Δρ. Ντίτις. “Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία … | Δημοσιογράφος Κύπρος

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι σκεπτικοί για το εμβόλιο», δήλωσε ο Νικόλας Ντίτις, φαρμακολόγος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, προτρέποντας σε όλους να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο για να σταματήσουν την επιδημία.

“Οι αμφιβολίες, όταν υπάρχουν, είναι φυσιολογικές, υπάρχουν καλά. Οι αμφιβολίες πρέπει να απαντηθούν από ειδικούς. Το πρώτο βήμα είναι να ρωτήσετε το γιατρό σας. “Οι υποψίες είναι καλές, αλλά πρέπει να ακούσουμε τους γιατρούς μας, τους επιστήμονες, τους διεθνείς οργανισμούς που δίνουν οδηγίες έγκρισης εμβολίου”, δήλωσε ο Δρ.

Ως ειδικοί, είπε, έχουμε πολλές απαντήσεις στις υποψίες που κυκλοφορούν, εξαπλώνονται στα μέσα ενημέρωσης, στο ευρύ κοινό, αμφιβολίες για την ασφάλειά του, πόσο γρήγορα βγήκε το εμβόλιο, το οποίο είναι λογικό, αλλά δεν έχει σημαντική βάση. ,

“Το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές, δείχνει πολλά δεδομένα”, δήλωσε ο Δρ Ditis. “Δεν δείχνει μόνο τις κλινικές δοκιμές του, όχι μόνο επειδή έχουν εγκριθεί από διεθνείς οργανισμούς, αλλά και τα τελευταία δεδομένα. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής. Τίποτα άλλο από το αναμενόμενο δεν παρατηρήθηκε, εκτός από ορισμένες παροδικές ήπιες παροδικές παρενέργειες που αναφέρονται στο Αρχείο εμβολιασμού αλλεργίας. “Έτσι, αυτή τη στιγμή, οι γνώσεις μας, οι προσδοκίες μας επιβεβαιώνονται, οπότε οι άνθρωποι δεν πρέπει να αμφιβάλλουν, να εμπιστεύονται την επιστήμη, να εμβολιάζονται”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση όλων των άλλων εμβολίων, είπε ότι το εμβόλιο Moderna θα εισαχθεί στην Ευρώπη στις αρχές Ιανουαρίου. “Μετά το εμβόλιο Pfizer, αυτό είναι το πρώτο στην Ευρώπη, στη χώρα μας. Δεν έχουμε ακόμη ακριβείς πληροφορίες σχετικά με άλλα εμβόλια. Γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο Astra-Zeneca θα εγκριθεί μόνο στην Αγγλία αυτή τη στιγμή. “Πότε θα εγκριθεί στην Ευρώπη είναι ένα ερωτηματικό.”

Πρόσθεσε ότι άλλες εταιρείες βρίσκονται στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών χωρίς ενδιάμεσα αποτελέσματα. “Πρέπει να γίνουν λοιμώξεις για να δούμε αν το εμβόλιο προστατεύει πραγματικά”, είπε.

Ο Δρ Dittis είπε ότι ήταν καλό που είχαμε τουλάχιστον δύο εμβόλια αυτή τη στιγμή. “Υπάρχουν εμβόλια που δεν θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά, οπότε θα είμαστε σε κίνδυνο εάν δεν ήταν για ένα ή δύο από τα εμβόλια που έχουμε τώρα στα χέρια μας να περάσουμε το 2021 χωρίς εμβόλια, έπειτα περιπτώσεις και θεραπείες”, πρόσθεσε.

Είναι πολύ χαρούμενος, τόνισε ότι έχουμε ένα εμβόλιο, must πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ենք να το χρησιμοποιήσουμε. “Αλλά πρέπει να έχουμε δίκιο, ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει σταδιακά, έως ότου ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού εμβολιαστεί σε λίγους μήνες”, πρόσθεσε.

Πηγή: KYPE

Source