Εάν δεν μπορούμε να αυξήσουμε επαρκώς τον ελάχιστο μισθό, θα κάνουμε την αγορά φθηνότερη.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρλίκι πραγματοποίησε συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Turgay Deniz. Στη συνάντηση, συζητήθηκε το ζήτημα της φθηνότερης αγοράς.

Ο Υπουργός Arıklı παρείχε πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο επιθεώρησης που θέλει να φέρει στην αγορά. Ο Arıklı είπε, “Σκεφτόμαστε να αφήσουμε την αγορά να αναπνεύσει ενεργώντας μαζί με τους οργανισμούς που εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος των κερδοφόρων στην αγορά αυτή την περίοδο που τα οικονομικά προβλήματα βρίσκονται σε ακραίο επίπεδο και οι άνθρωποι βρίσκονται στην οικονομική κρίση”, δήλωσε ο Arıklı.

Ο υπουργός Arıklı δήλωσε ότι εάν εφαρμοστεί ο νόμος με αριθμό 27 έως 70, οι κακόβουλοι άνθρωποι στην αγορά θα πληγούν και ότι θέλουν να αποτρέψουν την κερδοσκοπία και να προστατεύσουν τους αξιότιμους εμπόρους ενεργώντας μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο Arıklı είπε, «Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό όπως αναμενόταν υπό αυτές τις συνθήκες. Εάν δεν μπορούμε να το αυξήσουμε, πρέπει να κάνουμε την αγορά φθηνότερη. Πρέπει να αυξήσουμε την αγοραστική δύναμη. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ελέγξετε την αγορά. “Πρέπει να διατηρήσουμε τα περιθώρια κέρδους σε ένα ορισμένο ποσοστό και να αφήσουμε τους ανθρώπους να αναπνέουν, τουλάχιστον σε περιόδους κρίσης”.

Θα πάει στην Άγκυρα μετά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ο Υπουργός Οικονομίας του Ερχάν Αρλί, επισκέφθηκε την Άγκυρα αμέσως μετά το Νέο Έτος, είπε επίσης ότι η Τουρκία θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εμπορίου. Ο Arıklı είπε, «Ο Υπουργός Εμπορίου κάλεσε. Θα μιλήσουμε για αυτό και εκεί. Θα δώσουμε μια νέα μορφή στην παράκτια εμπορική συμφωνία. “Θα μιλήσουμε για το πώς να αρθούν όλα τα εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ της ΤΔΒΚ και της TR.”

Deniz: Είναι σημαντικό να θυσιάσουμε

Ο Turgay Deniz, Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες. Υπενθυμίζοντας ότι πάντα εφιστούν την προσοχή στη σημασία της μείωσης της αγοράς για μια βιώσιμη οικονομία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε ότι όλα τα τμήματα πρέπει να κάνουν θυσίες για αυτό.

Ο Ντενίζ είπε, «Ως KTTO, αν το 5 τοις εκατό παραιτηθεί από το κράτος, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια τριπλάσια, 15% έκπτωση στις τιμές μας. Όλα είναι αμοιβαία. Δεν θα ήταν το σωστό βήμα να περιμένουμε μια θυσία από τον επιχειρηματικό κόσμο. Αν πρόκειται να το επιτύχουμε, θα το κάνουμε μαζί ».

Source