Δολοφονία του Ντάνιελ Πέρλ. Ο θυμός των ΗΠΑ για την αιτιολόγηση του βρετανικού-πακιστανικού εξτρεμιστή

Χαιρετίζει την αιτιολόγηση του Πακιστάν և λέει ότι εάν αποτύχει, είναι «έτοιμοι» να τον κρίνουν. Ο Daniel Pearl, τότε 38 ετών, ήταν δημοσιογράφος της The Wall Street Journal.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαιρέτισε την Τρίτη την απελευθέρωση ενός Βρετανού-Πακιστανικού εξτρεμιστή που καταδικάστηκε το 2002 για τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Daniel Pearl στο Πακιστάν.

“Έχουμε ενημερωθεί ότι οι πακιστανικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι ο Omar Shayk παραμένει υπό κράτηση, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο ακούει την έφεση για την εκτέλεση της ποινής του”, δήλωσε ο Jeffrey Rosen, Γενικός Εισαγγελέας. δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τις υπηρεσίες του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ευγνώμονες» στις πακιστανικές αρχές για τις προσπάθειές τους, αλλά δήλωσαν ότι ήταν «έτοιμοι» να συλλάβουν τον Ομάρ Σέιχ για να τον «δοκιμάσει» στο έδαφος των ΗΠΑ εάν απέτυχε.

Ένα πακιστανικό δικαστήριο στις 24 Δεκεμβρίου αποφάσισε υπέρ της απελευθέρωσης του Ahmed Omar Saeed Sheikh, ενός βρετανικού-Πακιστανικού εξτρεμιστή που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Daniel Parl Το ίδιο δικαστήριο ανέτρεψε τη θανατική ποινή του πριν από αρκετούς μήνες.

Ωστόσο, άσκησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, αμφισβητώντας την απαλλαγή του και ζητώντας την αναβολή της απελευθέρωσής του.

Ομάρ Σέιχ

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Ρόζεν περιέγραψε τις αποφάσεις ως δικαιολογητικό του «χαστούκι μπροστά στα θύματα της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο».

“Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να μείνει ατιμώρητος για το ρόλο του στην απαγωγή και τη δολοφονία του Daniel Pearl”, πρόσθεσε.

Ο Daniel Pearl, τότε 38 ετών, ανταποκριτής της The Wall Street Journal, εξαφανίστηκε στις 23 Ιανουαρίου 2002 στο Καράτσι. Το βίντεο της αποκεφαλισμού του παραδόθηκε στο Προξενείο των ΗΠΑ σε μια μεγάλη πόλη του Πακιστάν ένα μήνα αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source