Δισεκατομμύρια εξαγωγές όπλων από τη Γερμανία: Σε ποιες χώρες πωλήθηκαν; – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το 2020, η Γερμανία ενέκρινε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ εξαγωγές όπλων σε χώρες με συγκρούσεις όπως η Υεμένη και η Λιβύη, ή σε χώρες που εμπλέκονται σε αυτές τις συγκρούσεις.

Λίστα στην Ελλάδα και θέλετε να υποβάλετε αίτηση στην Κυπριακή Δημοκρατία στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου επειδή έχει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Στην Τουρκία δόθηκε έγκριση για 22 εκατομμύρια 900 χιλιάδες ευρώ για εξαγωγή όπλων.

Η απάντηση στην ερώτηση του Omid Nouripour του κόμματος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας των Πρασίνων περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με τις εξαγωγές όπλων της Γερμανίας το 2020.

Κατά συνέπεια, 752 εκατομμύρια ευρώ όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού θα πωληθούν στην Αίγυπτο έως τις 17 Δεκεμβρίου 2020.

Η έγκριση της Katara με δεδομένο ποσό προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας 305 εκατομμύρια 100 χιλιάδες, 51 εκατομμύρια 300 χιλιάδες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και την Τουρκία σε 22 εκατομμύρια έως 23 εκατομμύρια 400 χιλιάδες 900 χιλιάδες ευρώ. Οι χώρες αυτές ακολουθούνται από την Ιορδανία με ένα εκατομμύριο 700 χιλιάδες ευρώ και το Μπαχρέιν με ένα εκατομμύριο 500 χιλιάδες ευρώ.

Ο βουλευτής των Πρασίνων και ο εμπειρογνώμονας εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, Omid Nouripour, αντέδρασαν στην έγκριση των εξαγωγών όπλων προς τις χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στην Υεμένη και τη Λιβύη.

Ο Νουριπούρ επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει τις εξαγωγές όπλων στη Λιβύη σε χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων.

“Το χάσμα μεταξύ των λέξεων και των ενεργειών της γερμανικής κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλο όσο οι κρατήρες στο φεγγάρι”, δήλωσε ο αναπληρωτής του Πράσινου Κόμματος.

Το 2020, η Γερμανία ενέκρινε συνολικά 5 δισεκατομμύρια 635 χιλιάδες ευρώ σε εξαγωγές όπλων.

Μπορείτε να βρείτε την πηγή των ειδήσεων εδώ

Source