Δοκιμή κοραναϊού για ταξιδιώτες την 2η και 8η ημέρα άφιξης στο Ηνωμένο Βασίλειο… Εάν όχι, σοβαρά πρόστιμα.

Σοβαρά πρόστιμα για όσους φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έχουν περάσει το τεστ κοραναϊού

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Matt Hancock επιβεβαίωσε από τη Βουλή των Κοινοτήτων ότι από τη Δευτέρα και μετά, όποιος ταξιδεύει από το εξωτερικό στην Αγγλία θα πρέπει να υποβληθεί σε δύο ακόμη διαγνωστικές εξετάσεις για τον κοροναϊό.

Οι διεθνείς επισκέπτες πρέπει να έχουν ήδη αρνητικό διαγνωστικό τεστ, το οποίο πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από το ταξίδι, και να είναι σε καραντίνα για δέκα ημέρες κατά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Χάνκοκ είπε ότι όσοι ταξιδεύουν στην Αγγλία από τη Δευτέρα, τη δεύτερη έως την όγδοη ημέρα της άφιξής τους, θα πρέπει να κάνουν δύο ακόμη μοριακές εξετάσεις με δικά τους έξοδα. Υπάρχουν συζητήσεις που πρέπει να ισχύουν το ίδιο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δοκιμές θα οργανωθούν online πριν από το ταξίδι. Εάν κάποια από αυτές τις νέες δοκιμές είναι θετική, ο επισκέπτης πρέπει να εισαγάγει μια νέα καραντίνα δέκα ημερών από την ημέρα της δοκιμής.

Όποιος δεν συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα θα επιβληθεί πρόστιμο 2.000 2.000 για παράταση 14 ημερών της καραντίνας του.

Ο κ. Χάνκοκ είπε ότι από τη Δευτέρα, Βρετανοί και Ιρλανδοί υπήκοοι που επιστρέφουν από 33 χώρες «κόκκινης λίστας» που συνδέονται με στελέχη κοροναϊού Νοτίου Αφρικής-Βραζιλίας θα πρέπει να καραντίνα για 10 ημέρες σε προεπιλεγμένα ξενοδοχεία.

Ο ταξιδιώτης θα πληρώσει 7 1750 για μια διαμονή δέκα ημερών, δύο επιπλέον δοκιμές και μια μεταφορά σε δύο ξενοδοχεία.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει προσφέρει μέχρι στιγμής 4.600 δωμάτια σε 16 ξενοδοχεία για να φιλοξενήσει ταξιδιώτες από 33 χώρες.

Πρόκειται κυρίως για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, καθώς και της Πορτογαλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις από αυτές τις χώρες.

Όσοι αρνούνται να μείνουν στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα επιβληθεί πρόστιμο 10.000 λίτρων. Εκείνοι που προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι ταξίδεψαν σε μια χώρα με κόκκινη λίστα εντός δέκα ημερών από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν έως και δέκα χρόνια φυλάκισης.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα αυτών των μέτρων, ο κ. Hancock είπε ότι θα εξαρτηθεί από το πότε τα υπάρχοντα εμβόλια θα μπορούσαν να τροποποιηθούν για την καταπολέμηση επικίνδυνων μεταλλάξεων κορανοϊού.

Τα μέτρα στοχεύουν στην αποτροπή της εισαγωγής νέων επικίνδυνων μεταλλάξεων κοραναϊού στη χώρα.

Ωστόσο, επιστήμονες στη βρετανική κυβέρνηση երկրում στη χώρα λένε ότι το εμβόλιο είναι πιθανό να αποτρέψει σοβαρές ασθένειες և θάνατο από το στέλεχος της Νοτίου Αφρικής, ενώ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά του βρετανικού στελέχους.

Μια μη δημοσιευμένη μελέτη από το London School of Retrospective Medicine and Hygiene έδειξε ότι το βρετανικό στέλεχος, γνωστό στη χώρα ως “έκδοση του Κεντ”, φαίνεται να είναι περίπου 35% πιο θανατηφόρο από το ίδιο το στέλεχος.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν δοκιμές δύο διαφορετικών εμβολίων για κάθε εθελοντή σε οκτώ νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα.

Πηγή: KYPE

Source