Δύο συλλήψεις για επεισόδια Πρωτοχρονιάς στη Σωτήρα (βίντεο)

Δύο νεαροί άνδρες χειροπέδες για τα επεισόδια στο Σωτήρα. Καμένα μοτοποδήλατα վել επιτίθενται πυροσβέστες. Πυροβολήθηκε μια προειδοποιητική βολή, αλλά υποχώρησαν αλλά δεν εκφοβίστηκαν

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η σύλληψη δύο παιδιών ηλικίας 20 έως 18 ετών από τη Sotira έγινε από την αστυνομία σήμερα για να διευκολύνει τη διερεύνηση των περιστατικών που έλαβαν χώρα στη Sotira αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Παρακολουθήστε το βίντεο από τα επεισόδια ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι ήταν περίπου 40 άτομα που έβαλαν φωτιά σε έναν αριθμό μοτοποδηλάτων, τα οποία είχαν μεταφέρει επί τόπου.

Μερικά από τα πρόσωπα των υπόπτων ήταν καλυμμένα με κουβέρτες, ενώ άλλα φορούσαν μάσκες.

Ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μερικοί από αυτούς που συγκεντρώθηκαν στη σκηνή άρχισαν να καταραστούν, ρίχνοντας πέτρες στους πυροσβέστες της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, κατάσβεσαν τη φωτιά και επιτέθηκαν στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα το μέλος της Αστυνομίας να χρησιμοποιεί το όπλο υπηρεσίας του, πυροβολώντας μια προειδοποιητική πυρκαγιά στον αέρα, αποτρέποντας έτσι την επίθεση, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να υποχωρήσουν, αλλά διαφορετικά αντικείμενα στο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της ρίψης αντικειμένων. Υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου βρέθηκε να έχει πρησμένο δεξί πόδι και απολύθηκε μετά τη λήψη πρώτων βοηθειών.

Υπό την πίεση των επεισοδίων, μετά τη διαφυγή των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν επί τόπου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στη σκηνή, η οποία θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί.

Η αστυνομία ερευνά περιπτώσεις παρενόχλησης, εμπρησμού, επίθεσης κατά της επιβολής του νόμου, κοινής επίθεσης, προκαλώντας πραγματική σωματική βλάβη και υλικές ζημιές.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αμμόχωστο ΤΑΕ.

Source