηθεί πέρα ​​από την παροχή του άξονα 6 κινήσεις υπενθύμισε επίσης στην Αθήνα. Η έκφραση των προβλημάτων μπορεί να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά με την Ελλάδα για την Τουρκία του Αιγαίου, ενώ προσκαλώντας τους συνομιλητές του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τα προβλήματα του Αιγαίου στην Ελλάδα –όπως – επίσης προβλήθηκαν στο Κυπριακό πριν η ΕΕ συνεχίσει να κινεί την πλατφόρμα.

Το τέταρτο είναι η αλληλεγγύη με τους αδελφούς. Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία συνέχισε την υποστήριξή της για τον παλαιστινιακό σκοπό. Ορισμένες αραβικές αρχές, αφήνοντας τον επικεφαλής της υπογραφής του Τραμπ, παραιτήθηκαν από την αδικία που έγινε στον παλαιστινιακό λαό, ενώ οι «Συμφωνίες Ιμπραήμ» της χώρας επικρίθηκαν περισσότερο από την Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, με όλα όσα συνέβησαν παρά την απειλή κυρώσεων από τη Δύση που κρατήθηκαν κατά την απελευθέρωση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ για κατοχή για 30 χρόνια δίπλα στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, δεν κινήθηκε ούτε μια ίντσα καθ ‘όλη τη διαδικασία. Στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υποστηρίζοντας το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσίου, έδειξε ότι θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους οικονομική και πολιτική υποστήριξη στην ΤΔΒΚ για την επίτευξη λύσης δύο κρατών.

Το 2020, όσοι είναι άβολα με τα επιτευχθέντα οφέλη, ιδίως στις “κυρώσεις” κατά της Τουρκίας το 2021, θα συνεχίσουν να αποτελούν το είδος της απειλής. Υπάρχει όμως ένα γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να αποθαρρύνουμε μια χώρα που στέκεται στρατιωτικά και οικονομικά στα πόδια της και έχει επιτύχει ολοκλήρωση κράτους-κράτους με απειλές κυρώσεων. Αυτή η ιστορική αλήθεια ή μάθετε ή διδάξτε τους στην Τουρκία.

Ελπίζω ότι η μάστιγα του COVID-19 θα εξαλειφθεί πλήρως από τον κόσμο και τη χώρα μας το 2021.

.Source