Δοκιμή συστήματος αμυντικής άμυνας με F-35 από το Ισραήλ

Αναφέρθηκε ότι το Ισραήλ δοκίμασε το σύστημα αεροπορικής άμυνας της ελληνοκυπριακής πλευράς σε κοινή άσκηση με την ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Αναφέρθηκε ότι το Ισραήλ δοκίμασε το σύστημα αεροπορικής άμυνας της ελληνοκυπριακής πλευράς σε κοινή άσκηση με την ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Σύμφωνα με τα νέα στον διεθνή τύπο, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής διοίκησης και του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε άσκηση αεροπορικής άμυνας με την ονομασία “Onisilos-Gedeon 2021” για 2 ημέρες.

Στην άσκηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν τα ισραηλινά F-35, το σύστημα αεροπορικής άμυνας της ελληνικής διοίκησης χρησιμοποιήθηκε ως στόχος.

Στη δήλωση του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, τονίστηκε ότι η άσκηση απέδειξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Ελληνικού Στρατού Εθνικής Φρουράς (RMMO).

“Η άσκηση δίνει σαφή μηνύματα ότι η Κύπρος, σε μια ευαίσθητη περιοχή, παίζει σημαντικό ρόλο στην υπερνίκηση των υπαρχόντων προβλημάτων ασφάλειας και των ασύμμετρων απειλών με τη βοήθεια και τη συνεργασία των φίλων και των γειτονικών χωρών”, ανέφερε η δήλωση. χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις.

Η ελληνική διοίκηση, η Ελλάδα και το Ισραήλ πραγματοποιούν συχνά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών, ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι σχεδιάζονται νέες συνεργασίες μεταξύ των μερών στους τομείς της τεχνολογίας, της κυβερνοάμυνας και της αμυντικής βιομηχανίας.

Source