“Εάν δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον ελάχιστο μισθό, πρέπει να κάνουμε την αγορά φθηνότερη”

Αποδέχθηκε τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Μιλώντας στη συνάντηση, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν ΑρίκλιΔήλωσε ότι το KTTO είναι ένας από τους λίγους οργανισμούς Τουρκοκυπρίων γνωστών στον κόσμο.

Ο Arıklı δήλωσε ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο θα έχει πολλή δουλειά στη λύση των δύο κρατών και ότι θα αξιολογήσει τη φήμη του Εμπορικού Επιμελητηρίου ενώ ανοίγει στον κόσμο και είπε ότι αντάλλαξαν ιδέες για αυτό το θέμα στις συναντήσεις στην Άγκυρα.
Ο Arıklı είπε, «Είχα ένα έργο που έπρεπε να ανοίξουμε μέσω του Εμπορικού Επιμελητηρίου ενώ ανοίγαμε προς τα έξω και θα μπορούσαμε να το κάνουμε μέσω του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ως εκ τούτου, θα υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το Εμπορικό Επιμελητήριο την προσεχή περίοδο. Σε περίπτωση συνεργασίας μαζί σας, είπε.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Λέγοντας ότι ο λόγος για τη σημερινή συνάντηση είναι το μοντέλο επιθεώρησης που θέλουν να φέρουν στην αγορά, ο υπουργός Arıklı είπε ότι οι μελέτες για αυτό το μοντέλο επιθεώρησης συνεχίζονται και ότι το ζήτημα έχει διαφορετικές επιπτώσεις ειδικά στους εμπόρους και συγχέονται από διάφορες φήμες.

Ο Arıklı συνέχισε ως εξής:

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι στην πραγματικότητα πολύ απλό. Ειδικά σε αυτήν την περίοδο κρίσης, όταν τα οικονομικά προβλήματα βρίσκονται σε ακραίο επίπεδο και οι άνθρωποι βρίσκονται στην οικονομική κρίση, σκεφτόμαστε να αναπνέουμε την αγορά ενεργώντας μαζί με τους οργανισμούς που εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση, προκειμένου να αποτρέψουμε την είσοδο ορισμένων κερδοφόρων στην αγορά. Πρέπει να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με εσάς. Με άλλα λόγια, ο νόμος 21-77 μας δίνει πολύ μεγάλες εξουσίες. Όταν εφαρμόζουμε αυτόν τον νόμο, πολλά άτομα με κακόβουλη πρόθεση θα βλάψουν την αγορά, αλλά θέλουμε να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να ελέγξουμε την αγορά μαζί με την ένωση προμηθευτών, το εμπορικό επιμελητήριο και άλλους ενδιαφερόμενους, πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την κερδοφορία, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον έντιμο έμπορο. Ας βρούμε το μεσαίο έδαφος μαζί. “

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Arıklı, διευκρινίζοντας ετησίως μετά από μια επίσκεψη στην Τουρκία στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εμπορίου, το θέμα σε αυτήν την επίσκεψη θα συζητηθεί Η παράκτια εμπορική συμφωνία θα δώσει μια νέα μορφή με την ΤΔΒΚ θα μιλήσει πώς να εξαλείψει όλα τα εμπόδια μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας, υπάρχει ακόμη το τουρκοκυπριακό εμπόριο Είπε ότι θα χρειαστούν τη βοήθεια του Επιμελητηρίου του.

Τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν τη διαδικασία μαζί με επαγγελματικές οργανώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ο Arıklı είπε, “Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσετε σε αυτό το θέμα”.

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

Αναφερόμενος στο ζήτημα του κατώτατου μισθού, ο Arıklı δήλωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ζήτηση όλων, αλλά υπό τις τρέχουσες συνθήκες, είναι γνωστό ότι δεν θα είναι σε θέση να αυξήσουν τον ελάχιστο μισθό στο επιθυμητό επίπεδο στην οικονομική κρίση.

Ο Arıklı είπε, «Εάν δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον ελάχιστο μισθό, πρέπει να κάνουμε την αγορά φθηνότερη και να αυξήσουμε την αγοραστική δύναμη. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ελέγξετε την αγορά. Πρέπει να διατηρήσουμε τα περιθώρια κέρδους σε ένα ορισμένο ποσοστό και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι αναπνέουν, τουλάχιστον σε περιόδους κρίσης. Πιστεύω ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του πάνω από μισό αιώνα ».

ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου Turgay Deniz μετέφερε επίσης τις απόψεις του Oda. Είπε ότι, ως Deniz Oda, ανέκαθεν έκαναν σοβαρές προτάσεις σχετικά με τη φτηνότητα της αγοράς, ενεργώντας με τη συνειδητοποίηση ότι οι κύριες οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα είναι ο τουρισμός και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, και υπογράμμισε ότι η αγορά πρέπει να μειωθεί προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη οικονομική δομή για αυτούς.

Δηλώνοντας ότι οι τροχοί της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς περιστρέφονται πολύ δυναμικά στην αγορά, ο Deniz είπε, «Πραγματοποιούμε συνεχώς τις εκθέσεις, τις μελέτες και τους ελέγχους των τιμών στην αγορά ως θάλαμο. Κάνουμε πάντα τα προς το ζην μιας οικογένειας, το καλάθι δουλεύει που χρειάζεται. ” είπε.

Σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν από συγκριτικές μελέτες με τη Sea Turkey, τα περισσότερα προϊόντα στην αγορά τα οποία η Τουρκία σχεδόν εξίσου μεγάλη χαρά βλέποντας ότι σε προνομιακές τιμές εφάρμοσε η TCCC.

