Δύσκολο να χαλαρώσετε τα μέτρα κατά τη διάρκεια του Πάσχα στο νότο

Αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια του Πάσχα, που θα γιορτάζεται την περίοδο μεταξύ τέλους Απριλίου και αρχών Μαΐου στη Νότια Κύπρο, οι ελπίδες χαλάρωσης των μέτρων κοροναϊού έχουν εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με μια έκθεση σε ελληνικές πηγές ειδήσεων, αναφέρθηκε ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα της ελληνικής πλευράς, ενώ ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού στη Νότια Κύπρο έχει πρόσφατα εκραγεί.
Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στην «κόκκινη γραμμή» λόγω νοσηλείας, και αυτή η κατάσταση έχει αυξήσει τους φόβους σε μια στιγμή που ο αριθμός των νοσηλευομένων αναμένεται να αυξηθεί.
Σημειώθηκε ότι ένα από τα κύρια κριτήρια για τη χαλάρωση ή τη σύσφιξη των μέτρων κορανοϊού είναι πάντα η κατάσταση στα νοσοκομεία και λόγω του γεγονότος ότι 270 άτομα έχουν λάβει θεραπεία κοραναϊού σε νοσοκομεία στη Νότια Κύπρο μέχρι χθες, ελπίζει να χαλαρώσουν τις προφυλάξεις πριν από το Πάσχα εξαφανίζονται επίσης.

έμβλημα69

Αναφέρθηκε επίσης ότι πηγές από την Ελληνική Ομάδα Επιδημιολογίας δήλωσαν ότι «η διατήρηση των μέτρων όπως είναι τώρα είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί».
ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Σημειώθηκε επίσης ότι είναι δύσκολο να χαλαρώσετε περισσότερο ανάλογα με την κατάσταση στην ελληνική πλευρά, και από την άλλη πλευρά, υπάρχει δυνατότητα λήψης έκτακτων μέτρων, και τονίστηκε ότι 65 από τα 270 άτομα που λαμβάνουν επί του παρόντος κοροναϊό η θεραπεία στο ελληνικό μέρος είναι σοβαρή.
Αναφέρθηκε επίσης ότι άνοιξε ένα νέο τμήμα χθες το βράδυ για περιπτώσεις Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και 36 άτομα βρίσκονται επί του παρόντος σε νοσοκομείο.

Source