Δρ. ZİYA ÖZTÜRKLER – Ο σεβασμός και η ακρόαση είναι μια αρετή …

Περνάμε μια περίοδο στην οποία δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αποκαλύψουμε τη δουλειά που γνωρίζετε καλύτερα στη ζωή γύρω από τις πιο βασικές ηθικές αξίες.
Η ζωή είναι ένας κύκλος…
Κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει αυτόν τον κύκλο …
Να είσαι ποιοτικός, ειλικρινής, πιστός, ανέντιμος, εργαζόμενος. Εκτός από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το γυμνάσιο, το γυμνάσιο και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, θα πρέπει να έχετε κάτι που προσθέτετε στον εαυτό σας. Η ζωή είναι μια αντανάκλαση των αξιών που προσθέτετε στον εαυτό σας …
Η ζωή είναι η σταγόνα των επιλογών και των επιλογών που μετατρέπονται στη θάλασσα. Μιλώ για τις επιλογές που κάνετε στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ÖSYM, τμήματα όπως η αρχιτεκτονική, η νομοθεσία και η ψυχολογία που προσφέρουν ένα επάγγελμα απευθείας σε άτομα όταν αποφοιτούν είναι από τα πλέον προτιμώμενα σήμερα.
Αυτό συνέβη τα τελευταία πέντε χρόνια …
Στην πραγματικότητα, το κύριο ζήτημα είναι να είναι μέρος ενός θεσμού, να είναι μέρος της γραφειοκρατίας, να είναι καλλιτέχνης, όλα εκτός από όλα είναι ισοδύναμα μεταξύ τους.
Το κύριο πράγμα είναι να είναι ευτυχισμένος, να μπορεί να κάνει ό, τι κάνει, να κάνει ό, τι κάνει ή να είναι σε θέση να αναπτύξει την εργασία του καλά.
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε ως οικογένεια είναι να υποστηρίξετε, να προστατεύσετε και να παρακολουθήσετε τους νέους σε όλες τις επιλογές τους. Αφήστε τους νέους να μάθουν να βγάζουν το ψωμί τους από πέτρα.
Αφήστε τους να μάθουν να στέκονται στα πόδια τους λίγα χιλιόμετρα μακριά από μια άνετη ζωή όταν ο δρόμος είναι κοντά …
Αφήστε τους να αναγκαστούν ώστε να φτάσουν νωρίς.
Αφήστε τους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους …
Η ευθύνη τους είναι η ζωή τους …
Η δική σας ευθύνη είναι να τους υποστηρίξετε όσο μπορείτε όσο εξερευνούν αυτήν τη ζωή.

Το άτομο που ξέρει τι θέλει είναι επίσης το άτομο που σχεδιάζει το μέλλον του …

Το άτομο που σχεδιάζει το μέλλον είναι το άτομο που καθοδηγεί τον εαυτό του και έχει την εξουσία να ενεργεί με θάρρος όπου είναι απαραίτητο.
Αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι έχουν το θάρρος να κάνουν αυτό που θέλουν, που είναι ένα δύσκολο βήμα για να βγούμε από το λάθος περιβάλλον ή όταν αντιμετωπίζουμε λάθος ανθρώπους; Μερικοί μας παραπλανούσαν γιατί το θάρρος προέρχεται από τη γέννηση …
Το θάρρος έρχεται με την εκπαίδευση. Χρειάζονται θάρρος άτομα για αλλαγή και εκπαίδευση για θάρρος. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ σκέψης και συμπεριφοράς.
Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με την κατάστασή σας, αλλά ενδέχεται να μην κάνετε κάποια ενέργεια για να το αλλάξετε.
Ρωτάτε γιατί; Φοβάστε την αντίδραση της οικογένειάς σας και των γύρω σας. Επειδή έχετε μάθει να ζείτε τις ζωές των άλλων αντί της δικής σας.
Μερικές φορές η προσδοκία και το ανεκπλήρωτο αποτέλεσμα μπορεί να σας φέρουν σε μπελάδες. Ο κόσμος γενικά έχει μετατραπεί σε πολέμους απληστίας και εξουσίας.
Ανεξάρτητα από το πώς το βλέπεις, η πολιτική είναι ένα τόσο πάθος που ένας νεοεισερχόμενος δεν μπορεί να βγει ξανά. Εάν εξετάσουμε τη χώρα μου χωρίς να προχωρήσουμε πολύ μακριά, μπορείτε να δείτε τις μάχες εξουσίας και ενδιαφέροντος μεταξύ ενεργών πολιτικών και μη πολιτικών.

Σαν μαγικό ραβδί …

Η δύναμη αισθάνεται συναρπαστική, δεν θέλει να αφήσει αυτή τη δύναμη στα χέρια του. σαν μαγικό ραβδί …
Όμως επικίνδυνα παιχνίδια παίζονται στην πολιτική. Η χώρα μας διαμορφώθηκε από περιθωριοποιημένα κόμματα και ανθρώπους.
Υπήρχε ένας δεξιός και αριστερός λόγος. Τώρα, αυτοί είναι άπιστοι, αυτοί είναι προδότες, αυτοί οι υπερεθνικιστές, αυτοί είναι το κόμμα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, αυτός ο άνθρωπος του έργου, αυτοί είναι οι εχθροί αυτού.
Το μάθημα δεν είναι το σωστό μάθημα, πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν τη λογική του άλλου το συντομότερο δυνατό. Όσοι περπατούσαν χθες έγιναν εχθροί σήμερα. Οι βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα που εκπροσωπούσαν προηγουμένως βάζουν το παλιό τους κόμμα στο έδαφος.
Φυσικά πρέπει να υπάρχει διαφορετικός λόγος και πολιτική. Στη βάση του πολιτισμού της δημοκρατίας βρίσκεται η ελεύθερη σκέψη, η βούληση και η προσαρμογή στις αλλαγές.
Αλλά η αξία, η στάση και η ανθρωπότητα είναι χαρακτηριστικά που απαιτούν μια εντελώς διαφορετική αρετή και χαρακτήρα. Διαφορετικές πολιτικές απόψεις και πολιτικές δεν πρέπει να συνδέονται με κινήματα περιθωριοποίησης.
Είτε σας αρέσει είτε όχι, συμμετέχετε ή όχι, αυτή είναι μια δουλειά που θα γνωρίζετε. Αλλά ο σεβασμός και η ακρόαση είναι μια αρετή. Είναι μια επιστροφή του τουρκικού πολιτισμού. Είναι απαραίτητο να τα προστατεύσουμε και να τα διατηρήσουμε ζωντανά.

.Source