Δύο ακόμη άτομα παραιτήθηκαν από το CHP, εντάχθηκαν στο κίνημα πατρίδας της Ince

Αφού ο ιδρυτής του Εθνικού Κινήματος Muharrem İnce ανακοίνωσε την παραίτησή του από το CHP, οι πρώην βουλευτές Mevlüt Dudu και Hakkı Akalın, που συναντήθηκαν με τους πρώην προέδρους την περασμένη εβδομάδα, παραιτήθηκαν επίσης από το CHP.

Σύμφωνα με την έκθεση του Iklim Öngel από την Cumhuriyet, τα δύο ονόματα εντάχθηκαν στο Ince’s Homeland Movement. Διαπιστώθηκε ότι ο Metin Lütfi Baydar, το τρίτο πρόσωπο που συναντήθηκε με τους πρώην προέδρους, δεν παραιτήθηκε.

Ο Ντούντου, ο Μπάινταρ και ο Ακαλίν συναντήθηκαν με τους πρώην προέδρους Μουράτ Καραγαλίν, Χικμέτ Τσετίν και Ντένιτ Μπάϊκαλ την ίδια ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα. Οι πληροφορίες που ο Karayalçın μετέφερε τα αιτήματα των πρώην βουλευτών στον πρόεδρο Kılıçdaroğlu και τον Kılıçdaroğlu θα συναντηθούν με τα τρία ονόματα μετά τις συνομιλίες που υπογραμμίζουν τη «δημοκρατία εντός του κόμματος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, οι Dudu, Baydar και Akalın δήλωσαν ότι από τις 3 προτάσεις που έγιναν στις συναντήσεις τους με τους πρώην προέδρους, μόνο η γνώμη σχετικά με τον «προσδιορισμό του προεδρικού υποψηφίου με τις ψήφους των μελών του κόμματος» θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με όρους “λέγοντας” εάν δεν υπάρχει συμμαχία “. Αναφέρθηκε ότι οι προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού σχετικά με την «εκλογή του προέδρου με τις ψήφους των μελών» και «την εκλογή του προέδρου που απέτυχε σε 2 εκλογές» δεν έγιναν δεκτές. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε μετά τις συναντήσεις με τους πρώην προέδρους, δεν έλαβε πρόσκληση από τον Kılıçdaroğlu για να συναντήσει τα τρία ονόματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, ο Dudu και ο Akalın παραιτήθηκαν από τα κόμματα τους μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία η Ince ανακοίνωσε επίσημα ότι είχε αποχωρήσει με το CHP και εντάχθηκε στο Κίνημα Memleket, του οποίου η Ince ήταν ηγέτης. Διαπιστώθηκε ότι ο Μπαϊντάρ δεν έκρινε ότι η δήλωση του İnce ήταν ηθική και δεν παραιτήθηκε από το κόμμα του πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο Kılıçdaroğlu.

.Source