“Δύο κυρίαρχα κράτη δίπλα-δίπλα στην Κύπρο” Ο Τατάρ εύχεται νέο έτος

“Δύο κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο δίπλα-δίπλα” εύχονται το νέο έτος στα Τατάρ. Μία από τις βασικές εξελίξεις είναι το άνοιγμα του Βάρος, λέει ο ηγέτης που συλλαμβάνει

“Η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι ότι το νέο έτος θα καταλήξουμε σε συμφωνία για τα δύο κυρίαρχα κράτη, τα οποία θα ζουν δίπλα-δίπλα στην Κύπρο, να συνεργαστούν”, δήλωσε ο Έρσιν Τατάρ στο μήνυμα του Πρωτοχρονιάς, προσθέτοντας ότι “θα το κρατήσουμε αλληλεγγύη.”

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, το άνοιγμα του Βάρου, 46 χρόνια αργότερα, με την υποστήριξη της Τουρκίας, ήταν μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για τον «κυπριακό λαό». Ως το έδαφος της Αμμοχώστου, το κλειστό Βάρος δίνεται στην ανθρωπότητα – θα συμβάλει σημαντικά στον τουρισμό και την οικονομία του ψεύτικου κράτους.

Είπε ότι μια άλλη πιθανή εξέλιξη ήταν ότι η εκλογή του “προεδρία” των ειδήσεων οδήγησε σε λύση δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας.

Συνέχισε λέγοντας ότι ένα νέο μοντέλο λύσης ήταν αναπόφευκτο μετά την κατάρρευση της ομοσπονδίας, η οποία ήταν υπό συζήτηση από το 1968, ειδικά στο Crans Montana, λόγω της ασυμβίβαστης στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως συνήθως, όπως ισχυρίστηκε. “Αυτή η νέα λύση είναι για τον τουρκικό λαό, που έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, δύο κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα στη βάση κυριαρχικής ισότητας”.

Ισχυρίστηκε ότι η κατανόηση της ομοσπονδιακής πλευράς της ομοσπονδίας ήταν να δει τους Τουρκοκύπριους όχι τόσο ίσους αλλά ως μειονότητα, να αποσύρει τις εγγυήσεις της Τουρκίας και να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από το νησί. “Αυτή η άποψη, η επιβολή της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.” Πιστεύει ότι, υπό το φως όλων αυτών, στη «προεδρική» διαδικασία, η οποία διεξήχθη εθελοντικά μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, οι «λαοί» τον εξέλεξαν, υποστηρίζοντας τη λύση των δύο κρατών.

Επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία για να εκσυγχρονίσει το ψεύτικο κράτος και να υποστηρίξει τον «εθνικό αγώνα».

Παρά την καλή θέληση της τουρκοκυπριακής πλευράς, ο κ. Τατάρ είπε ότι η έκκληση για διάλογο, ότι δεν υπήρξε αλλαγή στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία συνέχισε να λειτουργεί τον εξοπλισμό της, επέμεινε ότι μονομερής δράση από την ελληνοκυπριακή πλευρά λόγω της αποφασιστικής θέσης του κράτους και της Τουρκίας.

“Δεν σχεδιάζουμε εναντίον κανενός, αλλά θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα δικαιώματά μας μέχρι το τέλος”, δήλωσε ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι θα εργαστούν για ένα ισχυρότερο μέλλον για τους νέους, για να υποστηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους (στην περίπτωση της Κύπρου) για να ζήσουν με ασφάλεια. : Ευημερία υπό τις ενεργές εγγυήσεις της Τουρκίας.

Ο κ. Τατάρ ήθελε να τελειώσει η επιδημία το 2021, σημειώνοντας ότι, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, ο κοροναϊός είχε αντίκτυπο όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην οικονομική και κοινωνική ζωή. “Ελπίζει ότι με την ανακάλυψη του εμβολίου, η επιδημία θα ελεγχθεί το 2021 και ότι όλη η ανθρωπότητα θα έχει πιο υγιείς, καλύτερες μέρες”.

Ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες της υγείας, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό για τη θυσία του αλτρουισμού, καθώς και τη «Μητέρα Τουρκία, που είναι πάντα δίπλα μας».

Πηγή: KYPE

Source