Δοκιμή PCR ενός από τους υπόπτους που λείπουν, παρατάθηκε η περίοδος κράτησης

Οι ύποπτοι MR, MAI, UH, ME, SH, AKR και MM ενώθηκαν στο δικαστήριο ενώ σχεδίαζαν να διασχίσουν το νότιο τμήμα της Κύπρου παραβιάζοντας τη στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη στη Λευκωσία.

Μετά τη σύλληψη, οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για 4 ημέρες για να αποφύγουν τον κίνδυνο δημόσιας υγείας λόγω της εξαφάνισης του κιτ δοκιμής PCR για τον ύποπτο RN στο νοσοκομείο.

Αστυνομία: «Ήθελαν να πάνε νότια ως φυγάς»

Ο αστυνομικός Kazım Sevinç, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο επί του θέματος, δήλωσε ότι οι ύποπτοι παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της «παραβίασης της απαγορευμένης ζώνης πρώτου βαθμού».

Ο Σεβίντ δήλωσε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν στις 14 Απριλίου 2021 περίπου στις 23.30 στη Λευκωσία, στην περιοχή Çağlayan, κατά παράβαση της πρώτης βαθμού στρατιωτικής απαγορευμένης ζώνης των Δυνάμεων Ασφαλείας, από το βόρειο τμήμα της Κύπρου στα νότια της Κύπρου.

“Η δοκιμή PCR ενός υπόπτου χάθηκε στο νοσοκομείο”

Ο αστυνομικός Kazım Sevinç σημείωσε ότι οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στη Λευκωσία την ίδια ημέρα και συνελήφθησαν λόγω της κατάστασής τους και δήλωσε ότι οι ύποπτοι δοκιμάστηκαν για PCR, αλλά οι ύποπτοι δεν μπορούσαν να παραπεμφθούν στο δικαστήριο λόγω της απώλειας του αποτελέσματος της δοκιμής του ύποπτου MR στο νοσοκομείο, οπότε η ακρόαση πήρε συνέντευξη σε ερήμην. Ο Sevinç ζήτησε από τους υπόπτους να παραμείνουν υπό κράτηση για 4 ημέρες, λέγοντας στον MR ότι το αποτέλεσμα της δοκιμής αναμένεται και η έρευνα συνεχίζεται.

4 ημέρες κράτησης για να μην διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία

Αξιολογώντας την κατάθεση που δόθηκε παρουσία του, ο δικαστής Temay Sağer εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αν το αποτέλεσμα της δοκιμής του υπόπτου είναι «θετικό» ή «αρνητικό» λόγω της απώλειας του αποτελέσματος δοκιμής PCR του ύποπτου MR, επομένως, δεδομένου ότι ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, είναι σκόπιμο να συζητηθεί η υπόθεση απουσία των υπόπτων. Ο Sağer διέταξε τους υπόπτους να παραμείνουν υπό κράτηση για άλλες 4 ημέρες, έτσι ώστε η έρευνα να μπορεί να διεξαχθεί με ασφάλεια.

.Source