Δύο μεγάλες ήττες που υπέστη ο Χίτλερ στο ποδόσφαιρο

Η «Εκεχειρία των Χριστουγέννων» στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι μια πολύ γνωστή ιστορία. Ο γαλλικός, βρετανικός και γερμανικός στρατός αποφασίζει για κατάπαυση του πυρός. Όλα ξεκινούν την παραμονή των Χριστουγέννων με έναν McClellan που σφυρίζει, που σπούδαζε στο Λονδίνο. Πραγματοποιήθηκε η κλήση του προς τους Βρετανούς στρατιώτες, στα αγγλικά. Συναντήθηκαν στην ουδέτερη ζώνη και αποφάσισαν ότι κανείς δεν θα πυροβολήσει σήμερα. Στην πραγματικότητα, τα κεριά τοποθετήθηκαν σε μήκος ενός χιλιομέτρου, ενώ κατασκευάστηκαν αυτοσχέδια χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ο Γερμανός στρατιώτης δημιούργησε ένα αυτοσχέδιο κομμωτήριο για όλους, ανεξάρτητα από το στρατόπεδο. Και ο εορτασμός τελείωσε με την ιδέα του ποδοσφαίρου.

Οι φιλικοί αγώνες εκείνης της ημέρας πραγματοποιήθηκαν στη γραμμή των 800 χιλιομέτρων, δηλαδή σε ολόκληρο το δυτικό μέτωπο. Οι φήμες κυκλοφορούν από τις ακτές στα ελβετικά σύνορα, την ανάσα της προσπάθειας, τους εορτασμούς στόχου. Λέγεται ότι μόνο δύο άτομα παραπονέθηκαν εκείνη την ημέρα. Ένας Βρετανός αξιωματικός που πίστευε ότι “όλα τα κρεβάτια πρέπει να είναι νεκρά” – ένας Αυστριακός κοσμήτορας που ήταν εξαιρετικά απογοητευμένος από την κατάσταση.

Το δεύτερο όνομά του ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ και το 1914 ήταν μόλις 25 ετών. Δεκαεννέα χρόνια αργότερα, έτρεχε στις γερμανικές εκλογές με τεράστιο ποσοστό μετά το περίφημο πραξικόπημα μπύρας του 1923, το οποίο οδήγησε στη σύλληψή του επειδή ήθελε να επαναλάβει αυτό που έκανε ο Μπενίτο Μουσολίνι όταν προσγειώθηκε στη Ρώμη. Ο Χίτλερ ήθελε να φύγει από το Μόναχο Το Βερολίνο μπορεί να μην έχει περάσει, αλλά η πραγματικότητα ώθησε να γίνει καγκελάριος. Το πραξικόπημα ενέπνευσε τον Quentin Tarantino για το αριστούργημα των The Glorious Bastards.

Όσο σίγουρος και αν κάποιος άνω των 7 ετών μπορεί να είναι για το γούστο του, ο Führer δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός γενικά. Εάν εξελέγη, δεν θα εμφανιζόταν σε κανένα βήμα για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκτός από μία φορά (εκτός από αυτά τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια του 1914). Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που παρακολούθησε – την ημερομηνία κατά την οποία ο ep ep Herberger, ο οποίος θα γινόταν μια από τις μεγαλύτερες προπονητικές προσωπικότητες στην ιστορία, έφαγε τελευταία χοιρινό.

Με φόντο το Βερολίνο, το οποίο θα γίνει κρανίο σε εννέα χρόνια, την τρίτη ημέρα της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά στην Ελλάδα, το τουρνουά ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού ήταν στους προημιτελικούς. Στις 7 Αυγούστου 1936, το εκπαιδευτικό προσωπικό διαλύθηκε. Ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπευτικής ομάδας Otto Nertz έπρεπε να είναι στο “Poststation”, η περιφερειακή εθνική ομάδα, στην οποία συμμετείχε επίσης – οι αυστριακοί ποδοσφαιριστές (αλλά όχι ο τρέχων θρύλος Matthias ind Indelar) στο παιχνίδι εναντίον της Νορβηγίας. είναι κοντά στο Χίτλερ.