ΑΓΟΡΑ ΑΓΟΡΑ

Ο Ντενίζ δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις μελέτες του ΚΤΤΟ σχετικά με τη φτηνότητα της αγοράς, και υπογράμμισε ότι οι αναπτυγμένες χώρες παραιτήθηκαν από φόρους και άλλα βάρη για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια των επιχειρήσεων και της απασχόλησης κατά την πανδημική περίοδο και να παρασχεθεί πρόσβαση σε βασικά υλικά.

Ο Ντενίζ είπε, «Ως KTTO, είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τις τιμές μας τρεις φορές περισσότερο από 15 τοις εκατό, εάν το κράτος θα απορρίψει το 5 τοις εκατό. Όλα είναι αμοιβαία. Δεν θα ήταν το σωστό βήμα να περιμένουμε μια μόνο θυσία και παραίτηση από τον επιχειρηματικό κόσμο. Εάν πρόκειται να το επιτύχουμε, θα το κάνουμε μαζί. “Πώς μπορούμε να κάνουμε την αγορά φθηνότερη σε συνεργασία με την κυβέρνησή μας και τον επιχειρηματικό κόσμο; Αυτή είναι η προτεραιότητά μας.”

Συρρίκνωση στην οικονομία

Τονίζοντας ότι ο όγκος των επιχειρήσεων μειώθηκε με τη συρρίκνωση της οικονομίας, ο Deniz δήλωσε ότι λόγω των συρρικνούμενων συνθηκών της αγοράς, όλοι από τη γεωργία έως τον βιομηχανοποιητή έως τον βιομηχανοποιητή έως τους εισαγωγείς έχουν καταστεί ανίκανοι να πουλήσουν αυτά που παράγουν.
Ο Ντενίζ είπε, “Σήμερα, ως αποτέλεσμα αυτής της συρρίκνωσης, ο επιχειρηματικός κόσμος δεν έχει προσλάβει προσωπικό από την πλευρά των εισαγωγέων των μελών μας, έχουν φροντίσει το προσωπικό τους”.

Δηλώνοντας ότι η αγορά αυτορυθμίζεται σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς στο σημείο διαμόρφωσης των τιμών, ο Deniz σημείωσε ότι υπάρχει ένας πολύ σοβαρός ανταγωνισμός.

Λέγοντας ότι πάντα περιμένουν από το κράτος να διενεργεί επιθεωρήσεις, ο Ντενίζ είπε ότι η πρακτική τιμολόγησης του κράτους παρέμεινε στα παλιά κομμουνιστικά καθεστώτα και ότι αυτό δεν ταίριαζε στο οικονομικό μυαλό.

Επαναλαμβάνοντας ότι είναι έτοιμοι να κάνουν την αγορά φθηνή, ο Deniz είπε, “Αφήστε το κράτος μας να θυσιάσει το 5 τοις εκατό, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε το 15 τοις εκατό.”

Φέρνοντας φοιτητές

Δηλώνοντας ότι όλες οι ευκαιρίες θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να διασφαλιστεί η συνέχεια των επιχειρήσεων και η συνέχεια της απασχόλησης, ο Deniz σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούμε ειδικά για να φέρουμε τους μαθητές στη χώρα κατά τη δεύτερη περίοδο και να αξιοποιήσουμε την τουριστική αγορά από τον Ιούνιο.

Λέγοντας ότι τα εμπάργκο και οι απομόνωση πρέπει επίσης να μετατραπούν σε πλεονέκτημα, ο Ντενίζ τόνισε ότι είναι ο πιο ορθολογικός τρόπος να κατασκευαστεί ολόκληρη η χώρα ως ελεύθερη ζώνη. Ο Ντενίζ είπε, “Λόγω του γεωγραφικού χαρακτηριστικού στο οποίο βρισκόμαστε, αυτό το μέρος θα φτάσει στο πολυαναμενόμενο οικονομικό επίπεδο και την ευημερία”.

Ο Ντενίζ είπε ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν και να κάνουν θυσίες σε κάθε βήμα που πρέπει να γίνουν για να μειωθεί η τιμή της αγοράς.

ΑΡΘΡΑ

Μιλώντας ξανά μετά την ομιλία του Ντενίζ, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρίκλι «Λέω, ας κάνουμε την πρακτική μαζί, όχι μόνο ως υπουργείο, αλλά πάρουμε την ευθύνη μαζί, ας βάλουμε τα χέρια μας κάτω από την πέτρα μαζί», είπε.

Ο Arıklı συνέχισε ως εξής:

«Εάν μια αγορά πουλήσει το ψωμί που αγοράζει για 1,40 TL για 2,5 TL, θα μας βλάψει. Εάν ο χασάπης αγοράσει όποιο από τα ζωντανά ζώα για 15 TL και το πουλήσει στον καταναλωτή για 80-90 TL, αυτό θα μας βλάψει. Αν πάρετε ντομάτες από την Τουρκία 1 TL 7,5 σε TL όπου πουλάει, μας βλάπτει. Μας υποχρεώνει να παρέμβουμε στην αγορά ».

Ο Arıklı σημείωσε ότι σε αυτήν την περίοδο όταν χιλιάδες άνθρωποι που δεν μπορούν να φέρουν ψωμί στα σπίτια τους, που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, που έχουν χάσει τη δουλειά τους περιμένουν τη βοήθεια του κράτους, δεν είναι σε θέση να πουν “όποιος θέλει να πουλήσει στην τιμή που θέλει, που θέλει να αγοράσει, που δεν θέλει να αγοράσει” και ότι η περίοδος κρίσης πρέπει να ξεπεραστεί μαζί.

.Source