Δύο ύποπτοι διακινούμενοι μετανάστες στον Πύργο Tilliria συνελήφθησαν για 8 ημέρες

Οκταήμερη απόφαση κράτησης εναντίον 38 ετών και 48 ετών. Χθες, 21 άτυποι μετανάστες συνελήφθησαν μετά την τοποθέτηση του Κάτω Πύργου στη θαλάσσια περιοχή.

Το δικαστήριο καταδίκασε δύο άνδρες ηλικίας 48-38 ετών, οι οποίοι λέγεται ότι είναι έμποροι παράνομων μεταναστών, σε οκτώ ώρες φυλάκισης στον Κάτω Πύργο της Τιλιρίας χθες το πρωί. Ο 48χρονος և 38 ετών κατηγορήθηκε για συνωμοσία λαθρεμπορίου παράνομων μεταναστών και άλλων σχετικών εγκλημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μισή ώρα μετά τα χθες τα μεσάνυχτα, ένα φουσκωτό πλοίο με 21 παράνομους μετανάστες συνοδεύτηκε από δύο μέλη της ναυτικής αστυνομίας του λιμένα στο λιμάνι του Κάτω Πύργου.

Κατά την αναζήτηση των παράνομων μεταναστών, προέκυψαν υποψίες ότι δύο από αυτούς, 48 և 38 ετών, ήταν φερόμενοι διακινητές και είχαν συλληφθεί με διάταγμα.

Σύμφωνα με την ιστορία του συμβάντος, τα ραντάρ του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Ακτοφυλακής εγκαταστάθηκαν στις 11 Ιανουαρίου, στις 10 μ.μ. Το 55, από έναν άγνωστο στόχο του Ακρωτηρίου Κορμακίτης, που στόχευε στις ακτές της Δημοκρατίας. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η Λιμενική Αστυνομία σταμάτησε τον στόχο, ο οποίος αποδείχθηκε φουσκωτό σκάφος με αριθμό παράνομων μεταναστών. Στη συνέχεια, στις 12 Ιανουαρίου 2021, στις 02:00. Το 00, το συσκευασμένο πλοίο ρυμουλκόταν από δύο λιμενικούς άνδρες στο λιμάνι του Κάτω Πύργου στην Τίλρια.

Μια επακόλουθη επαλήθευση των στοιχείων αποκάλυψε ότι 21 άντρες, παράνομοι μετανάστες, 19 από αυτούς από τη Συρία, 1 Τούρκος και 1 Τουρκοκύπριος, κάθονταν στο φουσκωτό. Οι Τουρκοκύπριοι Τούρκοι υποψιάστηκαν ότι ήταν το πλήρωμα του πλοίου (καπετάνιος συν-πιλότος) και μέλη του ΤΑΕ Μόρφου συνελήφθησαν με ένταλμα σύλληψης.

Τα μέλη της υπηρεσίας μετανάστευσης του Λιμεναρχείου ΤΑΕ Μόρφου, Κάτω Πύργος Ταλιριάς της Αστυνομίας πήγαν στην περιοχή για εξέταση. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο επικεφαλής του Κέντρου Διαμονής Μεταναστών στην Πουρναρά, όπου ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα που διέπουν τέτοιες περιπτώσεις και όλα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Διαμονής, εκτός από δύο υποψίες περί εμπορίας.

Σύμφωνα με τους παράνομους μετανάστες, φέρεται να πλήρωσαν 4.000 δολάρια το καθένα για να τους μεταφέρουν από την τουρκική ακτή της Αττάλειας στον Κάτω Πύργο της Τιλέρια. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Source