Ο Αδόλφος Χίτλερ στα περίπτερα του Ολυμπιακού Κολυμβητικού Κέντρου στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 | Τετάρτη 5 Αυγούστου 1936

Ίσως εκείνη την εποχή τα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν την ίδια επιρροή, εκτός από την προπαγάνδα, αλλά παρουσία των Γερμανών το 1934. Παρά την ήττα 1-3 από την Τσεχοσλοβακία στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Nerts είναι οπαδός της ιστορίας του συστήματος. πέρασε επειδή το WM, δηλαδή 3 αμυντικοί, 2 αμυντικοί μεσαίοι μπροστά τους, 2 επιτιθέμενοι μεσαίοι և 3 προς τα εμπρός (W στην επιθετική γραμμή պաշտպան M στην άμυνα), είχε το δικαίωμα να διακινδυνεύσει τις επιλογές του, καθώς οι Νορβηγοί αγνόησαν τους δύο μεγάλους επιθετικούς του Schalke. Για τον Ernst Kutsora: Fritz Stepan.

Η ομάδα που αντλεί τη δύναμή της από τον ποταμό Ρουρ (αρνείται ότι έχει καμία σχέση με τον Χίτλερ) προπονήθηκε από τον Αυστριακό Gustav Wieser, του οποίου το παιχνίδι βασίστηκε σε παίκτες που δεν είχαν μπάλα στο γήπεδο. Αυτό το σύστημα ονομάστηκε «der Kreisel», το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται ως «επιστροφή στην κορυφή». Όμως, ο Ners, όπως κάθε Γερμανός φεντεραλιστής που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα εντυπωσιαστεί. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, είπε σε έναν από τους δύο επιθετικούς της ομάδας, Kutzora, ότι από το 1833 έως το 1942 έπαιξε σε 18 εθνικούς τελικούς, στα τρέχοντα παιχνίδια 10 Bundesliga 10 10 շ Tchamerpokal (τώρα DFB-Pokal), κερδίζοντας 6 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. το ακόλουθο. “Θα σας πω κάτι. Η περίεργη εμπειρία σου στο Schalke με όλα αυτά τα περάσματα δεν με εντυπωσιάζει καθόλου. “Εάν εσείς και ο Στέπαν παίζετε μαζί, θα είναι σαν δύο μικροί απατεώνες να περιβάλλουν το γήπεδο.”

Ο Herberger, με τη σειρά του, στις 5 μ.μ. Στις 30, έπιασε ένα περίπτερο κοντά στο “Momestation”, όπου παρακολούθησε τον επόμενο αντίπαλο των Γερμανών, την Ιταλία, στους ημιτελικούς, νικώντας την Ιαπωνία με 8-0. Όταν τελείωσε αυτό το παιχνίδι, επέστρεψε στο κέντρο προπόνησης της ομάδας. Ενώ τρώει δείπνο και τρώει χοιρινό με λάχανο, ο προπονητής ανέλαβε έναν άβολο ρόλο, ενημερώνοντάς τον για τον συγκλονιστικό αποκλεισμό της ήττας της Γερμανίας από τη Νορβηγία. Ο εσωτερικός εκπαιδευτής σταμάτησε να τρώει, δεν έτρωγε ποτέ χοιρινό στη ζωή του.

Epic Herberger τον Απρίλιο του 1977

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήρε τη θέση των απολυθέντων Nerts. Τα μαθήματα ποδοσφαίρου του Δούναβη “Vundertim”, ο χρόνος διαδόθηκε στο γήπεδο. Στις 16 Μαΐου 1937 στο Μπρέσλαου (το σημερινό Βρότσλαβ), η Γερμανία νίκησε τη Δανία 8-0 σε ένα φιλικό που έπεσε στην ιστορία ως η Μάχη του Μπρέσλαου. Ο δημοσιογράφος Gerd Kremer έγραψε: “Το ρομπότ ποδόσφαιρο, όπως ορισμένοι έχουν περιγράψει το γερμανικό παιχνίδι, έχει γίνει μύθος. “Το ποδόσφαιρο τέχνης έχει κερδίσει.”

Και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να παρεμποδίσει αυτή τη μεγάλη γερμανική ομάδα, αλλά ο Herberger δεν ξέχασε ποτέ το ποδόσφαιρο όπως έκανε εκείνο το βράδυ τον Αύγουστο στο Βερολίνο. Και στις 4 Ιουλίου 1954, στο Στάδιο Bernford της Βέρνης, ο Χίτλερ μπορεί να μην ήταν εκεί για να μάθει τι σημαίνει ποδόσφαιρο για τους ανθρώπους, αλλά η πιο επιτυχημένη (με μεγάλη χάρη) ευρωπαϊκή εθνική ομάδα όλων των εποχών μόλις ξεκίνησε το ταξίδι της στην στρατόσφαιρα.

https://www.youtube.com/watch?v=bfjxgT6SDYk:

Από το Contra.gr

Source