Δρ Petru. Θεωρία κάθε συνωμοσίας … Δημοσιογράφος Κύπρος

Οποιεσδήποτε θεωρίες συνωμοσίας εμβολίων ή ψευδείς φήμες ή μύθοι έρχονται σε αντίθεση με την επιστημονική αλήθεια, δήλωσε ο Δρ. Χρήστος Πέτρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο ΚΥΠΕ, ο οποίος είπε ότι το μόνο εργαλείο που θα μας βγάλει από την επιδημία θα μας προστατεύσει από τον ιό. :

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δρ. Σύμφωνα με τον Πέτρου, για να λειτουργούν σωστά τα εμβόλια, προτού διατεθούν στον γενικό πληθυσμό, χρειάζονται υποστήριξη από άλλα μέτρα, όπως μέτρα αυτοάμυνας, μέτρα απομάκρυνσης και κρατικά μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Ερωτηθείς εάν οι θεωρίες στις οποίες βασίζονται τα «αρνητικά» του εμβολίου είναι αντιφατικές, είπε ότι «οποιεσδήποτε θεωρίες συνωμοσίας ή ψευδείς φήμες ή μύθοι για τα εμβόλια έρχονται σε αντίθεση με την επιστημονική αλήθεια, σημειώνοντας ότι« η επιστήμη δίνει ορθές απαντήσεις ». :

Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna

Απαντώντας στις διαφορές μεταξύ του εμβολίου Pfizer και του εμβολίου Moderna, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην Κύπρο τον Ιανουάριο, ο Δρ Πέτρου είπε ότι οι περισσότερες από τις διαφορές ήταν τεχνολογικές և όσον αφορά την αποθήκευση εμβολίων conditions τις συνθήκες μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο εμβολίων είναι όταν χορηγείται η δεύτερη δόση του εμβολίου, σημειώνοντας ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna χορηγείται την 28η ημέρα, ενώ η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer χορηγείται την 21η ημέρα.

Ερωτηθείς πότε θα μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το εύρος προστασίας που προσφέρουν τα εμβόλια, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Φαρμακείων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για το πόσο θα διαρκέσει η γραμμή προστασίας. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δεδομένου ότι τα εμβόλια εγκρίνονται τώρα, οι μελέτες τους ξεκίνησαν πέρυσι, πρέπει να περιμένουμε το τέλος κάποιου χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, οι εθελοντές που έχουν συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές θα παραμείνουν στη μελέτη για έως και δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της μελέτης τους, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τις άδειες κυκλοφορίας. “

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «οι όροι άδειας κυκλοφορίας και για τα δύο εμβόλια είναι συγκεκριμένοι, πρέπει να εφαρμοστούν καινούργια · οι κλινικές δοκιμές πρέπει να συνεχιστούν για να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, όπως συμβαίνει με άλλα νέα φάρμακα».

Οι ιικές μεταλλάξεις πιθανώς δεν αλλάζουν δραματικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Ερωτηθείς εάν αυτά τα εμβόλια θα μπορούσαν να θεραπεύσουν μεταλλάξεις στον ιό, ο Δρ. Πέτρου είπε ότι φαίνεται να θεραπεύουν γνωστές μεταλλάξεις, σημειώνοντας ότι “η αποτελεσματικότητά τους μπορεί να αλλάξει σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι αυτό το εμβόλιο.” διαφοροποίηση της αποτελεσματικότητας. “

Ωστόσο, όπως σημείωσε στο ΚΥΠΕ, οι μεταλλάξεις στον ιό δεν φαίνεται να αλλάζουν δραματικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια αναπτύσσουν πολυκλωνικά αντισώματα σε διαφορετικές περιοχές ολόκληρης της πρωτεΐνης του ιού κορανοϊού, όχι μόνο τα ειδικά για την περιοχή αντισώματα που μπορούν να μεταλλαχθούν, να μην δημιουργηθεί ένα ειδικό αντίσωμα, να αλλάξουν την αποτελεσματικότητά του.

Έτσι, είπε, “έχουμε πολλά αντισώματα για διαφορετικές περιοχές, μια μετάλλαξη σε μία περιοχή, από αυτές τις 6-8 μεταλλάξεις που είναι γνωστές μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να αλλάζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.”

Πρόσθεσε: “Εκτός από αυτά τα αντισώματα, τα εμβόλια αναπτύσσουν επίσης την παραγωγή προστατευτικών κυττάρων, κυττάρων μνήμης, η οποία είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική για τα εμβόλια.”

Επιπλέον, ο Δρ. Πέτρου δήλωσε ότι οι μεταλλάξεις στο νέο κοροναϊό είναι γνωστές εδώ και αρκετούς μήνες και έχουν ληφθεί σίγουρα υπόψη μετά την ανάπτυξη εμβολίων.

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κανονικότητα

Ερωτηθείς πότε σκέφτηκε ότι θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, είπε “είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κανονικότητα.”

“Ένα πολύ υψηλό ποσοστό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να επιστρέψει στην πλήρη ομαλότητα και να βρει τη ζωή μας ξανά όπως πριν. “Φυσικά, αυτό το ποσοστό θα πρέπει να είναι 70% -80%, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί μέχρι το φθινόπωρο”, είπε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι “ένα πολύ υψηλό ποσοστό μπορεί να εμβολιαστεί, πιθανώς από 20% έως 25%, που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες ή στις ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο, προκειμένου να καταστήσει το σύστημα υγείας πιο υγιές, να επιβραδύνει και να φύγει.” ορισμένα περιοριστικά μέτρα. “

Όσον αφορά την ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου για τον κοροναϊό, απάντησε ότι «δεν υπάρχουν ακόμα συγκλονιστικά καλά νέα για τα ναρκωτικά εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος».

Source