Δρ. Άφιξη: Η ακαταστασία πρέπει να αποφεύγεται σε κέντρα εμβολιασμού

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Ιατρών Κύπρου (TIP-İŞ), Ahmet Arr, δήλωσε ότι οι χρόνοι κλεισίματος πρέπει να καθορίζονται σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα, ότι δεν μπορούν να ληφθούν 5-6 ημέρες κλεισίματος και ότι οι επιστημονικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα της το κλείσιμο θα πραγματοποιηθεί μετά από 14 ημέρες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Ιατρών Κύπρου (TIP-İŞ), Ahmet Arr, δήλωσε ότι οι χρόνοι κλεισίματος πρέπει να καθορίζονται σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα, ότι δεν μπορούν να ληφθούν 5-6 ημέρες κλεισίματος και ότι οι επιστημονικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα της το κλείσιμο θα πραγματοποιηθεί μετά από 14 ημέρες.

Δηλώνοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί σχετικά με τον εμβολιασμό πρέπει να επιλυθούν και να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό των εργαζομένων και των ατόμων στην ομάδα κινδύνου, ο Ahmet Arrival τόνισε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία υπό τον έλεγχο του κράτους προκειμένου να αποτρέψτε τη συσσώρευση στα κέντρα εμβολιασμού.

Ο Ahmet Arrival συμμετείχε στο πρόγραμμα “Markaj” που μεταδόθηκε στην Haber Cyprus WEB TV και απάντησε στις ερωτήσεις του Ali Baturay.

“Σύμφωνα με τα δεδομένα, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 14 ημέρες τερματισμού λειτουργίας”

Εξηγώντας ότι οι επιστημονικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα του κλεισίματος θα ληφθούν μετά από 14 ημέρες, ο Arr εξέφρασε ότι το βραχυπρόθεσμο άνοιγμα και κλείσιμο δεν λειτουργεί. Επισημαίνοντας ότι, μετά το κλείσιμο της Άφιξης, οι προοπτικές μελέτες θα πρέπει να συνεχιστούν και το άνοιγμα θα πρέπει να προγραμματιστεί, «Οι ώρες κλεισίματος θα πρέπει να προσδιορίζονται σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα. “Δεν πιστεύω ότι τα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με 5-6 ημέρες κλεισίματος”, είπε.

“Τα εμβόλια πρέπει επίσης να είναι δυνατά σε ιδιωτικά νοσοκομεία”

Εξηγώντας ότι υπάρχουν προβλήματα στους οργανισμούς σχετικά με τον εμβολιασμό, είπε, «Πρέπει να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό των εργαζομένων και των ατόμων στην ομάδα κινδύνου. Τμήμα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, Τουρκία και ΕΕ για να βγουν και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για εμβολιασμό. Αναφέρουμε τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν ». “Προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση στα κέντρα εμβολιασμού, ο εμβολιασμός μπορεί επίσης να γίνει σε ιδιωτικά νοσοκομεία υπό την επίβλεψη του κράτους.”

“Οι πολιτικοί πρέπει επίσης να τηρούν τους κανόνες”

Απαντώντας στην ερώτηση ότι οι πολιτικοί προειδοποίησαν την κοινωνία για τους κανόνες αλλά δεν τηρήθηκαν, είπε: «Στην κοινωνική κινητοποίηση, όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να ακολουθήσουν τους κανόνες λαμβάνοντας προφυλάξεις. “Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή και ο κίνδυνος να αρρωστήσει είναι υψηλός παρά όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνουν, αλλά οι πολιτικοί, που πρέπει να είναι παράδειγμα για την κοινωνία, ενεργούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες.”

“Στην Κερύνεια, η δράση πρέπει να γίνεται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”

Girne Dr. Αναφέροντας ότι 7 εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, 2 εκ των οποίων είναι γιατροί, είχαν διαγνωστεί με Covid-19 στο Νοσοκομείο Akçiçek, δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να σταματήσει η επαφή για να αποφευχθεί η νόσος των εργαζομένων και των ασθενών στο νοσοκομείο, επομένως, οι διαδικασίες ενδέχεται να μην να εκτελεστούν εκτός από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μπορούν να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις », είπε.

“Οι ασθενείς φροντίζονται ακόμη και σε σκηνή”

Δηλώνοντας ότι συναντήθηκαν με τις επαγγελματικές οργανώσεις και το υπουργείο Υγείας σχετικά με το πανδημικό νοσοκομείο, ο Ζιγιαρέτ είπε: «Θέλαμε να γίνουν εργασίες για το αρχιτεκτονικό και ηλεκτρικό έργο. Ζητήσαμε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων. Το πανδημικό νοσοκομείο είναι εξαιρετικά σημαντικό. “Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική περίοδο, εάν διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων, οι ασθενείς φροντίζονται ακόμη και σε μια σκηνή.”

“Η ανώτερη επιτροπή πρέπει να είναι προσεκτική κατά τη λήψη αποφάσεων”

Δηλώνοντας ότι η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων θα πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα εφαρμογής των αποφάσεων μετά από συνάντηση με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους υπό το πρίσμα των επιδημιολογικών δεδομένων, δήλωσε: «Η Ανώτατη Επιτροπή είναι τώρα μέρος του εκτελεστικού. Θα πρέπει να ληφθεί απόφαση μετά τη συνάντηση με τα σχετικά άτομα και την αποκάλυψη των δεδομένων », είπε.

“Οι κανόνες πρέπει να ακολουθούνται και οι επιθεωρήσεις πρέπει να αυξάνονται”

Επισημαίνοντας ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να ελέγχουν εάν οι αποφάσεις που έχουν λάβει έχουν εφαρμοστεί ή όχι, είπε, «Όλοι πρέπει να προστατεύουν τον εαυτό του, μετά το περιβάλλον του και να ακολουθούν τις προφυλάξεις. Οι κρατικοί έλεγχοι πρέπει να ενισχυθούν και να επιβληθούν κυρώσεις. «Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον αγώνα με το έργο της κοινωνίας και του κράτους».

Source