Δολοφονία του Τζορτζ Καραϊβάζ. Ο Μιτζωτάκης θα ζητήσει ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης

Ο πρωθυπουργός θα απαιτήσει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Πολιτικής Άμυνας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο άνδρες έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν στις 10 η ώρα. Στο Maximos Palace στις 30, το κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η δολοφονία του δημοσιογράφου George Vor Karayvaz, προκειμένου να διερευνηθεί γρήγορα η υπόθεση.

Όλα δείχνουν ένα «συμβόλαιο θανάτου»

Για να λυθεί το αίνιγμα της δολοφονίας του Karayvaz, το επίκεντρο των αναλυτών δολοφονίας ήταν στις κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα και δύο σοβαρές μαρτυρίες μαρτύρων.

Μέσω των βίντεο που συνέλεξαν από καταστήματα, επιχειρήσεις, σπίτια, καθώς και κάμερες κυκλοφορίας, οι αξιωματικοί ασφαλείας προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολουθούν οι δολοφόνοι για να «φτάσουν στον Άλιμο» και να φύγουν. Όλα δείχνουν ότι οι εγκληματίες παρακολούθησαν τις κινήσεις του δημοσιογράφου για μέρες, ήξεραν πότε έφευγε, όταν επέστρεφε στο σπίτι, και αποφάσισαν να τον εκτελέσουν.

Ταυτόχρονα, οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησε ο Karayvaz τέθηκαν κάτω από ένα μικροσκόπιο για να δουν σε ποιον μιλούσε, αν είχε λάβει απειλητικά μηνύματα. Δεν ομολόγησε στον εαυτό του ή τον συνεργό του ότι δέχθηκε απειλές ή απειλητικές για τη ζωή, δεν είχε όπλο ούτε ζήτησε από την αστυνομία. Η αστυνομία δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε τέσσερις μαρτυρίες, δύο από τις οποίες θεωρούνται πολύ σοβαρές, καθώς πλησίαζαν τη θανατική ποινή και είδαν εν μέρει τη σκηνή του θανάτου. Η αστυνομία προσπαθεί να βρει μερικές λεπτομέρειες μέσω των ιστοριών τους που θα τους βοηθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Τέλος, ζητήθηκε από όλες τις περιπολίες έκτακτης ανάγκης της ομάδας DI.AS να αναζητήσουν τον ίδιο τύπο σκούτερ που χρησιμοποιούν οι δύο ερμηνευτές (τύπου Bearle) καθώς δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο των ερμηνευτών ή αναφέρθηκε κλοπή που ταιριάζει με τα στοιχεία του.

Σήμερα, τα αποτελέσματα μιας βαλλιστικής δοκιμής σε ένα όπλο 12-διαμετρήματος 9-διαμετρήματος αναμένεται να καθορίσουν εάν χρησιμοποιήθηκε σε άλλη επιχείρηση ή εάν είναι «καθαρό». Αναμένεται ότι ο “ιδιοκτήτης ան φτερό” θα γίνει το αυτοκίνητο του Kara ora Karavaz, το οποίο έχει ήδη μετακινηθεί στα υπόγεια της GADA.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source