Δωρεά 100 χιλιάδων λιρών από το Cem Yılmaz για τον ασθενή SMA Mert Adrian

Διάσημος διασκεδαστής Τσεμ Γιλμάζ, Selin Denizli1.5χρονος ασθενής SMA συνδέοντας στη ζωντανή μετάδοση του Instagram Επειδή ο Adrian δωρίστηκαν 100 χιλιάδες TL στην εκστρατεία που ξεκίνησε για

Για τον 1,5χρονο Mert Adrian, ο οποίος έχει Spinal Muscular Atrophy (SMA) Type-1, για να ανακτήσει την υγεία του, θα πρέπει να ξεκινήσει μια γονιδιακή θεραπεία που ονομάζεται Zolgensma αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο İrem Güzey μεταδόθηκε ζωντανά με τους Fatih Terim, Kaan Sekban, Buse Terim, Merve Terim, Pınar Sabancı, Sebile Ölmez, Dilara Koçak και Melis İlkkılıç για τον ασθενή SMA Mert Adrian το προηγούμενο βράδυ και συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο TL σε μια νύχτα.

1609147613639-em.jpgΤι είναι η νόσος SMA;

Το SMA, που ονομάζεται μυϊκή ατροφία του νωτιαίου μυελού στην ιατρική γλώσσα, είναι μια μυϊκή νόσος που προκαλείται από νευρικά κίνημα (κινητικοί νευρώνες). Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται μυϊκή αδυναμία, αδυναμία μετακίνησης των εθελοντικών μυών και ατροφία, δηλαδή απώλεια μυών. Οι γιατροί προτείνουν διάφορες θεραπείες για να αυξήσουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς και να μειώσουν τα συμπτώματα.

.Source