Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας κατά … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πυροβόλησε δύο πυραύλους στο Ισραήλ από τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, πριν πέσει η ισραηλινή πυραυλική ασπίδα.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έχει χτυπήσει τρεις στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας: έναν εκτοξευτή πυραύλων, μια υπόγεια υποδομή και μια στρατιωτική βάση.

“Η Χαμάς θα υποστεί τις συνέπειες οποιασδήποτε τρομοκρατικής επίθεσης στη Γάζα”, δήλωσε ο Ισραηλινός στρατός σε δήλωση στο Twitter. Νωρίτερα, η αεροπορική άμυνα ακουγόταν στην παράκτια πόλη Ashkelon (νότια), κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος βρίσκεται υπό αποκλεισμό του Ισραήλ για περισσότερο από μια δεκαετία.

“Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο έδαφος του Ισραήλ (…). “Αντιλήφθηκαν από το Σύστημα Άμυνας Πυραύλων του Iron Dome”, δήλωσε το προσωπικό, το οποίο δεν σχολίασε θύματα ή ζημίες.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Ισραήλ ανέφεραν ότι πολλοί σοκαρισμένοι πολίτες είχαν τεθεί υπό κράτηση. Η προηγούμενη επίθεση πυραύλων στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας καταγράφηκε πριν από περισσότερο από ένα μήνα.

Το Ισραήλ και η Χαμάς, που κυβέρνησαν τη Γάζα από το 2007, έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014).

Παρά την κατάπαυση του πυρός των τελευταίων μηνών, υπήρξαν τακτικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Πυραύλους πυροβολήθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα από τον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: KYPE

Source