Δρ. Καλακούτα. Το εμβόλιο AstraZeneca δεν είναι επικίνδυνο [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν υπάρχει κίνδυνος εμβολιασμού Astra: Εν eneka στους ηλικιωμένους, είπε κατά τη διάρκεια της παράστασης ANT1. “Μερά Μεσημέρι”, Επικεφαλής του Προγράμματος Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας Dr. Όλγα Καλακούτα.

Συγκεκριμένα, η κα Calakuta είπε ότι τα εμβόλια της θα κυκλοφορήσουν σήμερα Astra: Εν eneka που έφτασε χθες το βράδυ και εξήγησε ότι η προσέγγιση στην Κύπρο στοχεύει στον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων το συντομότερο δυνατό.

Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε ότι εάν η Κύπρος βασίζεται στα εμβόλια που διατίθενται στις εταιρείες της Μοντέρνο և αυτόν Pfizer Δεν θα είναι δυνατόν να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κα Calakuta σημείωσε ότι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν τον κόσμο χωρίς εμβολιασμό, τονίζοντας ότι από τώρα και στο εξής ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου του. Astra: Εν eneka Είναι αδειοδοτημένο ότι δεν υπάρχει λόγος να μην το παρέχετε στον πληθυσμό.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, “οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη επιλογή να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν, և όλοι πρέπει να περιμένουν.”

Σύμφωνα με την κα Calakuta, τα ραντεβού εμβολιασμού ήταν τεράστια εισροή ανθρώπων, ενώ, όπως τόνισε, αναμένονται 2300 δόσεις από την Πέμπτη Μοντέρνο,

Όσον αφορά τις ευάλωτες ομάδες, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός τους θα ξεκινήσει σύντομα, θα τους παρέχεται από την Αρμενία. Ανακοίνωση: Εντάξει κριτήρια βάσει των οποίων θα λάβουν το εμβόλιο.

Ταυτόχρονα, η κα. Calakuta σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που κάνουν ραντεβού στη Λάρνακα και διερευνούν εάν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

“Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 75 ετών, επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου”, κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=jJ6tSedEv7g:

Source